Μπάγερν Μονάχου-Μπριζ 1-0

Μπάγερν Μονάχου-Μπριζ 1-0
Ανώτερη και ουσιαστική η Μπάγερν Μονάχου απέναντι στην Μπριζ, πήρε την νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Ντεμικέλις από το πρώτο μέρος και εξασφάλισε ακόμα τρεις βαθμούς (όπως και με την Ραπίντ), χωρίς να ικανοποιήσει. Ντεμπούτο του… γηπέδου της ομάδας "Allianz Arena" στη διοργάνωση, με τους 66.000 θεατές να βλέπουν την ομάδα τους να προβληματίζεται, όταν ο Μακάι δεν είναι σε φόρμα.

Οπως αναμενόταν, η Μπάγερν ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Εξάλλου, το προηγούμενο με τη Ραπίντ Βιέννης δεν ήταν ό,τι πιο ευχάριστο με αποτέλεσμα Μπάλακ, Σβάινσταϊγκερ και Ζε Ρομπέρτο να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Ωστόσο, η κλειστή άμυνα των Βέλγων δεν άφηνε περιθώρια παρά μόνο για μακρινά σουτ και ανολοκλήρωτες προσπάθειες. Σε μία από τις λίγες φορές που η αμυντική γραμμή της Μπριζ έκανε λάθος, σημειώθηκε και το γκολ. Στο 32’, η Μπάγερν είχε κόρνερ από τα αριστερά, ο Μπούτινα έκανε λανθασμένη έξοδο, πέντε αμυντικοί των φιλοξενούμενων δεν κατάφεραν να διώξουν και ο Ντεμικέλις, "τρυπώνοντας" ανάμεσά τους, έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο ρυθμός δεν μειώθηκε με την επίτευξη του γκολ, ωστόσο η Μπάγερν δεν κατάφερε να σκοράρει εκ νέου, έστω και αν εξουδετέρωνε τις οποίες αντεπιθέσεις της Μπριζ.

Επιθετικά μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν, η οποία επιθυμούσε να ευχαριστήσει τους 66.000 θεατές της νεότευκτης έδρας της. Ο Μακάι δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια των Βαυαρών, με αποτέλεσμα η προσμονή για γκολ να αφορά και άλλους παίκτες, όπως ο Γκερέρο και ο Σβάινστάιγκερ. Ο αρχηγός της ομάδας, Μίκαελ Μπάλακ, αναλάμβανε αρκετές πρωτοβουλίες, αλλά τα σουτ του πότε έβρισκαν αντίπαλο τον Μπούτινα, πότε την αντίπαλη άμυνα και κόντραραν. Μάλιστα, με το πέρασμα των λεπτών, η Μπριζ έγινε πιο επιθετική και στο τελευταίο τέταρτο ήταν εκείνη που κινούσε τα "ηνία" του αγώνα. Χωρίς κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα, όμως, αφού ούτε ο Πορτίγιο που μπήκε ως αλλαγή κατάφερε να βρει κάποιο ελεύθερο πεδίο δράσης.

Οι συνθέσεις:

Μπάγερν Μονάχου: Καν, Σανιόλ, Λιζαραζού (52' Σολ), Λούσιο, Ισμαελ, Ντεμικέλις, Σβάινσταϊγκερ, Ζε Ρομπέρτο, Μπάλακ (83' Γέρεμις), Μακάι, Γκερέρο (72' Σάντα Κρουζ)
Μπριζ: Μπούτινα, Ντε Κοκ, Μάρτενς, Βαντελανόιτ, Ενγκεμπερτ (85' Ρέλαντς), Βερμάντ, Ντουφέρ, Μπλοντέλ, Βερχέγεν (75' Γιούλου-Ματόντο), Λέκο (68' Πορτίγιο), Μπάλαμπαν

News 24/7

24MEDIA NETWORK