Μουσική επανάσταση στην εθνική Αγγλίας

Λίγες μάχες εθνικών ομάδων περικλείουν τόση ιστορία και τόση ένταση όσο οι αναμετρήσεις Αγγλίας και Αργεντινής.

Μουσική επανάσταση στην εθνική Αγγλίας
Λίγες μάχες εθνικών ομάδων περικλείουν τόση ιστορία και τόση ένταση όσο οι αναμετρήσεις Αγγλίας και Αργεντινής. Από τον χαρακτηρισμό «ζώα» του σερ Αλφ Ράμσεϊ στο Μουντιάλ 1966, στον πόλεμο των Φόκλαντ (ή Μαλβίνας για τους ηττημένους Αργεντινούς), στη φυγή του αγαπημένου Οσβάλντο Αρντίλες από την Τότεναμ, στο γκολ «χέρι του θεού» Μαραντόνα, στην αποβολή του Μπέκαμ το 1998 και στη ρεβάνς του ίδιου τέσσερα χρόνια αργότερα με το πέναλτι – γκολ, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα συστατικά αυτού του αγώνα είναι αρκετά «καυτερά» και ενδείκνυνται για τους λάτρεις των πικάντικων ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων.

Ισως για αυτό να προγραμματίστηκε το σαββατιάτικο «φιλικό» μεταξύ των δύο μισητών αντιπάλων σε πραγματικά ουδέτερο έδαφος. Για την ακρίβεια στο πιο ουδέτερο έδαφος που θα μπορούσε να βρεθεί: στο ολοκαίνουριο στάδιο της Γενεύης, μερικές εκατοντάδες μέτρα δίπλα από την ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ, καθώς και την έδρα του Ερυθρού Σταυρού… Κυανόκρανοι ενδεχομένως να μην χρειαστούν στο φιλικό μεταξύ της Αγγλίας και της Αργεντινής, ωστόσο καλό θα είναι να τεθούν σε επιφυλακή μιας και η εκδρομή 8.000 βρετανών δεν αποκλείεται να κρύβει… εκπλήξεις!

Οι δύο ομάδες μπορεί να φαντάζουν ως διεκδικήτριες του παγκόσμιου στέμματος το ερχόμενο καλοκαίρι στη Γερμανία και να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις του τύπου «ο Οουεν με τον Ρούνεϊ είναι το καλύτερο επιθετικό δίδυμο στον πλανήτη» που είπε ο αργεντινός αμυντικός της Βαλένθια Φαμπιάν Αγιάλα, ωστόσο για να καταφέρουν οι άγγλοι διεθνείς να πάρουν το πριμ των 300.000 στερλινών (περίπου 450.000 ευρώ) έκαστος που τους υποσχέθηκε η ομοσπονδία στην περίπτωση που κατακτήσουν το Μουντιάλ, θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ομάδα του Σβεν Γκόραν Ερικσον. Ισως μάλιστα οι αλλαγές να πρέπει να ξεκινήσουν από τις μουσικές επιλογές στα αποδυτήρια των Λιονταριών, όπως ζητάει επίμονα ο Ρίο Φέρντιναντ.

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θεωρεί ότι τα cd που ακούγονται στα αποδυτήρια είναι βαρετά και για αυτό η εικόνα της ομάδας είναι απελπιστική μερικές φορές. Χρέη Disc Jockey εκτελεί προς το παρόν ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, στον οποίο κανείς δεν έχει φέρει αντίρρηση θεωρώντας τις επιλογές του «μοδάτες». Ωστόσο φαίνεται πως ήρθε η ώρα να εξοστρακιστούν οι ερωτικές μπαλάντες από τα αποδυτήρια της εθνικής Αγγλίας.

«Τα τραγούδια που παίζουν είναι αυτά του Ρόμπι Γουίλιαμς, του Ντέιβιντ Μπλαντ και μερικά κομμάτια R&B» είπε ο Φέρντιναντ και εξήγησε ότι «με τέτοια μουσική πολλοί παίκτες είναι έτοιμοι να κοιμηθούν και δεν είναι έκπληξη όταν βγαίνουν στο γήπεδο και μοιάζουν με ζόμπι». Τι χρειάζεται, λοιπόν η εθνική Αγγλίας για να καταφέρει να διακριθεί; «Σίγουρα κάτι πιο σκληρό, όπως Χιπ Χοπ ή Γκαράζ. Θέλουμε μια πιο επιθετική μουσική, να ανέβουν λίγο οι σφυγμοί μας» κατέληξε ο αμυντικός της Γιουνάιτεντ ελπίζοντας ότι θα βρει συμπαραστάτες στην μουσική συνωμοσία που σχεδιάζει στα αποδυτήρια της Αγγλίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK