Μουντιάλ 2022: Οι Γερμανοί συγκίνησαν τον κόσμο με την ιστορική φωτογραφία τους

Τα στόματα τους επέλεξαν να κλείσουν οι παίκτες της εθνικής Γερμανίας ως απάντηση στη στάση της FIFA προς τα ανθρώπινα δικαίωματα.

Players from Germany pose for the team photo as they cover their mouth during the World Cup group E soccer match between Germany and Japan, at the Khalifa International Stadium in Doha, Qatar, Wednesday, Nov. 23, 2022. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)
Η εθνική Γερμανίας πριν από τη σέντρα στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο (AP PHOTO/EBRAHIM NOROOZI)

Την απάντησή τους στους διοργανωτές και την FIFA έδωσαν οι παίκτες της εθνικής Γερμανίας στη φωτογραφία τους πριν από την αναμέτρηση τους με την Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, οι 11 βασικοί παίκτες της ομάδας έκλεισαν, με το χέρι τους, τα στόματά τους στην φωτογραφία θέλοντας να δείξουν πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία σιωπά μπροστά στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην ανακοίνωσή της μέσω του Twitter της ομάδας, ανέφεραν οι Γερμανοί -μεταξύ άλλων- ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα:

"Με το περιβραχιόνιο θέλαμε να δώσουμε ένα παράδειγμα των αξιών που έχουμε στην εθνική ομάδα: Διαφορετικότητα και αμοιβαίος σεβασμός, θέλαμε να το φωνάξουμε μαζί με άλλες χώρες.

Δεν είναι πολιτικό μήνυμα: τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι διαπραγματεύσιμα.

Αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Γι'αυτό κι αυτό το μήνυμα είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Το να μας απαγορεύουν να φορέσουμε το περιβραχιόνιο είναι σαν να μας φιμώνουν. Η θέση μας ισχύει".

Εδώ το tweet των Γερμανών

Διαβάστε Περισσότερα

Σαουδική Αραβία: Ο πρίγκιπας της χώρας διέταξε διακομιδή τραυματία παίκτη με ιδιωτικό αεροπλάνο σε άλλη χώρα

Μουντιάλ 2022: Ο κόουτς του Μαρόκου βγήκε με εσπρεσάκι στο δεύτερο ημίχρονο

Κριστιάνο Ρονάλντο: Αγγλική ομάδα του προσφέρει επίσημα 34 ευρώ την εβδομάδα

News 24/7

24MEDIA NETWORK