Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 2-0 (VIDEO)

Με πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ, ο οποίος βρήκε δίχτυα δύο φορές, η Μπαρτσελόνα ζευγάρωσε τις νίκες της επί της Παρί Σεν Ζερμέν (2-0 στο "Καμπ Νόου") και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Champions League. Εντυπωσιακή κούρσα του Αντρές Ινιέστα στο πρώτο γκολ.

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 2-0 (VIDEO)

Το live του αγώνα

H εικόνα του αγώνα

Ο Ντάνι Άλβες επανήλθε στο δεξί άκρο της άμυνας της Μπαρτσελόνα, ενώ οι Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και Μάρκο Βεράτι στο αρχικό σχήμα της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία ελλείψει Τιάγκο Σίλβα παρατάχθηκε με Νταβίντ Λουίζ και Μαρκίνιος στο κέντρο της άμυνας.

Οι "μπλαουγκράνα" είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και κατέγραψαν μερικές υπέροχες συνεργασίες, προτού ο Αντρές Ινιέστα αποφύγει Γιοάν Καμπάι, Έντινσον Καβάνι, Βεράτι, τροφοδοτήσει τον Νεϊμάρ κι εκείνος ανοίξει το σκορ στο 14ο λεπτό (ο Βραζιλιάνος έχει βρει δίχτυα και στα τέσσερα ματς που έχει αντιμετωπίσει τη γαλλική ομάδα).

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 2-0 (VIDEO)

Ο Ιμπραχίμοβιτς παραβίασε την εστία του Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν, αλλά ορθώς δεν χρίστηκε σκόρερ, καθώς βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και λίγο αργότερα οι Λιονέλ Μέσι (23ο λεπτό), Ντάνι Άλβες και Νεϊμάρ (25ο λεπτό) έχασαν αξιόλογες ευκαιρίες.

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν κατάφερε σε κανένα χρονικό σημείο να δημιουργήσει μπελάδες, αφού οι γραμμές ήταν αποκομμένες, ενώ ούτε στην άμυνα πήρε καλό βαθμό, δεδομένου ότι ο Νεϊμάρ εθεάθη αμαρκάριστος στο 34ο λεπτό και εκμεταλλευόμενος μία συστημένη σέντρα του Ντάνι Άλβες διπλασίασε με κεφαλιά το προβάδισμα της ομάδας του Λουίς Ενρίκε.

Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν 2-0 (VIDEO)

Ο Λουίς Ενρίκε αντικατέστησε τον Ινιέστα με τον Τσάβι και τον Σέρχιο Μπουσκέτς με τον Σέρχι Ρομπέρτο, προκειμένου να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή της ομάδας του, που χαλάρωσε, δίνοντας την ευκαιρία σ' εκείνη του Λοράν Μπλαν να κερδίσει μέτρα και να απειλήσει στο 59ο λεπτό με συρτό σουτ του Βεράτι.

Όπως στο πρώτο ματς, ο Μπλαν έβαλε τον Λούκας προκειμένου να δώσει ταχύτητα στους πρωταθλητές Γαλλίας, οι οποίοι απείλησαν με σουτ του Ιμπραχίμοβιτς στο 73ο λεπτό, του Λούκας στο 86ο και του Εσέκιελ Λαβέτσι στο 89ο.

MVP

Ο Νεϊμάρ. Κατά την προσφιλή του τακτική, σκόραρε κατά της Παρί Σεν Ζερμέν και, μάλιστα, δύο φορές, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στην απόδοση του Αντρές Ινιέστα στο πρώτο ημίχρονο.

Αδύναμος κρίκος

Ο Νταβίντ Λουίζ. Μπαλιά στην πλάτη του και στα δύο γκολ της Μπαρτσελόνα, τη μία με συρτή πάσα του Αντρές Ινιέστα, την άλλη από... αέρος με σέντρα του Ντάνι Άλβες.

Σχόλιο

Βάσει εικόνας του πρώτου ημιχρόνου, η Παρί Σεν Ζερμέν φάνηκε ότι έχει ταξιδέψει για διακοπές στην Βαρκελώνη, απόρροια της βαριάς ήττας του πρώτου αγώνα. Η Μπαρτσελόνα απειλήθηκε μόνο όταν το σκορ έγινε 2-0 και, παράλληλα, ευχαρίστησε τους φίλους της με μερικές όμορφες συνεργασίες. Άξιο σχολίου είναι και το γεγονός ότι η... Αγία Τριάδα των "μπλαουγκράνα" (Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ) έφτασε τα 95 γκολ σε όλες τις εφετινές διοργανώσεις!

Οι συνθέσεις

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (55' Σέρχι), Ινιέστα (46' Tσάβι), Μέσι, Σουάρες (75' Πέδρο), Νεϊμάρ.

Παρί Σεν Ζερμέν (4-3-3): Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Νταβίντ Λουίζ, Μαξουέλ, Βεράτι, Καμπάι (66' Λούκας), Ματουιντί (80' Ραμπιό), Καβάνι (80' Λαβέτσι), Ιμπραχίμοβιτς, Παστόρε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK