Μπορείς να βρεις την ομάδα μόνο από το παρατσούκλι της;

15 προσωνύμια που αντιστοιχούν σε ισάριθμες ποδοσφαιρικές ομάδες. Δεν είναι όσο απλό ακούγεται. Πόσα θυμάσαι και πόσα μπορείς να μαντέψεις; Δοκίμασε τις δυνάμεις σου.

Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Άρσεναλ
Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ της Άρσεναλ ADAM DAVY, POOL VIA AP

Ξέρουμε ότι έχεις περάσει από Συμπληγάδες για να φτάσεις μέχρι εδώ. Πρώτα απ' όλα ταίριαξες τους διεθνείς ποδοσφαιριστές με την εθνική ομάδα τους. Αφού μπήκες στο χορό, είπες να βρεις τις ομάδες από την πόλη που εδρεύουν, το χαρακτηριστικό έμβλημά τους και τον (έως ότου απολυθεί) προπονητή τους. Η δοκιμασία συνεχίστηκε με την ευρωπαϊκή κούπα που έχει κατακτήσει καθένα από τα ποδοσφαιρικά κλαμπ της δοκιμασίας, προτού σε 9 λεπτά κάνεις μεγάλη προσπάθεια για να θυμηθείς τις 41 φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League, πριν από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Τίποτα δεν σου χαρίστηκε και μπράβο σου. Επειδή είσαι καλός, έχεις άλλη μια νέα αποστολή να φέρεις εις πέρας: την αντιστοιχία των ομάδων με τον τρόπο που της προσφωνούν παραδοσιακά. Χιουμοριστικά ή όχι. Δεν αφορά χρώματα το κουίζ. Μην περιμένεις να βρεις τους 'κόκκινους' του Λίβερπουλ. Ούτε θα πέσεις πάνω στους δημοφιλείς 'κανονιέρηδες' της Άρσεναλ, όπως προϊδεάζει η κεντρική φωτογραφία του κειμένου. Διαβάθμιση δυσκολίας υπάρχει προφανώς για να έχεις μια βάση, αλλά είναι τέτοια που θα είναι ουτοπικό να φτάσεις στο απόλυτο: το 15/15.

News 24/7

24MEDIA NETWORK