Μπάντοβιτς: "Την πρόκριση θα πάρει ο Ολυμπιακός που... πρέπει!"

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη, για τον αποψινό ημιτελικό Κυπέλλου.

Μπάντοβιτς: "Την πρόκριση θα πάρει ο Ολυμπιακός που... πρέπει!"

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς μίλησε στον Sport24 Radio 103,3, Ο πρώην τεχνικός των "ερυθρόλευκων" και νυν της Σι Σάκετ σχολίασε τον αποψινό ημιτελικό της Τούμπας, ενώ μίλησε και για την καριέρα του στην Ταϊλάνδη.

Για το αν το ποδόσφαιρο είναι καλό στην Ταϊλάνδη: "Το ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο πουθενά. Πολύ νομίζουν ότι σε κάποιες χώρες πλέον το πρωτάθλημα είναι εύκολο, αλλά δεν είναι έτσι. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες και υπάρχουν πολύ καλές ομάδες".

Για την ομάδα που προπονεί: "Στη Σι Σάκετ είμαι. Είναι η τρίτη χρονιά που βρίσκομαι εδώ. Ήμουν σε δύο καλύτερες ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Αυτή η ομάδα είναι μια μεσαία ομάδα οπότε θέλει να πάει καλύτερα. Να σας πω την αλήθεια, οι παίκτες είναι αυτοί που με κάνουν και βρίσκομαι εδώ δεύτερη και τρίτη χρονιά".

Για την πρώτη ομάδα που είχε πάει: "Καμιά φορά έχω πάρει την ομάδα που βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση και την άφησα στην τρίτη θέση από την δέκατη και πήρε πρωτάθλημα. Πιστεύω όχι μόνο στο πρωτάθλημα αλλά και στα τελευταία παιχνίδια στο Champions League πήγαμε πολύ καλά και θεωρώ πως έχω βοηθήσει την ομάδα να πάει πολύ καλά και σίγουρα είναι και οι παίκτες που παίρνουν το credit και όχι μόνο ο προπονητής".

Για το αν ήταν η ομάδα που είχε βάλει ο Ντιόγκο 33 γκολ σε 32 αγώνες: " Ναι, είναι μια ομάδα πολύ καλή, επιπέδου Ολυμπιακού που έχει φοβερές εγκαταστάσεις και ένα πολύ ωραίο γήπεδο και παίζει κάθε χρονιά Champions League".

Για τον Ντιόγκο: "Πιστεύω ότι την πρώτη χρονιά πήγε πάρα πολύ καλά. Την δεύτερη χρονιά ήταν διάφορες συγκυρίες αλλά παραμένει ένας πολύ καλός παίκτης".

Για τον αν βλέπει το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Τώρα τελειώνω την προετοιμασία. Κάποια πράγματα τα έχω παρακολουθήσει και κάποια όχι. Είναι λογικό".

Για τον αποψινό ημιτελικό του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό: "Είναι ένα ντέρμπι. Και οι δύο ομάδες θέλουν να περάσουν στην επόμενη φάση. Είναι λεπτομέρειες και όποιος βρίσκεται σε καλή μέρα θα περάσει. Άμα θέλουμε να μιλήσουμε για ποιότητα ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να περάσει. Αν ο Ολυμπιακός είναι αυτός που πρέπει να είναι θα περάσει. Δεν θέλω να υποβαθμίσω τον ΠΑΟΚ γιατί είναι μία πολύ καλή ομάδα με μεγάλη ιστορία αλλά αν μετρήσουμε τα πράγματα ατομικά και σαν ομάδα, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα".

Για τον αν ο Ολυμπιακός θα δυσκολευτεί να βρει κίνητρο μετά τον αποκλεισμό από το Europa League: "Κοιτάξτε το μόνο που μπορώ να πω για τον Ολυμπιακό, επειδή ήμουν πάρα πολλά χρόνια στην ομάδα και ξέρω ότι πάντα μετά από κάποια αποτυχία μιας και όλοι περίμεναν να περάσει στην επόμενη φάση, ο Ολυμπιακός πάντα ξυπνάει μετά από τέτοιες καταστάσεις και γίνεται πιο επικίνδυνος. Υπάρχουν και άνθρωποι που είναι πάρα πολλά χρόνια και δεν θα το αφήσουν έτσι γιατί είναι ένας τίτλος".

