Μπάγερν Μ. – Γιουβέντους

Ο πρώτος όμιλος, ο οποίος αποτελείται αμιγώς από πρωταθλητές των χωρών τους, συμπεριλαμβάνει ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής. Η Μπάγερν Μονάχου φιλοξενεί τη Γιουβέντους με τις δύο ομάδες να αποζητούν τη νίκη η οποία θα αυξήσει τις ελπίδες για τη κατάληψη της πρώτης θέσης.

Μπάγερν Μ. – Γιουβέντους

Ο πρώτος όμιλος, ο οποίος αποτελείται αμιγώς από πρωταθλητές των χωρών τους, συμπεριλαμβάνει ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής. Η Μπάγερν Μονάχου φιλοξενεί τη Γιουβέντους με τις δύο ομάδες να αποζητούν τη νίκη η οποία θα αυξήσει τις ελπίδες για τη κατάληψη της πρώτης θέσης.

Βέβαια, με δύο στα δύο για αμφότερες στον όμιλο μέχρι στιγμής, το θέμα της πρόκρισης δεν δείχνει... ανοικτό, εκτός αν κάποια εκ των Μπριζ και Ραπίντ "διπλώσει" τις νίκες στα μεταξύ τους και ακολουθήσουν και άλλα... θαύματα. Θα γράφαμε πως το ματς λαμβάνει χώρα στο "Αλιάντς Αρίνα", αλλά από τη στιγμή που η ΟΥΕΦΑ δεν επιτρέπει ονόματα χορηγών, τότε το αναφέρουμε ως "Φούσμπαλ Αρίνα".

Στις εγχώριες διοργανώσεις, οι πρωταθλητές Ιταλίας έχουν πετύχει επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες και διατρανώνουν από νωρίς τη θέλησή τους να αντιπαρέλθουν της απειλής από το Μιλάνο. Από την άλλη, το συγκρότημα του Φέλιξ Μάγκατ ωφελήθηκε και αδικήθηκε στην κοιλάδα του ποταμού Ρουρ αλλά η ουσία είναι πως πήρε την ισοπαλία από τη Σάλκε και παρέμεινε στην κορυφή, η οποία κατοικείται εξ αδιαιρέτου μετά το τρίποντο της Βέρντερ Βρέμης.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω, οι ιταλικές… εκδρομές στην Γερμανία δεν είναι ό,τι καλύτερο για τους γηπεδούχους. Σε επτά αναμετρήσεις στο Μόναχο, έχουν προκύψει δύο νίκες για τους τέσσερις φορές πρωταθλητές Ευρώπης, ισάριθμες ισοπαλίες και τρεις ήττες, με τη Γιούβε να κατέχει το "know how" μετά από τα περσινά, απανωτά, 1-0. Η τελευταία εντός έδρας επικράτηση συναντάται την Άνοιξη του 1990, όταν η Μίλαν είχε υποταχθεί με 2-1.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η "Γηραιά Κυρία" είχε ηττηθεί τέσσερις φορές σε έξι επισκέψεις αλλά όλα αυτά μέχρι το 1977. Έκτοτε, όταν μιλάμε για διπλές ή αναμετρήσεις ομίλου, σε έντεκα εκτός έδρας παιχνίδια απέναντι σε εκπροσώπους της Μπουντεσλίγκα έχει πάρει επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες, απολογισμός ο οποίος πιθανότατα θα θεωρούταν εξόχως ικανοποιητικός ακόμη και αν αφορούσε στο Τορίνο.

Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα σε σχέση με το Σάββατο, οπότε και χρειάστηκαν να παίξουν δίχως πλάγιους αμυντικούς. Οι Φίλιπ Λαμ και Αντρέας Γκέρλιτς δεν είναι έτοιμοι αλλά ο αριστερός οπισθοφύλακας Βισέντε Λιζαραζού και ο δεξιός, Βίλι Σανιόλ, ξεπέρασαν τα προβλήματά τους και θα πάρουν θέση στο αρχικό σχήμα. Ο αριστερός μεσοεπιθετικός Ζε Ρομπέρτο και ο all around μέσος, Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ έχασαν προπονήσεις και θεωρούνται αμφίβολοι. Υγιής είναι ο Μίκαελ Μπάλακ ο οποίος έδωσε το παρόν στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, ενώ τέλος στο σερί επτά αγώνων δίχως γκολ θα προσπαθήσει να δώσει ο ποιοτικότατος στράικερ, Ρόι Μακάι.

Σαφώς λιγότερες οι έννοιες για τον Φάμπιο Καπέλο. Ο βασικός αμυντικός μέσος Πατρίκ Βιεϊρά τραυματίστηκε στο ματς της Γαλλίας απέναντι στη Κύπρο και δεν θα αγωνιστεί την Τρίτη. Τη θέση του θα πάρειο Τζουλιάνο Τζιανικέντα. Θέση βασικού αναμένεται να βρει ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο για 100ό προσωπικό ματς επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πολύπειρος επιθετικός, ο οποίος σκόραρε με εκπληκτικό τρόπο απέναντι στη Μεσίνα, ανάγκασε ακόμη και τον φειδωλό προπονητή του να εξάρει την αγωνιστική συμπεριφορά του. Στον πάγκο θα τραβηχτεί ο προερχόμενος από τραυματισμό Νταβίντ Τρεζεγκέ, ώστε παρτενέρ του "Μεγάλου Αλεξάνδρου" να είναι ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Εκτός ο βασικός πορτιέρο Τζίτζι Μπουφόν.

Πιθανές συνθέσεις
Μπάγερν: Καν, Σανιόλ, Λιζαραζού, Ισμαέλ, Λούσιο, Ντάισλερ, Ντεμικέλις, Σβάινσταϊγκερ, Μπάλακ, Σάντα Κρουζ, Μακάι.
Γιουβέντους: Αμπιάτι, Πεσότο, Τιράμ, Καναβάρο, Ζαμπρότα, Τζιανικέντα, Έμερσον, Καμορανέζι, Νέντβεντ, Ιμπραΐμοβιτς, Ντελ Πιέρο.

Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας

News 24/7

24MEDIA NETWORK