Mπάγερν - Πόρτο 6-1 (VIDEO)

Διαλύοντας με την Πόρτο με 6-1, η Μπάγερν όχι μόνο πέρασε θριαμβευτικά στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά απάντησε και στους επικριτές της που είχαν πληθύνει μετά το 3-1 της Πορτογαλίας.

Mπάγερν - Πόρτο 6-1 (VIDEO)

To live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Από το λαιμό! Ετσι ακριβώς έπιασε η Μπάγερν την Πόρτο κατά το πρώτο ημίχρονο και δεν την άφησε να πάρει ανάσα σημειώνοντας πέντε γκολ, επίδοση ρεκόρ για ματς νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν σαφώς φοβισμένοι στην "Αλιάνζ Αρίνα" και οι αντίπαλοί τους, βρίσκοντας με το καλημέρα ρυθμό, έβαλαν το τρένο της πρόκρισης σε ράγες.

Την προειδοποιητική βολή την έριξε ο Λεβαντόφσκι στο 10' (είχε σουτ στο δοκάρι) και από το 14' άρχισε ο χορός των γκολ. Ο Τιάγκο Αλκάνταρα με κεφαλιά άνοιξε το δρόμο προς την πρόκριση ενώ στο 21' η Μπάγερν έφτασε σε σκορ πρόκρισης με μία ακόμη κεφαλιά του Μπόαντεγκ.

Mπάγερν - Πόρτο 6-1 (VIDEO)

Με σαρωτικά ποσοστά της μπάλας και μ' έναν αντίπαλο που είχε διαλυθεί ήδη ψυχολογικά, η Μπάγερν συνέχισε με το γκάζι πατημένο στο φουλ. Ο Λεβαντόφσκι ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0, ο Μίλερ (με αρκετή δόση τύχης) έκανε το 4-0 στο 36' και στο 40' ο Λεβαντόφσκι έκλεισε ο φεστιβάλ του πρώτου ημιχρόνου με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Σε όλα αυτά η Πόρτο δεν αντιπαρέταξε ούτε μία τελική προσπάθεια.

Στο δεύτερο μέρος η Μπάγερν έριξε λίγο τους ρυθμούς της και η Πόρτο, με την πρώτη τελική της στο ματς, μείωσε στο 73' (Τζάκσον Μαρτίνες). Μάλιστα ο Κολομβιανός έχασε καλή ευκαιρία τέσσερα λεπτά αργότερα στην οποία το γήπεδο σώπασε για πρώτη και τελευταία φορά.

Εν συνεχεία οι πρωταθλητές Γερμανίας ισορρόπησαν εκ νέου και έφτασαν σε 6ο γκολ με τον Τσάμπι Αλόνσο στο 88'. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένας μεγάλος θρίαμβος.

ΜVP

Μία υπόκλιση στον Τιάγκο Αλκάνταρα. Οχι μόνο επειδή άνοιξε το δρόμο για το θρίαμβο αλλά επειδή έχει επιστρέψει σε απίστευτη κατάσταση μετά το σοβαρό τραυματισμό του. Αν μην τι άλλο αξίζει το σεβασμό μας.

Aδύναμος Κρίκος

Η ανασταλτική λειτουργία της Πόρτο, που είχε φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα στο πρώτο ματς, πήρε ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό στο πρώτο ημίχρονο. Πάντα δεύτεροι στην μπάλα οι Πορτογάλοι βρήκαν τον μπελά τους.

Σχόλιο

Να λοιπόν που και η Πόρτο μπορούσε να δεχθεί 6 γκολ από αυτήν την Μπάγερν. Και τα δέχθηκε με χαρακτηριστική άνεση αφού οι Βαυαροί στο πρώτο μέρος ήταν ασταμάτητοι. Αφού πέρασε στεγνή αυτόν τον κάβο, η ομάδα του Γκουαρδιόλα μπορεί να ονειρεύεται την κούπα.

Οι συνθέσεις

Μπάγερν: Νόιερ, Ραφίνια (72' Ρόντε), Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ, Τιάγκο Αλκάνταρα (90' Ντάντε), Μίλερ, Γκέτσε (86' Βάιζερ), Λεβαντόφσκι.

Πόρτο: Φαμπιάνο, Ντιέγκο Ρέγες (33' Περέιρα), Μάικον, Μαρκάνο, Ίντι, Καζεμίρο, Έκτορ Ερέρα, Τόρες, Κουαρέσμα (46' Νέβες), Μπραχιμί (67' Εβάντρο), Μαρτίνες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK