Μπράγκα-ΑΕΚ: Ο Λιβάγια την αποτελείωσε πριν γίνει αλλαγή στην αλλαγή

Ο Γκαλένο την πλήγωσε, ο... Λιβάγια την αποτελείωσε. Η ΑΕΚ ηττήθηκε στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League με σκορ 3-0 από την Μπράγκα, με τον Κροάτη να κάνει δύο λάθη που στοίχισαν ισάριθμα τέρματα και τον Καρέρα να... απαντάει κάνοντας τον αλλαγή στην αλλαγή.

Ο Μάρκο Λιβάγια έγινε αλλαγή στην αλλαγή στην εκτός έδρας ήττα της ΑΕΚ από την Μπράγκα, στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League 2020-2021. Ο Κροάτης μπήκε στο ματς με το σκορ στο 1-0, που έφτασε στο τελικό 3-0 από δύο δικά του λάθη. (EUROKINISSI)
Ο Μάρκο Λιβάγια έγινε αλλαγή στην αλλαγή στην εκτός έδρας ήττα της ΑΕΚ από την Μπράγκα, στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League 2020-2021. Ο Κροάτης μπήκε στο ματς με το σκορ στο 1-0, που έφτασε στο τελικό 3-0 από δύο δικά του λάθη. EUROKINISSI SPORTS

Κλέψιμο, τρανζίσιον, ασίστ, εσωτερική, αιφνιδιασμός, τριγωνική επίθεση. Όροι που συναντά κανείς σε μια μπασκετική αναμέτρηση. Εν προκειμένω μπορούν να εξηγήσουν την ήττα της ΑΕΚ στο 'Municipal' από την Μπράγκα, με το βαρύ όπως εξελίχθηκε 3-0, στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League. Η Ένωση περίμενε πως θα συναντήσει δυσκολίες στην αναμέτρηση. Ο Γκαλένο ήταν ένας παίκτης που θα μπορούσε να την πληγώσει, όπως και έγινε. Αυτό που δεν περίμενε σίγουρα ήταν πως θα την αποτελειώσει ο... Λιβάγια. Ο Κροάτης κυνηγός πέρασε ως αλλαγή στο ματς με το σκορ στο 1-0 και έγινε αλλαγή στην αλλαγή όταν η ΑΕΚ δέχθηκε δύο ακόμη τέρματα, από ισάριθμα δικά του λάθη. Με τον Μάσιμο Καρέρα να τον αποσύρει από το ματς, βάζοντας στη θέση του τον Μαχαίρα.

Ο Ιταλός τεχνικός επέλεξε ένα 3-5-2, με τον Μάνταλο σε πιο επιθετικό ρόλο, επιφορτισμένο να καλύπτει τα μέτρα ανάμεσα στους κεντρικούς χαφ και τους Ολιβέιρα - Ανσαριφάρντ που συνέθεταν το δίδυμο στη γραμμή κρούσης. Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήταν δύο: η αδυναμία της να κρατήσει αρκετά τη μπάλα ώστε να σπάσει τον ρυθμό που έδινε η Μπράγκα στο ματς και ο έλεγχος του χώρου στην πλάτη των Σάκχοβ-Κρστίτσιτς, όπου ο Πορτογάλοι έβγαζαν υπεραριθμία.

Η Ένωση πάντως κατάφερε τρεις φορές να βγάλει τη μπάλα στα νώτα της αντίπαλης άμυνας, όμως τις δύο φορές ο γκολκίπερ Ματέους θύμισε τον συνονόματο του Λόταρ, όταν ο σπουδαίος Γερμανός έπαιζε λίμπερο προς τη δύση της καριέρα του, προλαβαίνοντας τους Βασιλαντωνόπουλο - Ολιβέιρα. Την τρίτη φορά, ο Πορτογάλος φορ της ΑΕΚ κατάφερε και πάτησε περιοχή, αλλά από θέση βολής αστόχησε απελπιστικά. Η παρουσία του γενικώς, ήταν και πάλι απογοητευτική. Έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες και δεν ήταν καθόλου αλτρουιστής σε περιπτώσεις που είχε δίπλα του επιλογές.

Και στο επιθετικό τρανζίσιον η Μπράγκα πήρε το προβάδισμα. Ο Εσκάγια από δεξιά έκανε τη σέντρα, ο Γκαλένο πρόλαβε να πάρει την εσωτερική από τον Βασιλαντωνόπουλο και με κεφαλιά που έμοιαζε με... ψηλοκρεμαστό χουκ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τσιντώτα. Με το 1-0 του 44' πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Τσιγκρίνσκι, Σικέιρα και Γκαλένο είχαν από μια καλή ευκαιρία να σκοράρουν με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όταν ο Καρέρα αποφάσισε πώς ήταν η ώρα να ρισκάρει. Οι τρεις στόπερ έγιναν δύο και το 3-5-2 μετατράπηκε σε 4-3-3, όταν οι Λιβάγια και Τάνκοβιτς αντικατέστησαν τους Τσιγκρίνσκι και Ανσαριφάρντ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ολιβέιρα αστόχησε από πλάγια θέση μετά από εξαιρετική ενέργεια του Τάνκοβιτς και μετά... έπεσε ο διακόπτης. Στο 78' ο Λιβάγια έκανε το πρώτο του λάθος. Ο Γκαλένο έκλεψε, έφυγε στον αιφνιδιασμό και την κατάλληλη στιγμή έκανε την ασίστ για τον σκόρερ Παουλίνιο.

Το 2-0 δεν είχε γυρισμό. Ο Μάσιμο Καρέρα ως προπονητής γνωρίζει πως η κακή μέρα, η άσχημη απόδοση, το στραβό αποτέλεσμα είναι μέρος του παιχνιδιού. Αυτό που δεν δέχεται ο Ιταλός τεχνικός είναι η κακή νοοτροπία εις βάρος του συνόλου. Αυτό που είδε όταν ο Λιβάγια έχασε φτηνά τη μπάλα για δεύτερη φορά στη μεσαία γραμμή, οι παίκτες της Μπράγκα εκτέλεσαν τέλεια ένα επιθετικό τρίγωνο και ο Αντρέ Όρτα σημείωσε το 3-0 στο 88'. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Κροάτης έφευγε από το ματς αφήνοντας την θέση του στον Μαχαίρα. Προφανώς δεν ήταν ευχαριστημένος, αλλά τι να πει και ο προπονητής του που ήλπιζε πως ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του θα άλλαζε το ματς. Και το έκανε, άλλα όχι με τον ενδεδειγμένο τρόπο...

Η ΑΕΚ θα έχει άλλες πέντε ευκαιρίες στα ματς που ακολουθούν να αναζητήσει το καλύτερο δυνατό στον όμιλο, όπου συμμετέχουν και οι Λέστερ, Ζόρια. Ο Λιβάγια τόσες ευκαιρίες αποκλείεται να έχει στην ΑΕΚ αν η νοοτροπία του εξακολούθησει να είναι αυτή με την οποία μπήκε στην αναμέτρηση του 'Municipal', εξανεμίζοντας τις όποιες ελπίδες είχε η ομάδα να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα από την έδρα της Μπράγκα.


News 24/7

24MEDIA NETWORK