Μπριλ Εμπολό: Ο μαθητής που "απειλεί" την Λίβερπουλ

Γνωρίστε τον 17χρονο επιθετικό της Βασιλείας, Μπριλ Εμπολό που πηγαίνει ακόμη σχολείο, αλλά σήμερα "απειλεί" με αποκλεισμό την Λίβερπουλ μέσα στο "Άνφιλντ". Πάνω από 20 σκάουτερ θα τον παρακολουθούν στην μεγάλη αναμέτρηση.

Μπριλ Εμπολό: Ο μαθητής που "απειλεί" την Λίβερπουλ

Στον αγώνα της Λίβερπουλ με την Βασιλεία στο "Άνφιλντ" το βράδυ της Τρίτης (9/12) θα είναι στραμμένα στον επιθετικό των Ελβετών, Μπριλ Εμπολό.

Είναι 17 χρονών, γεννημένος στις 14 Φεβρουαρίου του 1997, πηγαίνει ακόμη σχολείο και ήδη είναι περιζήτητος σχεδόν από την μισή Ευρώπη!

Μπριλ Εμπολό: Ο μαθητής που "απειλεί" την Λίβερπουλ
© AFP/GETTY IMAGES

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Σίτι, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης είναι μερικές μόνο από τις ομάδες που "γλυκοκοιτάζουν" την περίπτωσή του, ενώ η Ντόρτμουντ με την Βόλφσμπουργκ τον παρακολουθούν από τα 13 του.

"Μου αρέσουν τα πάντα πάνω του", δηλώνει ο προπονητής του στην Βασιλεία, Πάουλο Σόουζα. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν άλλωστε που τον εμπιστεύτηκε, παρά το νεαρό της ηλικίας. Και βγήκε κερδισμένος, και αυτός και ο Εμπολό.

Μπριλ Εμπολό: Ο μαθητής που "απειλεί" την Λίβερπουλ
© LIVERPOOL FC VIA GETTY IMAGES

Μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην επίθεση, όσο και στη μεσαία γραμμή, είναι 1.84, ταχύτατος, με δύναμη και εξαιρετική τεχνική. Ήταν βασικός στη νίκη εντός έδρας της Βασιλείας κόντρα στη Λίβερπουλ με 1-0 και έγινε ο 6ος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League όταν σημείωσε γκολ στο 4-0 επί της Λουντογκόρετς.

Για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, o νεαρός έχει ζητήσει άδεια από το σχολείο του προκειμένου να ταξιδέψει με την ομάδα στο Λίβερπουλ, όπου θα βρίσκονται περίπου 20 σκάουτερ ομάδων που θα παρακολουθούν κάθε του κίνηση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK