Μπαρτσελόνα - Άρσεναλ 3-1

Η Μπαρτσελόνα διπλασίασε τις νίκες της απέναντι στην Άρσεναλ και κατέκτησε με πανηγυρικό τρόπο την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Champions League. Από ένα γκολ η τριάδα MSN, είχε ισοφαρίσει ο Ελνένι για την αγγλική ομάδα.

"Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (R) celebrates a goal with Barcelona's Brazilian forward Neymar (C) and Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi during the UEFA Champions League Round of 16 second leg football match FC Barcelona vs Arsenal FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 16, 2016.  / AFP / PAU BARRENA        (Photo credit should read PAU BARRENA/AFP/Getty Images)"
"Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (R) celebrates a goal with Barcelona's Brazilian forward Neymar (C) and Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi during the UEFA Champions League Round of 16 second leg football match FC Barcelona vs Arsenal FC at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 16, 2016. / AFP / PAU BARRENA (Photo credit should read PAU BARRENA/AFP/Getty Images)" "AFP/GETTY IMAGES"

Η εικόνα του αγώνα

Το 2-0 της Μπαρτσελόνα από το παιχνίδι στο Λονδόνο, η 11άδα που επέλεξε ο Αρσέν Βενγκέρ με... Ελνένι -Ιγουόμπι και πολύ περισσότερο το χαμένο τετ α τετ του Μέσι και το γκολ του Νεϊμάρ μετά την μπαλιά του Σουάρες σ' ένα δίλεπτο, δημιούργησαν συνθήκες... αδιάφορης συνέχειας.

Μόνο που η Άρσεναλ ήθελε να φύγει με ψηλά το κεφάλι από τη διοργάνωση και πάλεψε παλικαρίσια για ό,τι της αναλογούσε. Οι "κανονιέρηδες" πίεζαν ψηλά, δεν άφηναν τους "μπλαουγκράνα" να κάνουν το παιχνίδι τους και προϊόντος του χρόνου κέρδιζαν μέτρα. Αρχικά έψαχναν γκολ από μακριά, στο 41' πάτησαν περιοχή, προτού στο 51' ισοφαρίσουν με το όμορφο πλασέ Ελνένι.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν ήθελαν να μπλέξουν σ' ένα παιχνίδι ενός γκολ, ιδίως από τη στιγμή που ο Σάντσες έκανε καλό ματς και η ταχύτητα των Γουέλμπεκ-Ιγουόμπι εγκυμονούσε κινδύνους. Τα κατάφεραν με το τρομερό εναέριο βολέ του Σουάρες στο 65' μετά τη σέντρα ακριβείας του Άλβες.

Η πρόκριση είχε κριθεί, αλλά η ομάδα του Βενγκέρ πολέμησε για την τιμή των όπλων. Στο 67' είχε δοκάρι με τον Γουέλμπεκ και στο 80' διαδοχικές τελικές με Σάντσες και Ζιρού που έβγαλε εντυπωσιακά ο Τερ Στέγκεν. Ο Γερμανός απέτρεψε το 2-2 και ο Μέσι, που άνοιξε το δρόμο της πρόκρισης στο Λονδίνο, έριξε την αυλαία. Μ' ένα καταπληκτικό πλασέ πάνω τον Οσπίνα στο 88'.

MVP

Ο Λουίς Σουάρες γιατί είδε τον Νεϊμάρ να φεύγει και του έφτιαξε το 1-0. Κυρίως όμως για το απίθανο γκολ που σημείωσε για το 2-1 μετά τη σέντρα του Ντάνιελ Άλβες και το εναέριο τελείωμα στην απέναντι γωνία του Οσπίνα. Με την ασίστ και το γκολ "κλέβει" από τον Νεϊμάρ το... βραβείο.

Αδύναμος κρίκος

Τα χρόνια έχουν περάσει για τον Ματιέ Φλαμινί που δεν μπορεί ν' ακολουθήσει όσο κι αν θέλει. Τραυματίστηκε μάλιστα κιόλας, με αποτέλεσμα να παίξει μονάχα για 44 λεπτά.

Σχόλιο

Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε σε δύο παιχνίδια το ρόλο του φαβορί. Η Άρσεναλ πολέμησε, μόνο που αρκούν 10-15 καλού ποδοσφαίρου από τους "μπλαουγκράνα" προκειμένου να εκθέσουν κάθε αντίπαλό τους. Ο Μέσι έκανε τη δουλειά στο πρώτο ματς και οι Νεϊμάρ-Σουάρες στο δεύτερο. Φάνηκε η απουσία του Πικέ στα μετόπισθεν, ήταν πάντως εξαιρετικός ο Τερ Στέγκεν τόσο στα γκολπόστ όσο και στις εξόδους. Κέρδος ο θρασύς Ιγουόμπι για τον Αρσέν Βενγκέρ.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Άλβες, Μαστσεράνο, Ματιέ, Άλμπα, Μπούσκετς, Ράκιτιτς (77' Τουράν), Ινιέστα (72' Σέρτζι Ρομπέρτο), Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Κοσιελνί, Γκάμπριελ, Μονρεάλ, Φλαμινί (44' Κοκλέν), Ελνένι, Ιγουόμπι (73' ζΙΡΟΎ), Εζίλ, Αλέξις Σάντσες, Γουέλμπεκ (73' Γουόλκοτ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι οκτώ ομάδες των προημιτελικών του Champions League

Χαμός στο twitter για Μοράτα-Πεπ!

