ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μονόδρομος το ντάμπλ

Ο Παναθηναϊκός δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πλήρωσε τα λάθη του, γνωρίζοντας οδυνηρή ήττα με 1-3 από τη Σταντάρ Λιέγης στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι "πράσινοι" αποχαιρέτησαν ουσιαστικά την Ευρώπη και καλούνται τώρα να τα δώσουν όλα για την κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα.

Μονόδρομος το ντάμπλ
Στο ίδιο έργο θεατές με τον Μάριο Γκαλίνοβιτς βρέθηκαν οι φίλοι του “τριφυλλιού”, τον περασμένο Σεπτέμβριο στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League ο Κροάτης τερματοφύλακας αποδοκιμάστηκε για το 1-3 από τη Γαλατασαράι (χωρίς να κάνει τότε τα τραγικά λάθη που έκανε χθές) και επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια για να βάλει την υπογραφή του στον αποκλεισμό της ομάδας του από τη Σταντάρ Λιέγης στους 16 της διοργάνωσης.



Η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν κακή και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος τερματοφύλακας δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, έφταναν για να γίνει η ζημιά. Και νομίζω ό,τι αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Μάριο Γκαλίνοβιτς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.



Όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ με 0-2 στο 16′ από δικά σου δώρα, η σεμνή τελετή λαμβάνει ουσιαστικά τέλος και είναι πολύ δύσκολο να αντιδράσεις. Παράλληλα και οι τρεις μεσο-επιθετικοί, οι Νίνης-Λέτο-Ρουκάβινα βρέθηκαν σε κακή βραδιά και δικαίως αντικαταστάθηκαν οι δύο πρώτοι στο ημίχρονο. Η είσοδος του Καραγκούνη αφύπνισε την ομάδα και το γρήγορο γκολ του Βύντρα στο 48′ έδωσε ελπίδες.



Όμως δεν υπήρχε καθαρό μυαλό από τους παίκτες, παρασύρθηκαν από τους Βέλγους και υπήρξαν αρκετές διακοπές και πολλά νεύρα, ενώ η ομάδα στάθηκε άτυχη στη φάση που ο Δάρλας δεν έκανε το 2-2 και τραυματίστηκε (είχαν γίνει και οι 3 αλλαγές). Η Σταντάρ Λιέγης το εκμεταλλεύτηκε και έφτασε στο 1-3, καθαρίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση.



Ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρεια να σταθεί άλλο στο παιχνίδι με τη Σταντάρ και θα πρέπει να αφοσιωθεί στον τελικό της Κυριακής με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Είναι ένας αγώνας χωρίς αύριο και οι “πράσινοι” είναι υποχρεωμένοι να πάρουν τη νίκη, σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα μέσα σε λίγες ημέρες.



Η ομάδα πρέπει να δείξει χαρακτήρα, να βγάλει πάθος και δύναμη, ώστε να μπορέσει να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου που είναι και ο βασικός στόχος. Η αγωνιστική αυτή είναι κομβική και ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεφύγει με 5 βαθμούς και από τον ΠΑΟΚ, λίγη ώρα πριν τη δοκιμασία του στο Κλεάνθης Βικελίδης (το παιχνίδι στην Τρίπολη ξεκινά στις 16.45 και το ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ στις 19.00). Και αν οι “πράσινοι” τα καταφέρουν και ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει στη συνέχεια, τότε θα βρίσκονται αγκαλιά με τον τίτλο.



Είναι κρίμα για τον Παναθηναϊκό μετά τις μαγικές βραδιές με τη Ρόμα, να αποχαιρετά την Ευρώπη εξαιτίας των λαθών του απέναντι σε μία ομάδα που δεν είναι καλύτερη του, ωστόσο δεν θα πρέπει να επηρεαστεί και καλείται να τα δώσει όλα μέσα στο γήπεδο προκειμένου να πάρει το νταμπλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