Μπάγερν Μονάχου - Γιουβέντους 2-1

Προβάδισμα για την πρωτιά στον πρώτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε η Μπάγερν Μονάχου. Με δύο γκολ σε επτά λεπτά οι Βαυαροί έβαλαν τις βάσεις για το τελικό 2-1 επί της Γιουβέντους και παράλληλα πήραν εκδίκηση για την περυσινή εντός έδρας ήττα τους.

Μπάγερν Μονάχου - Γιουβέντους 2-1
Προβάδισμα για την πρωτιά στον πρώτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ απέκτησε η Μπάγερν Μονάχου. Με δύο γκολ σε επτά λεπτά οι Βαυαροί έβαλαν τις βάσεις για το τελικό 2-1 επί της Γιουβέντους και παράλληλα πήραν εκδίκηση για την περυσινή εντός έδρας ήττα τους. Αργησαν να αντιδράσουν οι Ιταλοί, στον αγώνα που ο Ντελ Πιέρο δεν μπόρεσε να γιορτάσει με επιτυχία το Ιωβηλαίο των συμμετοχών του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα για τους "μπιανκονέρι"

Ο Φάμπιο Καπέλο δεν έβαλε στον αγώνα τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, παρά το ότι ο «Πιντουρίκιο» βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα. Αντ’ αυτού ο Τρεζεγκέ ήταν παρτενέρ του Ιμπραΐμοβιτς. Στον αντίποδα ο Μάγκατ διατήρησε το επιθετικό δίδυμο των Μακάι και Σάντα Κρουζ.

Το δυναμικό παιχνίδι των δύο ομάδων είχε ως αποτέλεσμα η πρώτη φάση να γίνει στο 21’. Ο Τρεζεγκέ πάσαρε στον Καμορανέζι, αυτός στον Νέντβεντ, αλλά ο Τσέχος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καν.

Bλέποντας ότι η ομάδα του δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες ο Μάγκατ έριξε στον αγώνα τον Σβάινσταϊγκερ στην θέση του Λιζαραζού. Ο τεχνικός των γηπεδούχων δικαιώθηκε δύο λεπτά αργότερα, με τον Ντάισλερ να ξεπερνά την αντίσταση του Τζαμπρότα και με σουτ (που βρήκε στο πόδι του Αμπιάτι) να κάνει το 1-0 για την ομάδα του.

O σκόρερ των γηπεδούχων έγινε δημιουργός επτά λεπτά αργότερα. Μετά από ένα κόρνερ που εκτέλεσε ο Ντεμικέλις πήδηξε μόνος στην περιοχή και ανέβασε τον δείκτη του σκορ για την ομάδα του.

Η επανάληψη είχε δύο αλλαγές για την «Γηραιά Κυρία». Ο Κιελίνι πήρε την θέση του Μπλάζι και ο Ντελ Πιέρο αυτή του Καμορανέζι. Ο «Πιντουρίκιο» έφθασε τις 100 συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την φανέλα της «Γιούβε».

Παρά τις αλλαγές οι Γερμανοί ήταν και πάλι αυτοί που απείλησαν πρώτοι. Ο Μακάι πήρε την πάσα του Σβάινσταϊγκερ, αλλά το σουτ του Ολλανδού απομακρύνθηκε από το πόδι του Αμπιάτι.

Oι Ιταλοί είχαν να επιδείξουν μόνο ένα καλό σουτ του Ντελ Πιέρο, με αποτέλεσμα στο 66’ ο Καπέλο να βάλει στον αγώνα και τον Μούτου (στην θέση του Τρεζεγκέ).

Ο Μακάι έψαχνε εναγωνίως το 26ο του γκολ στον θεσμό, αλλά αυτό δεν έρχονταν. Από την μεριά τους οι Ιταλοί αύξησαν την πίεση στα τελευταία λεπτά και δικαιώθηκαν εν μέρει. Ο Ντελ Πιέρο εκτέλεσε κόρνερ, ο Ιμπραΐμοβιτς έκανε την κεφαλιά και μείωσε το σκορ σε 2-1, σκοράροντας σε δεύτερο συναπτό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο αγώνας μετετράπη σε θρίλερ, στις καθυστερήσεις, με τους Βαυαρούς να παίρνουν την νίκη, αφού στο 92’ ο Καν απομάκρυνε σουτ του Νέντβεντ.


Οι συνθέσεις:

Μπάγερν Μονάχου: Καν, Σανιόλ, Λιζαραζού (32' Σβάινσταιγκερ), Ισμαέλ, Λούσιο, Ντάισλερ, Ντεμικέλις, Zε Ρομπέρτο, Μπάλακ, Σάντα Κρουζ (88' Σολ), Μακάι.

Γιουβέντους: Αμπιάτι, Μπλάζι (46' Κιελίνι), Τιράμ, Καναβάρο, Τζαμπρότα, Τζιανικέντα, Εμερσον, Καμορανέζι (46' Ντελ Πιέρο), Νέντβεντ, Ιμπραΐμοβιτς, Τρέζεγκε (66' Μούτου)

News 24/7

24MEDIA NETWORK