Μπάγερν-Ντόρτμουντ: Ο Ολυμπιακός την ίδρωσε περισσότερο

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά αποδείχθηκε αυτό ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ στην Allianz Arena, με τους Βαυαρούς να επικρατούν με χαρακτηριστική άνεση ως το τελικό 4-0. Τέσσερα βράδια πριν ο Ολυμπιακός είχε ζορίσει περισσότερο την παρέα του Λεβαντόβσκι.

Ο Ρόμαν Μπούρκι απογητευμένος από την τροπή που πήρε η αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν στην 'Allianz Arena', όπου οι Βεστφαλοί ηττήθηκαν με σκορ 4-0 για την 11η αγωνιστική της Bundesliga (09/11/2019) - (AP Photo/Matthias Schrader)
Ο Ρόμαν Μπούρκι απογητευμένος από την τροπή που πήρε η αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με την Μπάγερν στην 'Allianz Arena', όπου οι Βεστφαλοί ηττήθηκαν με σκορ 4-0 για την 11η αγωνιστική της Bundesliga (09/11/2019). AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Μεσοβδόμαδα η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε με σκορ 2-0 του Ολυμπιακού στην Allianz Arena και εξασφάλισε από την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League την πρόκριση της στην επόμενη φάση. Η Ντόρτμουντ από την πλευρά της πέτυχε μια τρομερή ανατροπή απέναντι στην Ίντερ, καθώς το 0-2 του ημιχρόνου για τους 'νερατζούρι', έγινε 3-2 στην λήξη της αναμέτρησης. Φέρνοντας τους Βεστφαλούς με πλεονέκτημα πρόκρισης στους '16'. Το απόγευμα της Κυριακής, Μπάγερν και Ντόρτμουντ συγκρούστηκαν μεταξύ τους στο Μόναχο, στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Bundesliga.

Και η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός αποτέλεσε δυσκολότερο αντίπαλο για τους Βαυαρούς πριν από τέσσερα βράδια. Οι 'ερυθρόλευκοι' κατηγορήθηκαν από πολύ κόσμο πως ήταν εξαιρετικά επιφυλακτικοί στο παιχνίδι τους, αγωνίστηκαν παθητικά και δεν μπόρεσαν να βάλουν δύσκολα στην έδρα της φημισμένης αντιπάλου τους. Μέχρι το 69' κρατούσαν το μηδέν και μέχρι το 89' ήταν μέσα στο ματς, όταν ο Πέρισιτς το 'κλείδωσε' για το τελικό 2-0. Η κριτική αυτή ήταν μάλλον προϊόν ευσεβών πόθων, παρά μιας πραγματικότητας.

Το απόγευμα του Σαββάτου, μια διεκδικήτρια του τίτλου, μια ομάδα που διαθέτει στο ρόστερ της παίκτες όπως οι Χούμελς, Ζαγκαντού, Ακάντζι, Σουλτς, Χακίμι, Βιτσέλ, Βάιγκλ, Ντιλέινι, Γκερέιρο, Ρόις, Μπραντ, Αζάρ, Σάντσο, Αλκάθερ, με χρηματιστηριακή αξία από 25 εκατ. ευρώ (ο πιο φτηνός) μέχρι 100 εκατ. ευρώ (ο πιο ακριβός), έλιωσε σαν βούτυρο στην Allianz Arena, χάνοντας στο ρελαντί με σκορ 4-0.

Ο Λεβαντόβσκι χρειάστηκε 69 λεπτά για να σκοράρει απέναντι στον Ολυμπιακό και μόλις 17 λεπτά για να νικήσει την άμυνα της Ντόρτμουντ. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 47, ο Νιαμπρί σημείωσε το 2-0 από ασίστ του Μίλερ. Το δεύτερο γκολ του Λεβαντόβσκι στο 76' και το αυτογκόλ του Χούμελς στο 80', έφεραν το τελικό 4-0. Σκορ με το οποίο συνήθως -στο καλό σενάριο- φεύγει μια ομάδα από την Allianz Arena, όταν πιστεύει πως μπορεί να κάνει παιχνίδι στην έδρα των Βαυαρών...

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, Κώστας Μπράτσος και Λευτέρης Ελευθερίου συζητούν για το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν και το κατά πόσο είναι προάγγελος του τι θα συμβεί στο Λονδίνο κόντρα στην Τότεναμ. Συγκρίνουν τους Έλληνες παίκτες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ και ο ένας αναδεικνύει νικητή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK