Μπαρτσελόνα-Ρεάλ: Clasico χωρίς σκορ, με ρεκόρ και αήττητο Ζιντάν

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως τέρματα στο clasico του Camp Nou, κάτι που είχε να συμβεί από τον Νοέμβριο του 2002. Ωστόσο το ντέρμπι έκρυβε μια σειρά από ασυνήθιστα ρεκόρ.

Μπενεζμά και Πικέ αποχωρούν αγκαλιασμένοι από τον αγωνιστικό χώρο του Camp Nou μετά το 0-0 ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης στις 18 Δεκεμβρίου του 2019. AP Photo/Bernat Armangue
Μπενεζμά και Πικέ αποχωρούν αγκαλιασμένοι από τον αγωνιστικό χώρο του Camp Nou μετά το 0-0 ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης στις 18 Δεκεμβρίου του 2019. AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Το clasico που ήταν προγραμματισμένο για τις 26 Οκτωβρίου και είχε αναβληθεί, εξαιτίας των αναταραχών που ξέσπασαν στην Καταλωνία με αφορμή τη φυλάκιση αυτονομιστών Καταλανών πολιτικών, διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης (18/12) στο 'Camp Nou'. Το ρεζουμέ θα μπορούσε να περικλείεται στην φράση "πολύ κακό για το τίποτα", αφού μιλάμε για ένα ντέρμπι Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης και δίπλα του ένα αταίριαστο 0-0. Κάτι που είχε να συμβεί από τον Νοέμβριο του 2002 και συνολικά 6235 μέρες!

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και ειδικά στο πρώτο μέρος (διαμαρτύρεται για δύο περιπτώσεις πέναλτι πάνω στον Βαράν), όταν βρήκε 12 τελικές προσπάθειες, τις περισσότερες από κάθε άλλο ματς στο 'Camp Nou' για όλες τις διοργανώσεις από την σεζόν 2003/04.

Ο Φεντερίκο Βαλβέρδε πιστοποίησε σε αυτό το διάστημα τον κομβικό του ρόλο στην μεσαία γραμμή των 'μερένγκες', ολοκληρώνοντας 18/18 πάσες στα πρώτα 45 λεπτά.

Ένα τρικ του Ζινεντίν Ζιντάν 'κλείδωσε' την Μπαρτσελόνα και της στέρησε το μεγάλο της όπλο, που δεν είναι άλλο από τον ρυθμό που της δίνει η επιθετική τριάδα με Μέσι, Σουάρες και Γκριεζμάν. Η Ρεάλ πίεζε μέχρι έξω από την περιοχή της Μπαρτσελόνα ακόμη και με 5(!) παίκτες, δύο ακόμη πιο πίσω ως κάλυψη και τους τρεις που έμεναν χαμηλά στην άμυνα να βρίσκονται στο ύψος της μεσαίας γραμμής! Έτσι δημιουργούσε ένα τεράστιο κενό ανάμεσα στους χαφ των 'μπλαουγκράνα' με την τριάδα της επίθεσης, που δεν μπορούσε να πάρει τη μπάλα σε μέτρα προς εκμετάλλευση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα πλησίασε στην εστία του Κουρτουά με καλύτερες προϋποθέσεις, αφού το πρέσινγκ της Ρεάλ έφθινε φυσιολογικά λόγω κούρασης. Έτσι οι φιλοξενούμενοι επιστράτευσαν και το σκληρό παιχνίδι για να σταματήσουν τον Μέσι και την παρέα του. Είναι ενδεικτικό πως στο πρώτο ημίχρονο η Ρεάλ δεν είχε παίκτη της με κάρτα, αλλά τελείωσε το ματς με 5 κίτρινες.

Το clasico ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, με την Ρεάλ Μαδρίτης να κερδίζει τις εντυπώσεις και τον Λιονέλ Μέσι για πρώτη φορά στην καριέρα του να μένει δίχως γκολ ή ασίστ για τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια κόντρα στους 'μερένγκες'.

Την ίδια στιγμή, ο Ζινεντίν Ζιντάν έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης που μένει αήττητος για 5 σερί παιχνίδια (2 νίκες, 3 ισοπαλίες) στο 'Camp Nou'!

News 24/7

24MEDIA NETWORK