Μπεργκ: "Θα είναι τέλειο να παίξω στο Champions League"

Ο Μάρκους Μπέργκ αναφέρθηκε στην πρόκληση της καριέρας του ν' αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό στο Champions League, στις εντυπώσεις του από την ομάδα και τους οπαδούς, την οικονομική κατάσταση του Τριφυλλιού αλλά και τον... γάμο του στις 12 Ιουνίου.

Μπεργκ: "Θα είναι τέλειο να παίξω στο Champions League"
INTIME SPORTS

Ο Μπεργκ την φετινή σεζόν στον Παναθηναϊκό κατάφερε ν' ''αναγεννήσει'' την καριέρα του και απολαμβάνει κάθε στιγμή στο Τριφύλλι όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στην '' Εxpressen''. "Είναι φανερό ότι στόχος μου είναι ν' αγωνίζομαι σε κορυφαία πρωταθλήματα" είπε αρχικά ο Σουηδός επιθετικός ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι θέλει να είναι βασικό στέλεχος στην Εθνική της χώρας του στην προκριματική φάση του επόμενο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: ''Τώρα τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα από πριν, όμως είναι αρκετοί οι παίκτες που έχουν καλή απόδοση" τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο φορ του Παναθηναϊκού μίλησε με κολακευτικά λόγια για την συνύπαρξη του με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στην Εθνική Σουηδίας. ''Νομίζω ότι ο Ζλάταν έχει δώσει τις περισσότερες ασίστ στα γκολ που έχω σημειώσει με την Εθνική. Συνεργαζόμαστε καλά. Είναι φανταστικός παίκτης και μπορεί να είναι συμπαίκτης με τον οποιονδήποτε γιατί είναι ιδιαίτερα ευφυής. Κανείς δεν γνωρίζει τι θα κάνει στον αγωνιστικό χώρο. Βεβαίως είναι εξαιρετικός και σαν χαρακτήρας''.

"Έχω περισσότερες ευθύνες''

Όσον αφορά την παρουσία του στον Παναθηναϊκό ο Μπεργκ ήταν ιδιαίτερα ενθουσιασμένος: ''Ποτέ στην καριέρα μου δεν έκανα τόσες ασίστ όσες φέτος και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Έχω μεγαλύτερη ανάμιξη στον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας. Όταν ήρθα στην ομάδα ήταν αρκετοί νεαροί παίκτες, κυρίως Έλληνες. Εγώ αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν να έχω περισσότερες ευθύνες, αν αυτό λειτουργήσει σωστά τα πράγματα στην πορεία γίνονται ευκολότερα".

Σχετικά με το μέλλον του ο Σουηδός άσος ήταν ξεκάθαρος: ''Ο ένας στόχος μου είναι ν' αγωνίζομαι στα κορυφαία πρωταθλήματα. Όμως από την άλλη είναι εξίσου σημαντικό να είμαι μέλος μιας ομάδας που είναι από τις κορυφαίες στο πρωτάθλημα της και θέλει ν' αγωνιστεί στο Champions League ή το Europa League. Αυτές οι βλέψεις είναι σημαντικές και σε κάνουν να θέλεις να αγωνιστείς σε αυτές τις ομάδες''.

''Στο Champions League με τον Παναθηναϊκό''

Ο ''killer'' του Τριφυλλιού απολαμβάνει κάθε στιγμή όταν αγωνίζεται με τους Πράσινους και αυτό φαίνεται κάθε φορά που μιλάει για την ομάδα: ''Πραγματικά απολαμβάνω την παρουσία μου στην Ελλάδα και δεν σκέφτομαι να φύγω. Έχω μιλήσει με τον τεχνικό διευθυντή και μου έχουν πει ότι με θέλουν στην ομάδα. Όμως είναι λογικό να το πει ο σύλλογος αυτό σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες της. Όμως από την άλλη, η ευθύνη μεγαλώνει και θα πρέπει να είμαι συνεπής και να συνεχίσω να προσφέρω''.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει μπροστά του είναι ο Παναθηναϊκός να προκριθεί στους ομίλους του Champions League, καθώς μέχρι τώρα στην καριέρα του δεν έχει καταφέρει ν' αγωνιστεί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

''Στην έδρα μας θα είναι δύσκολα τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους. Οι οπαδοί μας είναι πολύ εκδηλωτικοί στους αγώνες τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο στο μπάσκετ και στο βόλεϊ. Θα είναι... φανταστικό να αγωνιστώ στο Champions League. Η ατμόσφαιρα στους εντός έδρας αγώνες είναι εκπληκτική και λίγο τρελή. Τώρα πια το έχω συνηθίσει, όμως στην αρχή μου είχε κάνει εντύπωση ο φανατισμός τους τόσο στις καλές όσο και στις κακές μας στιγμές''.

''Βελτιώνεται η οικονομική κατάσταση στην ομάδα''

Ο Μπεργκ ρωτήθηκε και για την οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού, με τον Σκανδιναβό άσο να δείχνει ιδιαίτερα ενημερωμένος και αισιόδοξος.

''Ακούς πολλά για την οικονομική κατάσταση στην ομάδα, όμως πλέον υπάρχει η αίσθηση ότι κάτι αλλάζει. Έχουν έρθει πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι, όπως ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής. Παλαιότερα δαπανήθηκαν πολλά χρήματα σε μεταγραφές, φέτος ήρθαν δύο δανεικοί και οι υπόλοιποι ήταν ελεύθεροι. Τώρα πλέον γίνεται καλύτερη οικονομική διαχείριση στην ομάδα'' τόνισε ο Σουηδός.

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη ο Μπεργκ ρωτήθηκε και για τον γάμο του. Ο άσος του Τριφυλλιού αποκάλυψε ότι θα παντρευτεί με την Ζοζεφίν Ρίνγκμπλομ δίπλα στην θάλασσα, οι προσκεκλημένοι θα είναι περίπου 100, ενώ αγχώθηκε με την γραφειοκρατία στην χώρα μας "όμως τέλος καλά, όλα καλά" είπε χαμογελώντας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK