Μύρισε… μπαρούτι ο Ντίντακ

Η ΑΕΚ έχοντας… ξεχάσει την τελευταία φορά που δεν έπαιξε ο Ντίντακ ελλείψει εναλλακτικής πάει στα Χανιά για ένα ματς που είναι στην κόψη του ξυραφιού με τη σκέψη για τον Βινίσιους να είναι έντονη και τις πιθανότητες για ντεμπούτο περισσότερες από ποτέ.

Μύρισε… μπαρούτι ο Ντίντακ
ben didac 620 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συνηθίζεται στις ομάδες οι πλέον μπαρουτοκαπνισμένοι να είναι είτε οι τερματοφύλακες, είτε το αστέρι-ηγέτης-πιο καθοριστικός τους παίκτης. Αυτός που δε βγαίνει ούτε με… αίτηση από την 11άδα. Η ΑΕΚ αποτελεί εξαίρεση και σε αυτό τον κανόνα, αφού ο μέχρι σήμερα πιο μπαρουτοκαπνισμένος της παίκτης στη σεζόν είναι ο Ντίντακ Βιλά, ο οποίος έχει συνολικά 32 συμμετοχές στη σεζόν, τις περισσότερες δηλαδή από οποιονδήποτε συμπαίκτη του.

Ο λόγος δεν είναι ότι ο Κετσπάγια, ο Μοράις και ο Χιμένεθ που πέρασαν από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ σε αυτή την πολύπαθη περίοδο ανακάλυψαν ότι ο Ισπανός αριστερός μπακ έχει στοιχεία βιονικού, αλλά κυρίως γιατί δεν υπήρχε αξιοπρεπής εναλλακτική, τουλάχιστον σε ένα σημαντικό μέρος της σεζόν. Ο παίκτης που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι ως μπακ-απ του Ντίντακ προκειμένου να του δίνει ανάσες ήταν ο Χουάν Ντίας που δεν κατάφερε να σταθεί ούτε σε θεωρητικό επίπεδο αφού με το που έπαιρνε ευκαιρία πάθαινε θλάση και επέστρεφε επί μονίμου βάσης στα… πιτς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινάει η 11άδα της ΑΕΚ από τον Ισπανό ανεξαρτήτως κατάστασης: Ήταν-δεν ήταν καλά έπαιζε γιατί δεν γινόταν αλλιώς.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI SPORTS

Μετά την έλευση του συμπατριώτη του Μανόλο Χιμένεθ στα Σπάτα ο Ντίντακ πήρε τα πάνω του, βελτίωσε την εικόνα του τουλάχιστον σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο της σεζόν και κατάφερε να βγάλει το καλό του πρόσωπο, το οποίο είναι συγκεκριμένο. Περιορισμένη βοήθεια από τη μέση και μπροστά και συνέπεια στο ανασταλτικό κομμάτι. Στο κάτω-κάτω δεν πρόκειται για κάποιον τυχαίο ποδοσφαιριστή, αλλά για έναν παίκτη που κατάφερε να «ψήσει» τη Μίλαν, τη Βαλένθια, την Εσπανιόλ και τη Μπέτις να τον αποκτήσουν, άσχετα αν δεν στάθηκε πουθενά λόγω του γνωστού ζητήματος με τους τραυματισμούς που δεν τον άφησε να κάνει το βήμα παραπάνω και να καθιερωθεί.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΝΤΙΝΤΑΚ

Στον αγώνα με τον Πλατανιά ο Χιμένεθ θα κληθεί να παρατάξει την ομάδα για πρώτη φορά χωρίς τον Ντίντακ καθώς ο τελευταίος εκτίει λόγω καρτών και μοιραία η σκέψη όλων τρέχει στον Βινίσιους. Το αριστερό μπακ, δηλαδή, που απέκτησε η ΑΕΚ τον περασμένο Γενάρη από τη Λάτσιο με τη ελπίδα να μπορέσει να σταθεί και να δώσει βοήθειες -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- στο rotation.

Ο ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ ΦΡΕΙΤΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
Ο ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ ΦΡΕΙΤΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σε αντίθεση με τον Ντίας που αποκτήθηκε για τον ίδιο λόγο το περασμένο καλοκαίρι, ο Βινίσιους είναι κανονική περίπτωση ποδοσφαιριστή. Δεν πήρε ούτε λεπτό συμμετοχής στη Λάτσιο όμως ήταν στον πάγκο της στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν και έκανε κανονικά προπονήσεις με την ομάδα αποτελώντας κανονικά μέλος του κλαμπ της Ρώμης. Πρόκειται για ένα επιθετικογενές αριστερό μπακ, με πολύ καλό αριστερό πόδι. Τόσο καλό, που όταν έπαιζε στη Ζυρίχη ως δανεικός από τη Λάτσιο εκτελούσε όλα τα στημένα.

Ο 24χρονος Βραζιλιάνος έχει ταλαιπωρηθεί πολύ στη μέχρι τώρα καριέρα του πηγαίνοντας κάθε χρόνο δανεικός και αλλάζοντας συνεχώς επαγγελματική στέγη. Ερχόμενος στην ΑΕΚ, έφερε μαζί του και την ελπίδα να σταθεροποιηθεί κάπου και να μπορέσει να λυθεί. Από μόνα τους τα χαρακτηριστικά του δείχνουν να αλληλοσυμπληρώνονται με αυτά του Ντίντακ. Κατά πάσα πιθανότητα στον αγώνα κόντρα στον Πλατανιά αναμένεται να πάρει την ευκαιρία του για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα. Μέχρι σήμερα έχει αγωνιστεί μόνο ως αλλαγή και ο Χιμένεθ του ετοιμάζει τη φανέλα βασικού σε ένα ματς που είναι αρκετά στην κόψη του ξυραφιού για την ΑΕΚ, ως προς τη σχέση της με την πεντάδα που είναι… μεροδούλι-μεροφάι.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Ανέστης, Μπάρκας, Γκάλο, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Βινίσιους, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος, Βάργκας, Χριστοδουλόπουλος, Ροντρίγκες, Πέκχαρτ, Μπακασέτας, Αραούχο, Αραβίδης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK