Μουντιάλ 2022, τα μουσουλμανικά κράτη είχαν προτείνει να φορεθεί στο Κατάρ περιβραχιόνιο κατά της ισλαμοφοβίας

Το Sky News αναδεικνύει την προσπάθεια μουσουλμανικών κρατών να περάσουν στο Μουντιάλ 2022 περιβραχιόνιο κατά της ισλαμοφοβίας.

Μουντιάλ 2022, τα μουσουλμανικά κράτη είχαν προτείνει να φορεθεί στο Κατάρ περιβραχιόνιο κατά της ισλαμοφοβίας
PRINT SCREEN

Πριν από τη σέντρα του Μουντιάλ 2022 είχε ξεσπάσει θύελλα αναφορικά με την πρόθεση κάποιων χωρών να φορέσουν οι αρχηγοί των ομάδων τους περιβραχιόνιο υπέρ των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Ήταν μία προσπάθεια στήριξης της καμπάνιας OneLove.

Τελικά, οι ομάδες έκαναν πίσω τελευταία στιγμή και καταφέρθηκαν κατά της FIFA, αναφέροντας ότι η παγκόσμια ομοσπονδία δεν απάντησε ποτέ στο γραπτό τους αίτημα για να φορέσουν οι κάπτεν το Ουράνιο Τόξο. Καμία χώρα δεν το φόρεσε, μόνο οι Γερμανοί έκλεισαν τα στόματά τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας και τέλος.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Sky News, παράλληλα με το OneLove από την πλευρά των μουσουλμανικών κρατών συμπεριλαμβανομένων και των διοργανωτών έτρεχε μία άλλη ενέργεια. Συγκεκριμένα, οι μουσουλμάνοι ήθελαν να φορέσουν περιβραχιόνιο κατά της ισλαμοφοβίας το οποίο θα έγραφε "No Place for Islamophobia".

Το Sky News, μάλιστα, αποκαλύπτει και το σχέδιο του περιβραχιονίου που θα ήταν σαν παλαιστινιακή μαντίλα και πάνω με πράσινα γράμματα θα έγραφε το προαναφερθέν μήνυμα.

Από εκεί και πέρα όταν το θέμα πήγε στα υψηλά κλιμάκια της FIFA η ιδέα κόπηκε γιατί παραβίαζε τους κανόνες τρης. Οι χώρες που προώθησαν την ιδέα απογοητεύτηκαν με την απόφαση.

Δείτε το σχετικό βίντεο του Sky News

Διαβάστε περισσότερα

Γκονσάλο Ράμος: Κάνει μισό δισεκατομμύριο τα έσοδα της Μπενφίκα μόνο από επιθετικούς

Πορτογαλία: Αποκάλυψη Σάντος για Ρονάλντο και απόλυτη προστασία

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Μόνο ο Τζέιμς Μποντ έλειπε από την απίθανη στιγμή της ανταλλαγής της

24MEDIA NETWORK