ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουρίνιο: “Δεν νικάς εύκολα τον Παναθηναϊκό”

Σε θέματα της εσωτερικής ποδοσφαιρικής επικαιρότητας της Ιταλίας αναλώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης τύπου τη Δευτέρα ο Ζοζέ Μουρίνιο αφού οι ερωτήσεις των Ιταλών δημοσιογράφων έπεφταν βροχή. Ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός πρόλαβε να πλέξει το εγκώμιο του Παναθηναϊκού αλλά και να μιλήσει με κολακευτικά λόγια για τη…δουλειά του.

Μουρίνιο: “Δεν νικάς εύκολα τον Παναθηναϊκό”

Aναλυτικά, οι δηλώσεις του Μουρίνιο

“Ο Παναθηναϊκός είναι μία καλή ομάδα με φιλοδοξίες. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά κανείς δεν πίστευε ότι η Ελλάδα θα έπαιρνε το Euro 2004. Mπορεί όμως να προκριθεί στην επόμενη φάση. Θυμάμαι τον Παναθηναϊκό από την προηγούμενη φορά που τέθηκε αντιμέτωπος μαζί του. Είναι μία ομάδα που δεν νικάς εύκολα, παίζει μπροστά σε μία φανταστική ατμόσφαιρα”.

“Στην Ιντερ υπάρχει μία ψύχωση για το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά ο πρόεδρος Μοράτι δεν μου έχει πει ότι πρέπει να το κατακτήσουμε! Δεν δέχομαι ερωτηματικά για τη δουλειά μου είτε νικάω, είτε χάνω. Όμως οι ομάδες μου πάντα κερδίζουν κάτι”.

“Το ιταλικό ποδόσφαιρο δεν θα με αλλάξει ούτε σαν προπονητή, ούτε σαν άνθρωπο. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω το επιθετικό ποδόσφαιρο. Αύριο, ο Παναθηναϊκός μπορεί να παίξει για ένα διάστημα φανταστικό ποδόσφαιρο και θα πρέπει να αμυνθούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετώ το αμυντικό ποδόσφαιρο”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της Κατάνια Πιέτρο Λο Μόνακο (σ.σ είχε χαρακτηρίσει τον Μουρίνιο αλαζόνα και άνθρωπο που ζητάει τα φώτα της δημοσιότητας), ο Πορτογάλος απάντησε: « Εγώ το μόνο Μονακό που γνωρίζω είναι η πόλη στην οποία διοργανώνεται το γκραν-πρ της Φόρμουλα 1».

O Μουρίνιο ανακοίνωσε τους 8 από τους 11 παίκτες με τους οποίους θα αγωνιστεί η Ιντερ την Τρίτη. Πρόκειται για τους: Σέζαρ, Κόρντομπα, Ματεράτσι, Βιεϊρά, Ζανέτι, Μάξγουελ, Μαϊκόν και Καμπιάσο.

Οσο μιλούσε ο Κόρντομπα, ο Μουρίνιο βάδιζε σε διπλανή αίθουσα, πίνοντας την πορτοκαλάδα του. Ελάχιστοι πρόσεχαν εκείνη την ώρα τον παίκτη της Ιντερ.

“Eγώ δεν ξέρω κανένανπουνα έγινε εκατομμυριούχος από το στοίχημα. Σαφώς και θέλουμε να κατακτήσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά υπάρχουν και άλλες ομάδες που μπορούν να τα καταφέρουν. Θέλω το Κύπελλο αλλά είμαι και ρεαλιστής. Μπορεί να είσαι εξαιρετικός σε όλη τη σεζόν και τα πάντα να κριθούν από μία λεπτομέρεια”.

“Η Φιορεντίνα είναι μία καλή ομάδα με καλό προπονητή αλλά θα είναι υπερβολικό να απαιτήσουμε να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι άπειρη”.

Toυς παίκτες της Ιντερ εκπροσώπησε ο Ιβάν Κόρντομπα που τόνισε: “Είμαι σε καλή κατάσταση πλέον. Δεν θέλω να πω τίποτα για το σύστημα της Ιντερ, είναι έκπληξη γι’ αύριο. Μακάρι να κυριαρχήσουμε από το πρώτο λεπτό. Πρέπει να κάνουμε τον αντίπαλο να τρέχει. Πρέπει επίσης να εκμεταλλευτούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν. Ξέρουμε ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχουν σπουδαίο κίνητρο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