Μπαρτσελόνα: Εξωπραγματική η μείωση του salary cap της μέσα σε έξι μήνες

Στα 270.000.000 ευρώ κυμαίνεται το salary cap της Μπαρτσελόνα μετά από τις δραστικές αλλαγές που έκανε το τελευταίο διάστημα την ώρα που τον περασμένο Φεβρουάριο ταυτό κυμαινόταν στα 648.000.000 ευρώ.

FILE - FC Barcelona club President Joan Laporta pauses during a news conference in Barcelona, Spain, on Aug. 6, 2021. Barcelona wont be able to reduce its salary burden to acceptable limits for the club until several veteran players finish their contracts, its top financial officer said Thursday, Oct. 6, 2022. (AP Photo/Joan Monfort, File)
Ο Τζοάν Λαπόρτα σε συνέντευξη Τύπου της Μπαρτσελόνα AP

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το FFP η Μπαρτσελόνα, η οποία αναγκάστηκε στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο να προχωρήσει σε αρκετές πωλήσεις και λύσεις συμβολαίων προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα.

Οι μπλαουγκράνα όλο αυτό το διάστημα βρίσκονταν υπό την συνεχή επιτήρηση της La Liga και πάλευαν για να δηλώσουν όλους τους ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα πριν από τη λήξη της προθεσμίας.

Τελικά τα κατάφεραν, με την ισπανική λίγκα έπειτα από τα αναλυτικά ποσά που έβγαλε για όλους τους συλλόγους να αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως το salary cap της Μπαρτσελόνα μειώθηκε στα 270.000.000 ευρώ, την ώρα που τον περασμένο Φλεβάρη και στον τελευταίο έλεγχο που έγινε από την La Liga αυτό βρίσκονταν στα 648.000.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως από τους μπλαουγκράνα αποχώρησαν οι Άλμπα, Μπουσκέτς, Πικέ, Λανγκλέ, Ουμτιτί, Ντεμπελέ, Φάτι, Έρικ Γκαρσία, Κεσίε και Ντεστ ενώ αποκτήθηκαν είτε ποδοσφαιριστές με τη μορφή δανεισμού, όπως οι Φέλιξ και Κανσέλο, είτε ελεύθεροι, με την περίπτωση του Ιλκάι Γκουντογκάν να ξεχωρίζει.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας για την La Liga βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης με 727.451.000 ευρώ ενώ ακολουθεί η Ατλέτικο με 296.357.000 ευρώ.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

Διαβάστε Περισσότερα

Τσέλσι: Οι μπλε ετοιμάζουν πρόταση για κορυφαίο φορ που έχει αποβληθεί λόγω παράνομου στοιχηματισμού

Γαλατασαράι, μεταγραφές: Οι Τούρκοι κινούνται στην εκπνοή και για άσο της Μπάγερν

Μπαρτσελόνα: Παλεύει να κλείσει από τώρα για το 2024 περιζήτητο εξτρέμ που μένει ελεύθερο

News 24/7

24MEDIA NETWORK