Για το τι του έχει κάνει εντύπωση στον φετινό Ολυμπιακό και αν υπάρχει κάτι που δεν του αρέσει: "Δεν έχω δει και πάρα πολλά παιχνίδια. Σίγουρα έχει πάρει κάποια παιχνίδια που είχε και καλή αμυντική λειτουργία. Σε κάποια παιχνίδια όπως στο Ζάγκρεμπ που δεν ήταν και τόσο καλός πήρε το παιχνίδι. Όμως πιστεύω πως έκανε φάσεις με την Άντερλεχτ και μπορούσε να περάσει. Εντάξει συμβαίνουν αυτά γιατί υπάρχει και άλλη ομάδα που παίζει και δεν βγαίνει πάντα όπως το θέλουμε. Βέβαια υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν μέσα και ξέρουν και τον προπονητή και στο τέλος κρίνονται. Πιστεύω πως πρέπει να τελειώσει η χρονιά και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Πάντως πιστεύω πως έπρεπε να περάσει ο Ολυμπιακός".

Για τον φετινό ΠΑΟΚ και τις αλλαγές στην διοίκηση: "Δεν ξέρω εγώ δεν συμφωνώ με τις πολλές αλλαγές στην ομάδα. Πιστεύω πως όταν φέρνεις κάποιο άτομο και το πιστεύεις πρέπει να του δώσεις και χρόνο. Αυτό εξαρτάται και από την ατμόσφαιρα μέσα στα αποδυτήρια, την επικοινωνία μεταξύ του προπονητή και των παικτών και όλα αυτά. Θεωρώ πως τα έχει χάσει όλα όμως σίγουρα ακόμη υπάρχει ένας τίτλος και όλοι ξέρουμε πως θα τα δώσουν όλα. Βέβαια υπάρχουν και πολλά πράγματα που θα εξαρτηθούν με το αν οι παίκτες θα είναι πραγματικά πεινασμένοι για τον τίτλο".

Για το αν παίζει ρόλο που το πρώτο παιχνίδι είναι στη Τούμπα: "Πιστεύω πως είναι δύο παιχνίδια. Δεν νομίζω ότι έχει μεγάλη σημασία. Παίζεις ένα μέσα και ένα έξω. Δεν ξέρω γιατί έχει υπάρχει τόσο μεγάλο κενό ανάμεσα στα δύο παιχνίδια αλλά όποιος είναι καλύτερος θα περάσει. Σίγουρα πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα αλλά όμως είναι δύο ντέρμπι και δεν ξέρεις ποτέ, γιατί υπάρχουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να κρίνουν το παιχνίδι".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να διαχειριστεί τα πράγματα μετά από κάποιες ήττες: "Πιστεύω ότι με μία αποτυχία δεν μπορείς να τα γκρεμίσεις όλα. Εξαρτάται από την αρχή και πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι έτοιμος για το πρωτάθλημα. Όταν χτίζεις μία ομάδα πρέπει να εμπιστευτείς έναν προπονητή. Όταν ζεις ένα προπονητή, οι άνθρωποι που αποφασίζουν πρέπει να ξέρουν αν αυτός ταιριάζει με την φιλοσοφία της ομάδας και αν πραγματικά δουν την δουλειά του από κοντά και τον πιστεύουν πρέπει να τον αφήσουν να κάνει την δουλειά του. Θεωρώ πως όταν έχεις έναν προπονητή πρέπει να πιστεύεις σε αυτόν αν πραγματικά πιστεύεις στον ίδιο και στην δουλειά του. Αυτή την στιγμή αλλάζοντας προπονητή γιατί διαβάζω ότι μπορεί να φύγει σημαίνει πως πιστεύεις πως ο προπονητής δεν μπορεί να περάσει την φιλοσοφία στην ομάδα η δεν κάνει, ή οι παίκτες δεν μπορούν να συνεργαστούν μαζί του. Αλλά το να φτιάξεις μια ομάδα σε πέντε μήνες και να θέλουν να γίνουν πρωταθλητές αυτό δεν γίνεται".

Για το αν πιστεύει πως ο Ατρόμητος είναι επικίνδυνος: "Ναι σίγουρα και ο Ατρόμητος είναι πάρα πολύ επικίνδυνος και όπως κάθε χρονιά είναι τέσσερις ομάδες που σίγουρα όλες θέλουν να πάνε στον τελικό. Στον τελικό είναι ένα παιχνίδι που πάντα μπορείς να κάνεις την έκπληξη. Μπορεί να είναι δύσκολο αλλά όχι απίθανο για τον Ατρόμητο γιατί νομίζω ότι έχει πάει και δύο φορές στον τελικό. Αλλά πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα και πως είναι και οι τέσσερις καλές ομάδες".

Για τον αν στην Ταϊλάνδη υπάρχει κόσμος: "Έχει κόσμο στην Ταϊλάνδη και έρχονται πολλές οικογένειες. Υπάρχει ένα έθιμο που πάντα τραγουδάνε πριν και μετά το παιχνίδι άσχετα με το αποτέλεσμα. Είναι πολύ χαρούμενο κλίμα και υπάρχει μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα που χαίρεσαι να έρχεσαι να βλέπεις παιχνίδι και αυτή η ομάδα που αυτή την στιγμή που προπονούμε, έχει από τους καλύτερους φιλάθλους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK