Μπάρι Μακέι, μια περίπτωση που θυμίζει Μιραλάς

Ο 23χρονος (ακραίος) επιθετικός της Νότιγχαμ προβάρει τα ερυθρόλευκα και μέσα από τον Ολυμπιακό θα κυνηγήσει την εκτίναξη της καριέρας του. Όπως είχε συμβεί με τον Βέλγο τη διετία 2010-12.

Μπάρι Μακέι, μια περίπτωση που θυμίζει Μιραλάς

Η απόκτηση του Μπάρι Μακέι είναι εξ αυτών που ο Ολυμπιακός όποτε θέλει την τελειώνει. Προφανώς κι ένας ποδοσφαιριστής που ανήκει στη Νότιγχαμ (με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι 2021) είναι πολύ πιο εύκολο να καταλήξει στον Πειραιά από οπουδήποτε αλλού στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Αν, πάντως, η συμφωνία κλείσει και ο Μακέι φορέσει τα ερυθρόλευκα, θα πρόκειται για την πρώτη φορά απ' όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενεπλάκη στην αγγλική ομάδα που το δρομολόγιο δεν είναι Ελλάδα - Αγγλία, αλλά Αγγλία - Ελλάδα. Γεγονός αν μη τι άλλο ξεχωριστό.

Το ζητούμενο βέβαια είναι τι είδους ποδοσφαιριστή εντάσσουν στο ρόστερ τους οι "ερυθρόλευκοι" και όχι τόσο από πού (προ)έρχεται.

Ο Μακέι θυμίζει σε πολλά σημεία εκείνον τον 23χρονο Βέλγο που το καλοκαίρι του 2010 ήρθε με δανεισμό από τη Σεντ Ετιέν και για δύο σεζόν έβγαλε... μάτια στον Πειραιά, εκτοξεύοντας τιμή, κασέ, καριέρα.

Έχουν αρκετά κοινά Σκώτος και Βέλγος, κοινά που εύκολα γίνονται αντιληπτά.

Πρώτα απ' όλα ηλικιακά. Διότι ο Μιραλάς ήρθε στον Ολυμπιακό λίγο πριν κλείσει τα 23, ενώ ο Μακέι έχει ένα "γεμάτο" 6μηνο προτού... πατήσει τα 24.

Επίσης παίζουν στην ίδια πλευρά. Ο Μακέι, αν και δεξιοπόδαρος, αρέσκεται ν' αρχίσει τις προσπάθειές του από το αριστερό άκρο και να δημιουργεί ή να τελειώνει φάσεις. Είχε 7 ασίστ και 5 γκολ σε πέντε διαφορετικά ματς πρωταθλήματος (Championship).

Κατά τ' άλλα, έχει ιδιαίτερη επαφή με την μπάλα, την ορίζει με τα πόδια του, όπως ο Βέλγος. Η "κοφτή" ντρίμπλα και το ξεπέταγμα στον κενό χώρο αποτελούν δύο βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του.

Άλλη ομοιότητα; Μπορεί να καλύψει τη θέση του φορ, παρόλο που δεν τον βοηθάει το ύψος του (1μ75). Είναι περισσότερο "σβούρας", αναστατώνει τις αντίπαλες άμυνες με τις κινήσεις του, παρά κολώνα στην αντίπαλη περιοχή.

Υπήρξε διεθνής μ' όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Σκωτίας, όπως ο Μιραλάς του Βελγίου και στόχος του είναι να καθιερωθεί στις κλήσεις του Άλεξ ΜακΛις - μετράει μία διεθνή συμμετοχή.

Τέλος, έχει σκοράρει ένα απίθανο γκολ απέναντι σε... τριφύλλι. Όχι τον Παναθηναϊκό, αλλά τη Σέλτικ, σε ημιτελικό του κυπέλλου.

Αν όλα αυτά συνηγορούν πως ο Μακέι μπορεί να εξελιχθεί όπως ο Μιραλάς, η αυτοψία θα δείξει. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK