Ο Μορέλος είναι ο πιο 'βρώμικος' φορ στην Ευρώπη, αλλά ο Τζέραρντ θέλει να τον στρώσει

Για κάθε 4-5 γκολ και 1 κόκκινη για τον Αλφρέδο Μορέλος. Τον 22χρονο Κολομβιανό φορ της Ρέιντζερς, ο οποίος αποτυγχάνει να διαχειριστεί την πληγωμένη ψυχοσύνθεσή του. Ο Στίβεν Τζέραρντ προσπαθεί πολύ...

Rangers' Alfredo Morelos, left, and Spartak's Ilya Kutepov challenge for the ball during the Europa League Group G soccer match between Spartak Moscow and Rangers at the Otkrytiye Arena stadium in Moscow, Russia, Thursday, Nov. 8, 2018. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Rangers' Alfredo Morelos, left, and Spartak's Ilya Kutepov challenge for the ball during the Europa League Group G soccer match between Spartak Moscow and Rangers at the Otkrytiye Arena stadium in Moscow, Russia, Thursday, Nov. 8, 2018. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Στο μεγάλο και πολυσέλιδο βιβλίο της ιστορίας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα συναντήσεις θριλερικές μορφές όπως ο Χεράρδο Μπεντόγια, ο (κινηματογραφικός) Βίνι Τζόουνς και ο Ρομπέρτο Τρότα που δεν θα ήθελες να συναντήσεις ούτε στα όνειρά σου.

Όλους αυτούς τούς συνδέει μια λέξη: αιμοδιψία. Η αγριότητα με την οποία έπαιζαν ποδόσφαιρο - όσο έπαιζαν και δεν παρακολουθούσαν τα παιχνίδια των ομάδων τους από την κερκίδα. Μάλιστα ο πρώτος, ο διεθνής Κολομβιανός αμυντικός μέσος με τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στη Μιγιονάριος της Μπογκοτά, ελάχιστα λιγότερες με την αργεντίνικη Σάντα Φε και μετρημένες με την Μπόκα Ζούνιορς, κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ κόκκινων καρτών με 46 στο σύνολο της καριέρας του. Αποβλήθηκε δε και στο προπονητικό ντεμπούτο του.

Καλό παιδί, πάνω απ' όλα!

Η σύγχρονη μορφή αυτών προσωποποιείται από τον Σέρχιο Ράμος. Τον ρέκορντμαν αποβολών στο ισπανικό πρωτάθλημα! Ο ίδιος απαρνείται τον τίτλο του 'βρώμικου' και υπερασπίζεται τον εαυτό του.

Μάθε παρόλα αυτά πως ο Αλφρέδο Μορέλος έρχεται ν' αμφισβητήσει τα πρωτεία του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης και να διεκδικήσει τον τίτλο του απόλυτου, του πιο 'dirty' ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται αυτήν την εποχή σε ομάδα των top-class ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Πλανάσαι πλάνην, αν πιστέψεις πως πρόκειται για κάποιο 'δρεπάνι' αμυντικής γραμμής που 'θερίζει' πόδια και εφαρμόζει πιστά το 'είτε η μπάλα είτε ο παίκτης' που προφανώς εμπνεύστηκαν σε κάποια γειτονιά του Μοντεβιδέο ή του Μεντεγίν. Είναι ο βασικός φορ της Ρέιντζερς του Στίβεν Τζέραρντ και στα σχεδόν δύο χρόνια που αγωνίζεται στη Σκωτία έχει βρει δίχτυα 47 φορές σε όλες τις διοργανώσεις. Μάλιστα τα 17 στα 27 ματς πρωταθλήματος της εν τρέχουσας σεζόν.

'Κανονιέρης' που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2017 από τη φινλανδική Ελσίνκι έναντι 1 εκατομμυρίου λιρών, τα χατ τρικ είναι... κολατσιό, κι αν την ποδοσφαιρική κλάση του δεν τη συνόδευε αυτός ο απείθαρχος χαρακτήρας, θα είχε απασχολήσει ισχυρότερα κλαμπς με υψηλότερους στόχους και φιλοδοξίες, παρά το γεγονός πως έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2023.

Ο άλλοτε χαφ της Λίβερπουλ, Τσάρλι Άνταμ, είχε υποστηρίζει ότι...

θα κόστιζε ήδη 15 εκατομμύρια για τις ομάδες της Premier League, αν δεν ήταν τόσο απείθαρχος

Με τη φράση του αποτύπωνε τη σκληρή (#diplis) πραγματικότητα για τον μικρό. Τη στιγμή που στην Αγγλία ο Δανός Πιέρ-Εμίλ Χόιμπεργκ της Σαουθάμπτον έχει αποβληθεί δύο φορές - όσες και ο Τζαμαϊκανός Γουές Μόργκαν της Λέστερ, στην Ιταλία ο Πολωνο-βραζιλιάνος Τιάγκο Σιόνεκ της Σπαλ προπορεύεται με 2, στην Ισπανία έχει άλλες τόσες ο Αμπντουλάι Μπα της Ράγιο Βαγεκάνο και στη Γερμανία δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής με περισσότερες από μία, ο Μορέλος έχει ήδη δεχθεί 4 κόκκινες κάρτες στο πρωτάθλημα και άλλη 1 στο Europa League. Αφήστε που στο ίδιο διάστημα έχει συλλέξει άλλες 15 κίτρινες!