Το live του αγώνα

21:22
Καλησπέρα σε όλους λίγο πριν από την έναρξη του επαναληπτικού αγώνα για τη φάση των 16 του Champions League μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Άρσεναλ.
21:24
Οι πρωταθλητές Ευρώπης έχουν παρακαταθήκη το 2-0 του αγώνα στο Λονδίνο και με την 11άδα που έχει παρατάξει ο Αρσέν Βενγκέρ προφανώς δεν θα έχουν πρόβλημα να επικυρώσουν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά.
21:25
Ρίξτε μια ματιά στους 11 που επέλεξε ο Αλσατός προπονητής: Οσπίνα, Μπεγερίν, Κοσιελνί, Γκάμπριελ, Μονρεάλ, Φλαμινί, Ελνένι, Ιγουόμπι, Εζίλ, Αλέξις Σάντσες, Γουέλμπεκ 
21:25
Στην αντίπερα όχθη ο Λουίς Ενρίκε παρατάσσει τους Τερ Στέγκεν, Άλβες, Μαστσεράνο, Ματιέ, Άλμπα, Μπούσκετς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες. 

21:29
Ποιος έχει δώσει τις περισσότερες ασίστ για γκολ στον Λιονέλ Μέσι; Το γράφημα δίνει την απάντηση.
21:32
Συννεφιά και βροχή στη Βαρκελώνη. Στους 9 βαθμούς η θερμοκρασία.
21:41
Στον αγωνιστικό χώρο οι δύο 11άδα, όλα έτοιμα πλέον για τη σέντρα στο παιχνίδι.
21:44
Αδιάβροχα και ομπρέλες τα απαραίτητα αξεσουάρ για το βράδυ στο "Καμπ Νόου".
21:45
Διαιτητής ο Ρώσος Καράσεφ.
21:46
Άρχισε το μεγάλο παιχνίδι.
21:48

2'

Ο Γουέλμπεκ παίρνει την κάθετη του Εζίλ, σουτάρει και κερδίζει κόρνερ, παρόλο που σούταρε άουτ!
21:54
Στο άλλο παιχνίδι η Γιουβέντους σκόραρε με τον Πογκμπά, 1-0 την Μπάγερν στο Μόναχο. Πλέον η πρωταθλήτρια Ιταλίας προηγείται 3-2.
21:55

10'

Η Μπαρτσελόνα έχει την μπάλα, προς το παρόν δεν έχει βρει δίοδο προς την εστία του Οσπίνα.
21:56

10'

Σουτ του Εζίλ από το ύψος της περιοχής, δεν παίρνει φάλτσα η μπάλα και καταλήγει άουτ.
22:01

15'

Σουτ του Ελνένι, χαμηλά εκτός εστίας η μπάλα.
22:03

17'

Τρομερή επέμβαση του Οσπίνα σε εξ επαφής τετ α τετ του Μέσι μετά την ασίστ του Νεϊμάρ. Μικρή η απόσταση μεταξύ των δύο, ο Αργεντινός δεν είχε πολύ χρόνο να σημαδέψει.
22:05

18'

Γκολ για την Μπαρτσελόνα! Ο Σουάρες βρίσκει τον Νεϊμάρ, ο οποίος μπαίνει στην περιοχή και πλασάρει κάτω από το κορμί του Οσπίνα.
22:06
Το 1-0 επί της ουσίας τελειώνει την υπόθεση πρόκριση, αφού μοιάζει απίθανο η Άρσεναλ να σκοράρει τρία γκολ και να μην δεχθεί άλλο! Το 2-0 και η παράταση ήταν ο πρωταρχικός στόχος της στη ρεβάνς.
22:11

26'

Ο Φλαμινί δοκιμάζει το πόδι του αλλά...
22:15
Η Γιουβέντους σκοράρει στην αντεπίθεση με τον Κουαδράδο και το 2-0 την φέρνει ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση. Στα σχοινιά η Μπάγερν!
22:16

30'

Σουτ του Νεϊμάρ, σταθερά ο Οσπίνα μπλοκάροντας εύκολα.
22:17

32'

Κάρτα στον Φλαμινί για μαρκάρισμα στον Ινιέστα.
22:21

35'

Κάρτα στον Γκάμπριελ για διαμαρτυρία.
22:22
O Γκάρι Λίνεκερ αποθεώνει την Μπαρτσελόνα!
22:23

38'

Ο Ιγουόμπι έχει γίνει φορ και απειλεί με σουτ.
22:24

38'

Ο Ελνένι ξοδεύει την ευκαιρία να ισοφαρίσει για την Άρσεναλ μετά την εκπληκτική προσπάθεια του Εζίλ από αριστερά.
22:25

39'

