Μπαρτσελόνα: Ο Άνσου Φάτι δεν θέλει να μείνει στην σκιά του Πίτερ Οφορίκουε

Το νέο παιδί - θαύμα της Μπαρτσελόνα καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω το άλλο και πλέον κυνηγά ένα ακόμη, αυτό που στοιχειώνει ο Πίτερ Οφορίκουε εδώ και 22 χρόνια στο Champions League.

Ο Άνσου Φάτι πανηγυρίζει με τον Αντουάν Γκριεζμάν το τέρμα που πέτυχε για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Βαλένθια (5-2) στο 'Camp Nou' της Βαρκελώνης, για την 4η αγωνιστική της La Liga (14/09/2019)
Ο Άνσου Φάτι πανηγυρίζει με τον Αντουάν Γκριεζμάν το τέρμα που πέτυχε για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Βαλένθια (5-2) στο 'Camp Nou' της Βαρκελώνης, για την 4η αγωνιστική της La Liga (14/09/2019) AP PHOTO/JOAN MONFORT

Ο Άνσου Φάτι είναι ο παίκτης που συστήθηκε φέτος στο κοινό της Μπαρτσελόνα και μέσω αυτής σε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Ίσως τα επιτεύγματά του να μην έμοιαζαν τόσο εντυπωσιακά αν δεν τα πετύχαινε σε τόσο νεαρή ηλικία, ωστόσο το γεγονός πως ένας 16χρονος απόφοιτος της Μασία αποκαλύπτεται με τόσο εντυπωσιακό τρόπο, αυτομάτως κάνει να φαίνεται απολύτως λογικός όλος αυτός ο ντόρος γύρω από το όνομα του.

Είναι ήδη ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του καταλανικού συλλόγου, ύστερα από το γκολ που πέτυχε στην Παμπλόνα κόντρα στην Οσασούνα σε ηλικία 16 ετών και 304 ημερών, παίρνοντας το σχετικό ρεκόρ από τον Μπόγιαν Κρκιτς, που είχε πετύχει γκολ σε ηλικία 17 ετών και 53 ημερών. Τρίτος στη σχετική λίστα είναι ο Λιονέλ Μέσι, που σημείωσε το πρώτο του γκολ σε ηλικία 17 ετών και 312 ημερών, κόντρα στην Αλμπαθέτε. Τιάγκο Αλκάνταρα (18 ετών και 315 ημερών) και Μουνίρ ελ Χανταντί (18 ετών και 358 ημερών) συμπληρώνουν τη σχετική πεντάδα.

Ο Φάτι είναι και ο τρίτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία της La Liga, πίσω από τον Φαμπρίς Ολινγκά που σκόραρε σε ηλικία 16 ετών και 98 ημερών το 2010 παίζοντας με τη φανέλα της Μάλαγα και τον Ίκερ Μουνιαΐν που σε ηλικία 16 ετών και 289 ημερών πέτυχε γκολ για λογαριασμό της Αθλέτικ Μπιλμπάο το 2009. Ο 16χρονος κυνηγός είναι πλέον και ο νεότερος παίκτης στην ιστορία της La Liga που σκόραρε στο 'Camp Nou', μετά το τέρμα του στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης με την Βαλένθια (5-2). Την ίδια στιγμή είναι και ο νεότερος παίκτης που είχε γκολ + ασίστ στο ίδιο παιχνίδι σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Ο Φάτι έχει βάλει σκοπό να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και τώρα κυνηγά ένα ακόμη, αυτήν τη φορά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Εδώ και 22 χρόνια, όλοι οι επίδοξοι νεαρότεροι σκόρερ στην ιστορία του Champions League ζουν στην σκιά του... Πίτερ Οφορίκουε. Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού εξακολουθεί να κρατά το ρεκόρ του πιο μικρού σε ηλικία ποδοσφαιριστή που έχει σκοράρει στην διοργάνωση. Το κατάφερε την 1η Οκτωβρίου του 1997, στην ήττα του Ολυμπιακού με σκορ 5-1 στο Τρόντχαϊμ από την Ρόζενμποργκ, όταν ήταν 17 ετών και 195 ημερών. Το βράδυ της Τρίτης (17/09) στο 'Camp Nou', ο Φάτι θα επιχειρήσει να βάλει στο παλμαρέ του και αυτή τη διάκριση, σπάζοντας ένα ρεκόρ που κρατά για περισσότερες από δύο δεκαετίες.

Ακόμη και αν δεν τα καταφέρει στην πρώτη του απόπειρα εναντίον της Ντόρτμουντ, θα έχει κι άλλες ευκαιρίες απέναντι σε Ίντερ και Σλάβια Πράγας που συμπληρώνουν το Group F του Champions League 2019-2020. Μένει να δούμε αν ο 16χρονος wonderkid της Μπαρτσελόνα θα πάρει αυτό το ρεκόρ ή θα μείνει και αυτός στην σκιά του Πίτερ Οφορίκουε.

Το Champions League ξεκινάει στις 17/09. Είναι έτοιμη η ομάδα σου; Fantasy Champions League τουρνουά με εγγυημένα χρηματικά έπαθλα (αξίας ή ύψους) 100.000€!* (*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις. Αφορά το συνολικό ποσό επάθλων του τουρνουά)

Στο τελευταίο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Λευτέρης Ελευθερίου επιστρέφει και αποκαλύπτει τους βαθμούς που θα συγκεντρώσει ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Champions League, ενώ ο Κώστας Μπράτσος γελάει με την εθνική Αγγλίας στη συζήτηση για τον Χάρι Κέιν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK