Μουντιάλ 2026: Νέα ανατροπή που εκτοξεύει τον αριθμό των συνολικών ματς σε 104

Νέα δεδομένα για το format του Μουντιάλ 2026 δίνει δημοσίευμα του Guardian με την ιδέα της προσθήκης των πέναλτι από τους ομίλους μάλλον να εγκαταλείπεται.

FIFA President Gianni Infantino meets the media at a press conference of the FIFA referees at the World Cup media center in Doha, Qatar, Friday, Nov. 18, 2022.(AP Photo/Martin Meissner)
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο στη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου AP

Η μία την άλλη διαδέχονται οι πληροφορίες για τις αλλαγές που ετοιμάζει η FIFA ενόψει των νέων μεγάλων διοργανώσεων, αρχής γενομένης από το Μουντιάλ 2026 που θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Αυτή τη φορά νέα εκδοχή για το πλάνο της FIFA δίνει ο Guardian, που σε δημοσίευμά του αναφέρει πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί το πλάνο των 16 ομίλων των 3 ομάδων αλλά ένα αυτό των 12 ομίλων αποτελούμενων από 4 ομάδες ο καθένας.

Η υλοποίηση αυτής της ιδέας θα εκτοξεύσει τον συνολικό αριθμό των παιχνιδιών σε 104 από 64 που είναι μέχρι σήμερα, αφού θα προστεθεί και η νοκ-άουτ φάση των 32, καθώς η φάση των ομίλων θα αποτελείται από 48 πλέον ομάδες.

Ουσιαστικά αυτή η σκέψη θα βάλει στον "πάγο" την αρχική ιδέα που ήθελε την προσθήκη της διαδικασίας των πέναλτι στη φάση των ομίλων. Πάντως η οριστική απόφαση φέρεται, σύμφωνα και με το εν λόγω δημοσίευμα, πως θα παρθεί εντός του 2023.

Διαβάστε Περισσότερα

Βέλγιο: Άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη, παίκτες έφυγαν μόνοι τους από το Κατάρ

Ουρουγουάη: Ο τρελός με τους τρελούς, ο υποψήφιος προπονητής θα προκαλέσει φρενίτιδα

Μουντιάλ 2022: Το κόβερ στο κινητό του Νεϊμάρ τρέλανε τους Βραζιλιάνους

News 24/7

24MEDIA NETWORK