Μπεργκ: "Μένω και του χρόνου"

Την επιθυμία του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και τη νέα σεζόν, αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος μίλησε ακόμη για το τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα του χρόνου, αλλά και το μυστικό του Γιάννη Αναστασίου.

Μπεργκ: "Μένω και του χρόνου"
INTIME SPORTS

Διαβάστε αποσπάσματα της συνέντευξης του Μάρκους Μπεργκ στο Goal:

Για το δύσκολο ξεκίνημα και το πως κύλησε η σεζόν, ειπε: "Όλοι οι παίκτες το πιστέψαμε. Οπωσδήποτε, ειδικά στις αρχές, είχαμε πολλά “πάνω-κάτω” στο παιχνίδι μας. Αλλά όλοι καταλάβαιναν πως ήταν νορμάλ για μία ομάδα να έχει σκαμπανεβάσματα με τόσους πολλούς νέους παίκτες στο ρόστερ της. Για τους ξένους ήταν επίσης δύσκολο γιατί ερχόμασταν σε μία νέα χώρα, με διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου και πολλές αλλαγές. Το να καταφέρεις λοιπόν μέσα σε 11 μήνες όσα καταφέραμε εμείς είναι κάτι πολύ σημαντικό. Μπορέσαμε να “Δέσουμε” σαν ομάδα. Είναι πολύ καλό επίσης για τον σύλλογο ότι παρά τις πολλές μεταγραφές που έγιναν, δημιούργησε ένα πάρα πολύ καλό μείγμα κι έφτιαξε μία πολύ καλή ομάδα".

Για το αν μπορεί ο Παναθηναϊκός να παραμείνει σταθερός όλη την επόμενη σεζόν, τόνισε: "Φυσικά το ελπίζω, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το πεις και να το υποσχεθείς. Πολλά πράγματα μπορεί να συμβούν διότι και οι άλλες ομάδες θέλουν να σε κερδίσουν. Πιστεύω ότι την επόμενη σεζόν θα κάνουμε μία πολύ, πολύ καλύτερη αρχή στο πρωτάθλημα. Και μπορούμε να κάνουμε συνολικά μία καλή χρονιά. Να μην έχουμε δηλαδή πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή μας όπως φέτος. Μετά θα δούμε τι θα γίνει. Θα είναι μία μακρά περίοδος και είναι επίσης πολύ καλό ότι θα παίξουμε φέτος στην Ευρώπη".

Για το αν μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, δήλωσε: "Δεν είναι εύκολο να πω. Σαν παίκτης πάντα θέλεις να καταφέρνεις και να κερδίζεις πράγματα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να παίξουμε όπως παίξαμε στο τέλος της σεζόν. Να κερδίσουμε όλους τους αγώνες και να δούμε μετά τι καρπούς θα βγάλουμε Δεν μπορούμε να πούμε ότι “α, θα κερδίσουμε το πρωτάθλημα”. Ο δρόμος θα είναι και πάλι μακρύς. Πρέπει να βελτιώσουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας".

Για τον προπονητή και άνθρωπο Γιάννη Αναστασίου, τόνισε: "Η σχέση που έχει με τους παίκτες. Είναι πολύ επαγγελματική μεν, αλλά μπορείς και να μιλήσεις μαζί του για τα πάντα. Μπορεί να κάνετε πλάκα μαζί, αλλά παράλληλα σου μεταδίδει και τον σεβασμό που χρειάζεται να έχεις απέναντί του, σαν παίκτης προς προπονητή. Υπάρχουν προπονητές που είναι απόμακροι και οι παίκτες δεν θα έρθουν ποτέ να του μιλήσουν και το αντίστροφο. Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη, να πεις ως προπονητής “αυτή είναι η θεωρία μου και οι ιδέες μου κι έτσι θα παίξουμε”. Και να βρεις τρόπο για να τις περάσεις. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται 100% εμπιστοσύνη".

Για τον Νίκο Νταμπίζα, πρόσθεσε: "Είναι πολύ καλός κι απόλυτα σημαντικός για την ομάδα. Περνάει πολλές ώες με τους παίκτες, βρίσκεται δίπλα τους λέγοντας αυτό που θέλει. Είναι πολύτιμος διότι γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό αλλά και το διεθνές ποδόσφαιρο. Άρα είναι πολύ καλό ότι βρίσκεται στον σύλλογο".

Για τη σχέση του Γιάννη Αλαφούζου με την ομάδα, είπε: "Είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Υπάρχουν πρόεδροι που έχουν μόνο ένα πράγμα στο μυαλό τους και μπορεί να “τρελαίνονται” κάποιες στιγμές. Αντιθέτως ο κ.Αλαφούζος είναι πάρα πολύ ήρεμος, πολύ σωστός στη στάση του και βγάζει ηρεμία στον Παναθηναϊκό. Το μεταδίδει αυτό και πιστέψτε με, είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν τέτοιο πρόεδρο".

Για το αν αισθάνεται ηγέτης, είπε: "Όχι ο ηγέτης, αλλά ένας από τους ηγέτες. Έχουμε πολλούς ηγέτες. Θέλω να είμαι ένας από αυτούς και να παίζω σημαντικό ρόλο όχι μόνο σκοράροντας, αλλά και στην προπόνηση και στα ματς που παίζουμε. Θέλω να είμαι ένας από τους σημαντικούς παίκτες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