Για κάποιο λόγο μάλιστα οι 3 αποβολές του ήρθαν σε τρεις εφετινούς αγώνες με την Αμπερντίν, απωθώντας ή κλωτσώντας αντίπαλό του! Αγρίμι κανονικό.

Από τότε επιχείρησε, αργοπορώντας ενδεχομένως, ο Στίβεν Τζέραρντ, προπονητής του στη Ρέιντζερς, να τον καλμάρει και να τον βάλει σε καλούπι. " Για ν' ανέβει επίπεδο, θα πρέπει να διαχειριστεί τα νεύρα του", είχε πει ο Στίβι, συμπληρώνοντας πως " θα βάλω τα δυνατά μου για να βοηθήσω αυτό το παιδί να μεγαλώσει".

Απαιτητική η αποστολή του, αποδείχθηκε. Διότι προ διημέρου, την Κυριακή, ο Μορέλος βρέθηκε ξανά στην ίδια θέση κατά τη διάρκεια του 'Old Firm' με τη Σέλτικ. Κατάφερε μάλιστα αυτο:

Νωρίς - νωρίς μάλιστα, στο 31', γιατί προέταξε τον αγκώνα του και χτύπησε στο πρόσωπο τον Σκοτ Μπράουν. Δεν σκέφτηκε καν ότι η ομάδα του είχε ήδη δεχθεί γκολ και πιστεύοντας ότι δεν θα γίνει αντιληπτός 'ξάπλωσε' στο χορτάρι τον μέσο της Σέλτικ με τη βίαιη αντίδρασή του.

Η απολογία του που πρόλαβε τη διοίκηση του συλλόγου της Γλασκώβης και η υπόσχεση πως " θα κάνω οτιδήποτε περνάει από το χέρι μου για να διαβεβαιώσω ότι τίποτα αντίστοιχο θα συμβεί ξανά" δεν 'φρέναρε' την απόφαση επιβολής προστίμου για τα διαδοχικά παραπτώματά του. Υπερέβη τα όρια, παραβίασε τον εσωτερικό κανονισμό, δεν συμμορφώθηκε στις νουθεσίες και υπέστη τις συνέπειες των πράξεών του (πρόστιμο από το κλαμπ και αποκλεισμός 4 αγώνων από τη λίγκα).

" Έδειξε πως έχει τύψεις και αποδέχθηκε την τιμωρία που του επέβαλα. Μιλήσαμε με τον εκπρόσωπό του και είμαστε όλοι μαζί στην ίδια σελίδα", δήλωσε ο Στίβεν Τζέραρντ, σε μια δεύτερη απόπειρα να ρίξει τους τόνους και ως ένα σημείο να δικαιολογήσει τον Μορέλος.

Ένα μεν ατίθασο παιδί που παρασέρνεται από το ταμπεραμέντο του, ταυτόχρονα δε πληγωμένο. Ένα παιδί που έχασε πολύ νωρίς τη νεότερη αδερφή του και ορκίστηκε στη μητέρα του ότι θα φροντίσει την ίδια και όλη την οικογένεια του, διότι η δική του ποδοσφαιρική καριέρα ήταν το τελευταίο απάγκιο επιβίωσης σ' ένα δρόμο με αμέτρητα εμπόδια. " Ευτυχώς κατάφερα να φύγω", έχει πει.

SK Rapid Vienna's Stephan Auer, left, challenges for the ball with Rangers FC Alfredo Morelos during the Europa League Group G soccer match between SK Rapid Vienna and Rangers FC at the Allianz Stadium in Vienna, Austria, Thursday, Dec. 13, 2018. (AP Photo/Ronald Zak)
SK Rapid Vienna's Stephan Auer, left, challenges for the ball with Rangers FC Alfredo Morelos during the Europa League Group G soccer match between SK Rapid Vienna and Rangers FC at the Allianz Stadium in Vienna, Austria, Thursday, Dec. 13, 2018. (AP Photo/Ronald Zak) AP PHOTO/RONALD ZAK

AP Photo/Ronald Zak

" Είχα κι εγώ παρόμοιες αντιδράσεις όταν ήμουν νεότερος. Θα πρέπει να κοιταχτείτε επίμονα στον καθρέπτη και να σκεφτείτε τι οι συμπαίκτες σας και οι οπαδοί πρέπει να ξεπεράσουν όταν φεύγουν από το γήπεδο. Θα πρέπει να σκέφτεστε τους άλλους", συμπλήρωσε ο προπονητής της Ρέιντζερς περιμένοντας πως η φρέσκια κουβέντα του με τον Κολομβιανό επιθετικό θ' αποβεί ωφέλιμη - τουλάχιστον αυτή τη φορά.

" Προχωρώντας μπροστά, ελπίζουμε πως ο Αλφρέδο μαθαίνει με το σκληρό τρόπο και περιμένουμε πλέον απ' αυτόν να επιστρέψει για να μας βοηθήσει στην τελική ευθεία", κατέληξε για τον πιτσιρικά που γεννήθηκε ανήμερα του θερινού ηλιοστασίου, τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, στην πόλη Κερετέ της Κόρδοβα, στη βορειοδυτική πλευρά της χώρας. Την πόλη των 60.000 κατοίκων που ετυμολογικά μεταφράζεται ως το καταφύγιο των ψαριών.

Μήπως ο Μορέλος είναι, ακόμη, έξω από τα νερά του;

Κεντρική φωτογραφία: ΑP Photo/Pavel Golovkin

News 24/7

24MEDIA NETWORK