Διαγώνια κεφαλιά του ανενόχλητου Σάντσες, άουτ η μπάλα.
22:28

41'

Ιγουόμπι και Γουέλμπεκ συνεργάζονται, ο Μαστσεράνο παρεμβαίνει και χάνεται η ευκαιρία για την Άρσεναλ.
22:30

44'

Αναγκαστική αλλαγή για την Άρσεναλ. Τραυματίας αποχωρεί ο Φλαμινί, δίνοντας τη θέση του στον Κοκλέν.
22:32
Ο Καράσεφ σφυρίζει τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
22:33
Η Μπαρτσελόνα έχει το προβάδισμα χάρη στο γκολ του Νεϊμάρ στο 18'. Μεγάλες ευκαιρίες από την Άρσεναλ μήπως και εξαντλήσει τις πιθανότητές της.
22:34
Μία στατιστική όψη του αγώνα
22:38
Ο Νεϊμάρ σκοράρει πλασάροντας εύστοχα τον Οσπίνα.
22:48
Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο.
22:52

49'

Ο Ιγουόμπι κερδίζει κόρνερ από τον Ντάνι Άλβες.
22:53

50'

Κάρτα στον Σάντσες για μαρκάρισμα στον Νεϊμάρ.
22:54

51'

Γκολ για την Άρσεναλ! Ο Σάντσες γυρίζει την μπάλα στον Ελνένι και αυτός με ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Τερ Στέγκεν. Η Άρσεναλ θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητές της.
22:57
Ο Αλέξις Σάντσες έφτασε τις 5 ασίστ εφέτος στο Champions League. Δεν έχει άλλος περισσότερες στη διοργάνωση.
22:58

56'

Διαγώνιο σουτ του Μέσι, διώχνει εντυπωσιακά ο Οσπίνα.
23:01

58'

Τρομερό τάκλινγκ του Μαστσεράνο στον Γουέλμπεκ, γλιτώνει μια δύσκολη κατάσταση για την άμυνα της Μπαρτσελόνα.
23:04

61'

Ο Μέσι δεν βρίσκει εστία με το μονοκόμματο σουτ του μετά το στρώσιμο του Νεϊμάρ.
23:05

62'

Ο Σάντσες είναι από αυτούς που το πιστεύουν περισσότερο. Κόρνερ κερδίζει από τον Άλμπα.
23:09

65'

Γκολ για την Μπαρτσελόνα! Τρομερό τελείωμα του Σουάρες στέλνει με εναέριο βολέ την μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα. Αδύνατο ν' αντιδράσει ο Κολομβιανός.
23:10

67'

Δοκάρι για την Άρσεναλ! Ο Γουέλμπεκ σουτάρει, αλλά η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και φεύγει άουτ.
23:15

72'

Αλλαγή για την Μπαρτσελόνα, ο Ινιέστα δίνει τη θέση του στον Σέρτζι Ρομπέρτο.
23:16

73'

Διπλή αλλαγή για την Άρσεναλ, Ζιρού και Γουίλκοτ στις θέσεις των Γουέλμπακ και Ιγουόμπι.
23:17

75'

Σουτ του Ράκιτιτς, ψηλά η μπάλα
23:19

77'

Δεύτερη αλλαγή για την Μπαρτσελόνα. Στη θέση του Ράκιτιτς ο Αρντά Τουράν.
23:20
Στο άλλο παιχνίδι η Μπάγερν μειώνει με τον Λεβαντόφσκι και έχει ένα τέταρτο για την παράταση.
23:21

79'

Κάρτα στον Τουράν δύο λεπτά μετά την είσοδό του για κράτημα στον Μονρεάλ.
23:23

80'

Τριπλή ευκαιρία για την Άρσεναλ. Πρώτα με το φάουλ του Σάντσες, μετά σε εξ επαφής σουτ του Ζιρού και τέλος σε κεφαλιά του Γουόλκοτ. Στις δύο πρώτες επενέβη εντυπωσιακά ο Τερ Στέγκεν.
23:25

82'

Ο Μπουσκέτς πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα φεύγει άουτ.
23:29

87'

Ο Τερ Στέγκεν κλείνει το πεδίο του Γουόλκοτ και διώχνει.
23:32

88'

Γκολ για την Μπαρτσελόνα! Λάθος στην άμυνα της Άρσεναλ, ο Μέσι κλέβει και πλασάρει πάνω από τον Οσπίνα. Υψηλή τεχνική από τον Αργεντινό.
23:34
Στο άλλο ματς η Μπάγερν ισοφαρίζει τη Γιουβέντους σε 2-2 και μάλλον θα έχουμε παράταση.
23:35
Φινάλε στη Βαρκελώνη. Η Μπαρτσελόνα διπλασιάζει τις νίκες της απέναντι στην Άρσεναλ και με το 3-1 σφραγίζει την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Champions League.
23:36
Οι πρωταθλητές Ευρώπης έγιναν η έβδομη ομάδα που συνεχίζει στη διοργάνωση και την Παρασκευή θα μάθουν τον επόμενο αντίπαλό τους.
23:36
Καλό βράδυ από εμάς. Ευχαριστούμε πολύ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK