Μουντιάλ 2022: Η μάχη για το "Χρυσό Παπούτσι", ο Εμπαπέ το φαβορί

Πώς διαμορφώνεται μέχρι στιγμής ο πίνακας των πρώτων σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Αυτός συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

France's Kylian Mbappe celebrates after scoring his sides second goal during the World Cup group D soccer match between France and Denmark, at the Stadium 974 in Doha, Qatar, Saturday, Nov. 26, 2022. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ 2022 (AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS)

Κάθε Παγκόσμιο Κύπελλο έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή που θα τερματίσει πρώτος στη λίστα των σκόρερ.

Η συγκεκριμένη πρωτιά έχει τη δική της αίγλη και στο Μουντιάλ 2022 υπάρχει φαβορί για το "Χρυσό Παπούτσι" βάσει των όσων έχουμε δει έως τώρα.

Στη δική μας λίστα θα συμπεριλάβουμε τους ποδοσφαιριστές με δύο γκολ και πάνω. Μέχρι στιγμής, λοιπόν, αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος σταρ της Παρί έχει σκοράρει τρεις φορές και σε συνδυασμό με την εξαιρετική ομάδα που διαθέτει ο Ντιντιέ Ντεσάμπ είναι αυτός που μας έρχεται πρώτος στο μυαλό για πρώτος σκόρερ.

Ας δούμε πως διαμορφώνεται η κατάσταση αυτή τη στιγμή κι έπειτα από το δεύτερο γκολ του Λιονέλ Μέσι στη διοργάνωση, αλλά με την Αργεντινή να μην έχει καθαρίσει ακόμα την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση (σ.σ. διαβάστε αναλυτικά όλα τα σενάρια).

Η λίστα των πρώτων σκόρερ στο Μουντιάλ 2022

Τρία γκολ: Εμπαπέ (Γαλλία), Βαλένσια (Εκουαδόρ)

Δύο γκολ: Σακά (Αγγλία), Ταρεμί (Ιράν), Ζιρού (Γαλλία), Τόρες (Ισπανία), Ριτσάρλισον (Βραζιλία), Χάκπο (Ολλανδία), Μέσι (Αργεντινή)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ένα γκολ, ο Λεβαντόφσκι επίσης και τους αναφέρουμε καθώς πρόκειται για δύο παραδοσιακά "κανόνια" της Ευρώπης.

Μάλιστα, ο Πολωνός στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου σκόραρε το πρώτο του γκολ γενικά στο θεσμό, ωστόσο η Πολωνία έχει ελπίδες πρόκρισης, άρα και ο "Λέβα" για να κυνηγήσει τη δική του πρωτιά.

Διαβάστε περισσότερα

Αργεντινή: Όλοι ζωντανοί στον όμιλο, τα σενάρια πρόσκρισης

Νιούκαστλ: Οι Σαουδάραβες έδωσαν εντολή να "πληγωθεί" ο Μικέλ Αρτέτα

Μουντιάλ 2022: Η φίλαθλος της Σαουδικής Αραβίας που έκανε τα φλας ν' αστράψουν

News 24/7

24MEDIA NETWORK