Μπεργκ: "Έχει απομακρυνθεί ο Αλαφούζος"

Το Contra.gr και ο Κώστας Γουλής παρουσιάζουν τους αποκαλυπτικούς διαλόγους από το ραντεβού μεταξύ Μπεργκ, Λυμπερόπουλου και τον μάνατζερ του Σουηδού φορ. Τι απάντησε ο Μάρκους όταν η κουβέντα πήγε σε πιθανή μεταγραφή του, τι τον ανησυχεί περισσότερο και γιατί έχει προβληματιστεί από τις προεδρικές αποστάσεις, αλλά και από τις καθυστερήσεις στις πληρωμές...

Μπεργκ: "Έχει απομακρυνθεί ο Αλαφούζος"

Δεν προμηνυόταν ως μία απ’ τις πιο… εύκολες συζητήσεις που θα μπορούσε να κάνει ο Νίκος Λυμπερόπουλος, αυτή που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης (10/5) με τον Μάρκους Μπεργκ και τον μάνατζέρ του, Στέινερ Ντίετζ, στα γραφεία της «πράσινης» ΠΑΕ στο Μαρούσι. Ο ατζέντης του Σουηδού ήρθε ένα 24ωρο νωρίτερα (βράδυ Τρίτης) απ' το αναμενόμενο, για να μιλήσει με τον πελάτη του, αλλά και για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση γύρω απ' τις καθυστερήσεις των πληρωμών. Συζητώντας παράλληλα, με τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού εξέφρασε τις σοβαρές ανησυχίες και τους έντονους προβληματισμούς του Σουηδού φορ για την ανταγωνιστικότητα της ομάδας την επόμενη σεζόν.

Η κουβέντα των τριών ανδρών κράτησε περίπου μία ώρα και ο «Λύμπε» απ’ την πλευρά του ήταν απόλυτα ειλικρινής και ξεκάθαρος ως προς το πλάνο, τη μείωση του μπάτζετ και τις αργοπορημένες καταβολές των δόσεων προς τους παίκτες.

Στο κομμάτι των καθυστερήσεων, ο Λυμπερόπουλος παραδέχθηκε πως υπάρχει δεδομένα «θέμα», λόγω της περιορισμένης ρευστότητας της ΠΑΕ στην παρούσα φάση, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως ένας απ’ τους λόγους της επικείμενης μείωσης του μπάτζετ είναι να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα. Συμπληρώνοντας πως στόχος της διοίκησης είναι αφενός να εξορθολογιστούν οι δαπάνες κι αφετέρου τα χρήματα που θα διαθέτει ο σύλλογος απ’ την επόμενη σεζόν, να δίνονται πλέον στην ώρα τους. Κι αυτό, όπως υπογράμμισε, είναι κάτι που έχει ξεκαθαριστεί κι απ’ την ηγεσία του Παναθηναϊκού, που θέλει απ’ τη νέα χρονιά (αφού έχουν γίνει τα απαιτούμενα «μαζέματα») να επανέλθει η κανονικότητα στις πληρωμές που υπήρχε την πρώτη διετία της παρουσίας του Μπεργκ στην ομάδα.

«ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ»

Ο Σουηδός άσος και ο μάνατζέρ του άκουσαν με προσοχή τον «Λύμπε», με τον Μπεργκ να τονίζει απ’ την πλευρά του πως «…δεν είναι μόνο θέμα των δικών μου χρημάτων. Δεν με προβληματίζουν μόνο οι καθυστερήσεις στις δικές μου πληρωμές, αλλά σε όλο το κλαμπ… Στην υπόλοιπη ομάδα, στους συμπαίκτες μου, στο τεχνικό τιμ, ακόμη και στους υπαλλήλους που εργάζονται εδώ (σ.σ. στα γραφεία της ΠΑΕ). Δεν είναι σωστό να έχουν τόσο μεγάλες καθυστερήσεις στα χρήματά τους άνθρωποι που δεν αμείβονται τόσο καλά, όσο εμείς οι παίκτες. Αισθάνομαι πολύ άσχημα γι' αυτό. Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι με ηρεμία μία ομάδα. Όλα τα μέρη μίας ομάδας. Επηρεάζει πολύ άσχημα το κλίμα της όλο αυτό και πρέπει να το δείτε πολύ σοβαρά…», υπογράμμισε ο Σκανδιναβός επιθετικός.

«ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΙΟ "ΚΟΝΤΑ" Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ»

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο Μπεργκ ζήτησε απ’ τον «Λύμπε» να πιέσει όσο μπορεί κι ίδιος απ’ την πλευρά του, ούτως ώστε μέσα στην επόμενη εβδομάδα, να εξοφληθεί τουλάχιστον το σύνολο της δόσης του Φεβρουαρίου και τα υπόλοιπα που υπάρχουν προς τους παίκτες και να υπάρξει από εδώ και πέρα μια σταθερή ροή πληρωμών. Συμπλήρωσε μάλιστα και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. «Η ομάδα είναι σε μία δύσκολη κατάσταση κι εδώ και αρκετό καιρό παρατηρούμε όλοι μας πως ο κ. Αλαφούζος δείχνει να έχει κάπως… απομακρυνθεί από αυτή. Το συζητάμε αυτό και μεταξύ μας. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μεγαλύτερη και σταθερότερη παρουσία του δίπλα στην ομάδα. Πρέπει να έρθει πιο "κοντά" μας. Θα δώσει σίγουρα μεγαλύτερη ηρεμία σε όλους, διότι η "απουσία" του δεν βοηθάει την κατάσταση…».

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ»

Σε ότι αφορά τώρα τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του για το αγωνιστικό μέρος της επόμενης σεζόν, ο Μπεργκ ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να φύγει απ’ την ομάδα και ούτε έχει αποφασίσει πως τελείωσε ο «κύκλος» του στον Παναθηναϊκό, όμως, όλα όσα παρατηρεί, τον κάνουν να ανησυχεί πολύ. Τόνισε επίσης, πως η ομάδα πρέπει να γίνει πολύ πιο ανταγωνιστική, διότι την ίδια ώρα οι αντίπαλοι του «τριφυλλιού» είναι πλέον περισσότεροι και δυναμώνουν πολύ κι ως εκ τούτου «…χρειάζεται να γίνει ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει το κλαμπ, για να δημιουργήσουμε μία δυνατή ομάδα και να μην εμφανιστούμε "αδύναμοι" την επόμενη σεζόν». Συμπλήρωσε δε, πως «… γι' αυτό βγήκα και μίλησα και είπα αυτά που είπα. Γιατί με ανησυχεί πολύ η επόμενη σεζόν, μετά από αυτά που είδα τις τελευταίες εβδομάδες. Αν δεν είμαστε δυνατοί και ανταγωνιστικοί δεν θα έχουμε τύχη και θα χάσουμε ακόμη μία χρονιά. Κι αυτό με προβληματίζει πολύ…».

«ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ»

Ο Λυμπερόπουλος τόνισε απ’ την πλευρά του προς τον Μπεργκ, πως υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλάνο απ’ την πλευρά της διοίκησης και της τεχνικής ομάδας, για τη δημιουργία ενός δυνατού ρόστερ, με πολύ πιο «στοχευμένες» επιλογές στις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση. Και γι’ αυτό δουλεύει καθημερινά τόσο ο ίδιος, όσο και ο Ουζουνίδης. Σ’ εκείνο το σημείο, μάλιστα, ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, μετέφερε και την πρόθεση όλου του κλαμπ, όχι μόνο να εξαντλήσει το τρέχων συμβόλαιό του ο Μπεργκ με τους «πράσινους», αλλά να… γεράσει στον Παναθηναϊκό. «Από την πλευρά μας δεν υπάρχει καμία πρόθεση να μην συνεχίσεις στην ομάδα. Θέλουμε να μείνεις εδώ για πολλά χρόνια, διότι είσαι ο ηγέτης και η βασική "κολόνα" του Παναθηναϊκού. Κι αυτό είναι ξεκάθαρη θέση όλων. Του κ. Αλαφούζου, όλης της διοίκησης, δική μου και του προπονητή».

«ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΡΗΤΡΑ»

Πρόσθεσε, πάντως, προς τον Σουηδό, πως αν ο ίδιος αισθανθεί κάποια στιγμή πως δεν θέλει να μείνει άλλο στην ομάδα, η απόφαση θα είναι στο χέρι του, εφόσον φέρει μία πρόταση που θα καλύπτει τη ρήτρα του συμβολαίου του (10 εκατ. ευρώ). Όχι όμως παρακάτω απ’ αυτή, κι αυτό αποτελεί ξεκάθαρη θέση του κλαμπ. Απ' την πλευρά του, ο μάνατζερ του Μπεργκ, ξεκαθάρισε πως επί του παρόντος υπάρχουν μόνο διερευνητικές προσεγγίσεις, αλλά όχι επίσημες προτάσεις για τον Σουηδό άσο, επαναλαμβάνοντας πως ούτε ο Μπεργκ θέλει να φύγει. «Όμως πρέπει να υπάρξει μία σταθερότητα και μία ηρεμία στην ομάδα, για να μην φτάσουμε σε ακόμη μία προβληματική χρονιά…».

Κάτι στο οποίο συμφώνησε εν πολλοίς κι ο ίδιος ο «Λύμπε», που ζήτησε απ’ τον Μπεργκ να κάνει λίγο υπομονή στο προσεχές διάστημα, εκφράζοντας τη σιγουριά του πως θα βελτιωθούν συνολικά οι συνθήκες εντός της ομάδας και η ανταγωνιστικότητά της...

News 24/7

24MEDIA NETWORK