Μόνος υποψήφιος για την προεδρία της UEFA ο Πλατινί

Ο Μισέλ Πλατινί θα παραμείνει στον προεδρικό θώκο της UEFA και μετά από τις 24 Μαρτίου του 2015, αφού θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος στην εκλογική διαδικασία της Βιέννης.

Μόνος υποψήφιος για την προεδρία της UEFA ο Πλατινί

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων παρέλευσε στις 24 Δεκεμβρίου και ο μοναδικός παράγοντας που θα ζητήσει την εκλογή του είναι ο Γάλλος πρώην κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης και ομοσπονδιακός τεχνικός της πατρίδας του.

Ο 59χρονος ετοιμάζεται για την τρίτη θητεία στη θέση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πρόταση της UEFA στη FIFA, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας θα πρέπει να εκλέγεται μέχρι δύο φορές.

Ο Πλατινί θεωρείται ο διάδοχος του προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, ωστόσο τον Αύγουστο εξήγησε ότι προτιμά να παραμείνει στην UEFA μέχριτ ο 2019 και να μην κοντράρει τον Ελβετό παράγοντα αυτήν τη στιγμή.

Πλην του προέδρου, η εκλογική διαδικασία της Βιέννης θα φέρει αλλαγές σε 7 θέσεις της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, στη θέση ενός αντιπροέδρου της FIFA, ενός αντιπροέδρου της FIFA που προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο και ενός μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA.

News 24/7

24MEDIA NETWORK