Μουντιάλ 2026: Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που η FIFA σκέφτεται να εισάγει τα πέναλτι στους ομίλους

Την άποψη του για τον λόγο που η FIFA θέλησε να εισάγει τη διαδικασία των πέναλτι στους ομίλους της διοργάνωσης είπε ο πρώην προπονητής της Μπάγερν, Ότμαρ Χίτσφελντ.

FILE - FIFA President Gianni Infantino speaks at a press conference Saturday, Nov. 19, 2022 in Doha, Qatar. (AP Photo/Abbie Parr, File)
Ο Τζιάνι Ινφαντίνο στη συνέντευξη Τύπου πριν από την έναρξη του Μουντιάλ AP

Σαν "βόμβα" έσκασε στα αυτιά των περισσότερων το δημοσίευμα του Athletic που ανέφερε πως από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 υπάρχει η σκέψη να εισαχθεί η διαδικασία των πέναλτι στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης.

Από το 2026 οι ομάδες αυξάνονται από 32 σε 48 κάτι που έχει κάνει την ομοσπονδία να σκέφτεται να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο υπάρχον φορμάτ της διοργάνωσης.

Ποιος είναι όμως ο πραγματικός λόγος που κάνει την FIFA να σκέφτεται να προχωρήσει σε μία τέτοια ενέργεια με επικεφαλής της ιδέας τον Μάρκο Φαν Μπάστεν που αυτή τη στιγμή εκτελεί χρέη τεχνικού συμβούλου στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με τον πρώην προπονητή της Μπάγερν Μονάχου, Ότμαρ Χίτσφελντ αυτές οι αλλαγές έχουν προταθεί για να υπάρχει ενδιαφέρον για όλες τις ομάδες μέχρι και τη τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Όπως είπε ο Χίτσφελντ χαρακτηριστικά "...μόλις χθες είδαμε την Γαλλία να κάνει εννέα αλλαγές βασικών παικτών αφού είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από την δεύτερη αγωνιστική. Αλλά αυτό που μένει να φανεί είναι αν οι οπαδοί θα ήθελαν μία τέτοια αλλαγή από την παραδοσιακή μορφή που ξέρουμε..."

Διαβάστε Περισσότερα

Μουντιάλ 2022: Λέμε αντίο στην Σαουδική Αραβία με την μυθική ιστορία του Lil Wayne

Μουντιάλ 2022: Ο Σέζνι έβαλε στοίχημα την ώρα του αγώνα με τον Μέσι

Μπαρτσελόνα: Παρέδωσε τα όπλα για το κορυφαίο ταλέντο στον κόσμο

News 24/7

24MEDIA NETWORK