Μουντιάλ 2022: Ποια είναι η Άλεξ Σκοτ που έγινε η αρχηγός των αρχηγών στο Κατάρ

Η παρουσιάστρια του BBC, Άλεξ Σκοτ έγραψε ιστορία στο Κατάρ φορώντας το περιβραχιόνιο OneLove σε ζωντανή μετάδοση.

Μουντιάλ 2022: Ποια είναι η Άλεξ Σκοτ που έγινε η αρχηγός των αρχηγών στο Κατάρ
PRINT SCREEN

Το πρωί της Δευτέρας (21/11) και προτού η εθνική Αγγλίας ριχτεί στη μάχη του Μουντιάλ 2022 έγινε γνωστό πως ο αρχηγός, Χάρι Κέιν δεν θα φορέσει το περιβραχιόνιο υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για την OneLove καμπάνια.

Αργότερα, κι άλλες εθνικές ομάδες με κοινή τους ανακοίνωση έκαναν γνωστό ότι οι αρχηγοί τους δεν θα φορέσουν το Ουράνιο Τόξο υπό το φόβο κυρώσεων. Η FIFA δεν απάντησε ποτέ στο γραπτό τους αίτημα κι έτσι αποφάσισαν να μην ρισκάρουν το ενδεχόμενο οι παίκτες που θα το φορούσαν να δεχθούν κίτρινη κάρτα.

Ωστόσο, προς απάντηση όλων, η Αγγλία είχε εκπρόσωπο στη συγκεκριμένη ενέργεια και ήταν η παλαίμαχος διεθνής του ποδοσφαίρου, Άλεξ Σκοτ. Η Σκοτ εμφανίστηκε ζωντανά από το Κατάρ για το BBC, φορώντας το η ίδια το περιβραχιόνιο.

Ποια είναι η Άλεξ Σκοτ

Η 38χρονη Σκοτ είναι πρώην παίκτρια της Άρσεναλ και της Αγγλίας με 140 διεθνείς συμμετοχές και 12 γκολ, ενώ αγωνιζόταν ως δεξί μπακ. Με την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής της καριέρας δούλεψε στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του Νησιού.

Μάλιστα, σε παλαιότερη συνέντευξή της είχε καταγγείλει σεξιστική επίθεση μέσω social media επειδή κατέχει ρόλο παρουσιάστριας στο ποδόσφαιρο.

Επίσης, η Άλεξ Σκοτ έχει ιδρύσει τη δική της ακαδημίας ποδοσφαίρου που βοηθάει κορίτσια από 16 έως 19 ετών να αναδείξουν το ταλέντο τους στο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε περισσότερα

Μουντιάλ 2022: Άγγλοι οπαδοί έψαχναν για μπύρες και κατέληξαν στο παλατι γιου του Σεΐχη

Μουντιάλ 2022: Ο Τζίτζι Μπουφόν στηρίζει ομάδα - έκπληξη

Μουντιάλ 2022: Ρεπόρτερ από την Αργεντινή έπεσε θύμα ληστείας και "τρελάθηκε" με το δίλημμα της αστυνομίας

News 24/7

24MEDIA NETWORK