Μπαρτσελόνα: Αίσιο τέλος με Μέσι

Μπαρτσελόνα: Αίσιο τέλος με Μέσι
Συμβόλαιο μέχρι το 2014 θα δεσμεύει τον Λιονέλ Μέσι με τη Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης που τάραξε κάπως τα εξωαγωνιστικά νερά της αντιπάλου του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Αργεντινός επιθετικός είχε βρεθεί μέσα σε μία δίνη γραφειοκρατίας, η οποία τον εμπόδιζε να αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα, λόγω του ερασιτεχνικού συμβολαίου που είχε με τους "μπλαουγκράνα". Μάλιστα, εφόσον κάποια ομάδα παραχωρούσε 400.000 ευρώ θα μπορούσε να πάρει τα δικαιώματα του παίκτη, κάτι που είχε συμβεί πέρυσι με τον Πικέ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εν τούτοις, σε συνάντηση του 18χρονου ποδοσφαιριστή, του πατέρα του και μάνατζερ Χόρχε (του ανθρώπου δηλαδή που αντιδρούσε στην ανανέωση του συμβολαίου) με τον πρόεδρο του συλλόγου Τζουάν Λαπόρτα και την υπόλοιπη ηγεσία της διοίκησης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν και οι υπογραφές μπήκαν.

Η ρήτρα στο συμβόλαιο του νεαρού άσου είναι 150 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα κάποια ομάδα θα τον αποκτήσει εάν η Μπαρτσελόνα δεν θέλει να τον πουλήσει. Οι απολαβές του δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο λέγεται ότι θα ακολουθήσει την πορεία του Ολεγκέρ και του Νταμιά, σε δύο χρόνια του Βαλντές, ενώ σε τέσσερα χρόνια θα αμείβεται στο πλαίσιο του μισθού ενός ακόμα "παιδιού" των Καταλανών, του Τσάβι. Εάν, πάντως, κάνει όνειρα για συμβόλαια όπως του Ροναλντίνιο και του Ετό, θα πρέπει να αποδείξει στο γήπεδο τη χρησιμότητά του, όπως τονίζεται από τη διοίκηση.

"Είμαι πολύ χαρούμενος επειδή έγινε αυτό που ήθελα πάντα, να παίξω μια ζωή στη Μπαρτσελόνα. Βέβαια, στα 27 μου χρόνια θα χρειαστεί να υπογράψω κι άλλο συμβόλαιο", δήλωσε αστειευόμενος ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής σε ηλικίες κάτω των 19 ετών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK