Μπέντο: "Απολαμβάνω τη νίκη, αλλά για λίγο...."

Ο Πάουλο Μπέντο τόνισε πως ο Καρίμ Ανσαριφάρντ αρχίζει σιγά-σιγά και προσαρμόζεται στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, μίλησε για τις απώλειες Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε, ενώ δήλωσε πως η ζωή του προπονητή είναι να δέχεται συνέχεια κριτική.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΛΑΡΙΣΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Φάνηκε όλα να αλλάζουν στο ματς από το πρώτο γκολ του Ανσαριφάρντ. Ήταν η στιγμή που ήταν το κλειδί για την πρόκριση; Κι επίσης, αυτή η πρόκριση είναι η μεγαλύτερη στιγμή που έχετε ζήσει στον πάγκο του Ολυμπιακού;

"Πράγματι ήταν σημαντική στιγμή το γκολ του Ανσαριφάρντ. Το είχαμε δηλώσει ότι θα ήταν σημαντικό ένα γκολ. Από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα γιατί ανοίχτηκε ο αντίπαλος. Από το γκολ και μετά κινδυνεύσαμε και εμείς, είχε καλές στιγμές ο αντίπαλος, αλλά καταφέραμε να έχουμε ισορροπία και καταφέραμε να κρατήσουμε τον έλεγχο. Σε γενικές γραμμές ήταν ισορροπημένος αγώνας. Δεν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα όσο δείχνει το αποτέλεσμα και παρόλο που ήταν μία δίκαιη πρόκριση, δεν νομίζω ότι ο αντίπαλος άξιζε να δεχτεί τόσα γκολ.

Το πρώτο γκολ ήταν το κλειδί του αγώνα και για αυτό το λόγο επαναλαμβάνω ήταν σημαντική η στιγμή. Όσο για το δεύτερο ερώτημά σας, δεν νομίζω ότι θα πρέπει να ζούμε μόνο για αυτές τις στιγμές ή να στεκόμαστε παραπάνω απ' όσο πρέπει. Είμαι ένας ισορροπημένος άνθρωπος, ζω τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά αποτελέσματα. Χωρίς αυτή τη νίκη δεν θα είχαμε περάσει στην επόμενη φάση. Είμαι χαρούμενος. Θα πρέπει να το γιορτάσουμε όσο πρέπει, γιατί έχουμε λίγο χρόνο. Πρέπει να κοιτάξουμε τον Πανιώνιο και για αυτό δεν θα ήθελα να δηλώσω ότι ήταν η μεγαλύτερή μου στιγμή στον πάγκο του Ολυμπιακού".

Η παρουσία του Λεάλι στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε σημαντικό ρόλο ως προς το να έρθει αυτή η πρόκριση, γιατί ο Ολυμπιακός είχε κάποιες δύσκολες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στην επανάληψη.

"Σε γενικές γραμμές δεν δεχτήκαμε πολλές ευκαιρίες και απειλές από τον αντίπαλο. Ηταν δύο οι αντεπιθέσεις που απειληθήκαμε και πράγματι ο Λεάλι στάθηκε καλά στις στιγμές αυτές. Δεν πιστεύω ότι ήμασταν τόσο καλοί να τις ελέγξουμε αυτές τις αντεπιθέσεις όσο στο πρώτο παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχαν αρκετές απειλές από τις δύο ομάδες. Η μεγαλύτερη φάση του αγώνα ήταν από ένα δικό μας κόρνερ και έτσι πέρασε το πρώτο ημίχρονο.

Η παρουσία του Λεάλι ήταν ικανοποιητική στην πορεία του αγώνα και σε αυτό το σημείο θέλω να τονίσω ότι από την αρχή της χρονιάς έχουμε επιλέξει να μοιράσουμε τον χρόνο σε Καπίνο και Λεάλι. Αυτός ο ανταγωνισμός που υπάρχει, νομίζω ότι ήταν πάρα πολύ καλός γιατί έχει βοηθήσει την ομάδα να έχει δύο έτοιμους τερματοφύλακες. Και οι δύο χάρη σε αυτόν τον ανταγωνισμό έχουν βελτιώσει την απόδοσή τους. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ο Ολυμπιακός έχει δύο έτοιμους τερματοφύλακες".

Σε ένα δύσκολο διάστημα ο Ολυμπιακός βρέθηκε χωρίς δύο βασικά όπλα του, τον Λούκα και Ιντέγε. Σήμερα έπαιξαν ο Ρέτσος και ο Ανσαριφάρντ στις θέσεις τους. Πώς είδατε την παρουσία τους;

"Πράγματι πρόκειται για δύο σημαντικές απώλειες και συνεχίζουμε να δηλώνουμε ότι ήταν παίκτες με μεγάλη επιρροή στην ομάδα. Αναγκαστήκαμε τον Ιντέγε να τον αντικαταστήσουμε με τον Καρίμ που είναι ένας παίκτης που ήρθε στα μισά της σεζόν, είναι σε διαδικασία προσαρμογής και προσπαθούμε κι εμείς να προσαρμοστούμε στα δικά του χαρακτηριστικά. Είναι πολύ σημαντικό που πέτυχε δύο γκολ. Είναι πολύ καλή η απόδοσή του και είμαστε ευχαριστημένοι από το πώς κάλυψε το κενό του Μπράουν.

Όσο για τον Ρέτσο τον ξαναείδαμε στη θέση του Λούκα, πρόσφερε πολλά τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά. Ο Ρέτσος έχει ικανότητες, ταχύτητα, είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, είναι γεμάτος θέληση, είναι πολύ νέος και έχει πολλά πράγματα να δώσει και παίζει σε μία θέση που δεν είναι η φυσική του θέση. Είναι πολύ καλός στο να ανακτά την μπάλα, στο να επιβάλει το παιχνίδι μας στον αντίπαλο και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το πώς έχει αποδώσει σήμερα".

Ένα σχόλιο για την κλήρωση θα θέλαμε. Υπάρχουν διάφορες ομάδες δύο ταχυτήτων. Από τη μία ομάδες επιπέδου Οσμάνλισπορ και από την άλλη ομάδες τύπου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Υπάρχει κάποια προτίμηση;

"Όχι, αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο το ματς με τον Πανιώνιο. Αύριο είναι η κλήρωση και μετά θα σκεφτούμε την κλήρωση. Έως τότε θα σκεφτούμε μόνο τον Πανιώνιο".

Ο Αντρέ Μαρτίνς έκανε πριν από λίγο μία ανάρτηση ότι "προσπάθησαν να μας θάψουν, αλλά δεν ήξεραν ότι είμαστε σπόροι". Πώς σχολιάζετε όλη αυτή την αμφισβήτηση που υπάρχει τόσο καιρό για την ομάδα σας;

"Αυτή η πρόκριση σημαίνει κάτι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί ήταν ένας από τους στόχους μας. Θέλαμε να περάσουμε για να συνεχίζαμε στη διοργάνωση. Είμαστε ικανοποιημένοι που το πετύχαμε. Έχουμε όμως λίγο χρόνο για να την απολαύσουμε γιατί έχουμε τον Πανιώνιο. Όσο για την κριτική, δεν μπορώ να την ελέγξω. Αυτή είναι η μοίρα του προπονητή, όταν κερδίζει, όταν χάνει, όταν προκρίνεται ή αποκλείεται από μία διοργάνωση.

Η ζωή μου είναι αυτή: Να δέχομαι κριτική. Δεν γίνεται να ασχολούμαι με την κριτική, γιατί ασχολούμαι με άλλα πράγματα στην καθημερινότητά μου. Απολαμβάνω τη νίκη για λίγο χρόνο όπως σας είπα. Πάντα σκέφτομαι τον επόμενο αντίπαλο. Ένας προπονητής μίας μεγάλης ομάδας δέχεται πάντα την κριτική, πόσο μάλλον ένας προπονητής του Ολυμπιακού. Δεν το σκέφτομαι όμως. Το μόνο που σκέφτομαι είναι να προετοιμάσω την ομάδα μου για τον επόμενο αγώνα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK