Να γράψει... προϊστορία θέλει ο Ολυμπιακός

Στο μαγευτικό "Σαντιάγο Μπερναμπέου" μεταφέρονται τα όνειρα του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" αγωνίζονται (21:45) κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης για τη δεύτερη αγωνιστική του έκτου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ και θα προσπαθήσουν να "σπάσουν την προϊστορία", όπως δήλωσε ο Τροντ Σόλιντ.

Να γράψει... προϊστορία θέλει ο Ολυμπιακός

Την μεγαλύτερη φετινή πρόκληση αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "ερυθρόλευκοι" φιλοξενούνται από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", σε έναν αγώνα που κάθε Ελληνας ποδοσφαιριστής ονειρεύεται να παρευρίσκεται, αλλά μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει καταφέρει να τον ολοκληρώσει με νίκη.

Οι "μερέγκες" αποτελούν αναμφίβολα μια από της μεγαλύτερες ομάδες στον πλανήτη και όταν αγωνίζονται σε ένα τέτοιο επιβλητικό στάδιο δεν αφήνουν περιθώρια σε κανέναν. Βέβαια, ο Τροντ Σόλιντ το γνωρίζει καλά αυτό και δεν χαρακτήρισε αποτυχία μία ισοπαλία. Αντιθέτως, η απόσπαση ενός βαθμούς στην Μαδρίτη είναι και ο πρωταρχικός στόχος των Πειραιωτών, αφού η λέξη νίκη, σαφώς και άπτεται καταστάσεων που αφορούν και τον αντίπαλο και όχι μόνο τις δυνατότητες της ελληνικής ομάδας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει αρχίσει με μεγάλη επιτυχία στο ισπανικό πρωτάθλημα και οι πρώτες φωνές διαμαρτυρίας ακούστηκαν νωρίς. Οι τρεις συνεχόμενες ήττες από Λιόν στο Τσάμπιονς Λιγκ και Θέλτα, Εσπανιόλ στην Primera Division θύμισαν τα… περσινά, ωστόσο δύο απανωτές νίκες επί των Μπιλμπάο και Αλαβές έφεραν κάποια ισορροπία στην ομάδα.

"Στιγματισμένη" προϊστορία

Η προϊστορία των αγώνων μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και του Ολυμπιακού είναι σχετικά πρόσφατη και έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Την πρώτη φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ήταν στην Ισπανία, στην πρώτη εμφάνιση των "ερυθρολεύκων" στο Τσάμπιονς Λιγκ (1997), με τους «μερέγκες» να επικρατούν με 5-1. Στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, αλλά οι Πειραιώτες έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τον διαιτητή Χέλμουτ Κρουγκ, ο οποίος δεν τους έδωσε δύο πέναλτι.

Δύο χρόνια αργότερα, και πάλι στην πρώτη φάση των ομίλων, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν στην Αθήνα αρχικώς. Σε ένα όμορφο παιχνίδι, η ισοπαλία 3-3 έδωσε από έναν βαθμό στις δύο ομάδες. Στον αγώνα της Ισπανίας, η Ρεάλ επικράτησε με 3-0, αλλά το παιχνίδι έχει κρατηθεί στις μνήμες των φιλάθλων για το περίφημο χέρι του Ρομπέρτο Κάρλος προ κενής εστίας στο σουτ του Σίνισα Γκόγκιτς κι ενώ το σκορ ήταν 1-0 για τους Ισπανούς. Διαιτητής ο… αποψινός Μάρκους Μερκ.

Όπως και να έχει, ο Βαντερλέι Λουξεμπούργκο διαχειρίζεται αυτό το σπουδαίο υλικό εδώ και δέκα μήνες και γνωρίζει τα περισσότερα από τα μυστικά του. Αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, ο Βραζιλιάνος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Ρονάλντο, ο οποίος εκτίει ποινή δύο αγωνιστικών από τον περσινό αγώνα με τη Γιουβέντους και την αποβολή του. Παράλληλα, ο Ζινεντίν Ζιντάν επέστρεψε μεν στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων, ωστόσο είναι ακόμα ανέτοιμος και έμεινε εκτός αποστολής. Μαζί του και οι Μεχία, Μινιάμπρες, για τεχνικούς λόγους.

Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προέλασή του στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τέσσερις νίκες και παθητικό καθαρό, ωστόσο δεν ικανοποιεί με την απόδοσή του. Στην ευρωπαϊκή δοκιμασία της πρεμιέρας απέτυχε, αφού η ήττα από τη Ρόζενμποργκ τον έφερε αρκετά πίσω στην προσπάθειά του για την πρόκριση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο τεχνικός του Ολυμπιακού προβληματίζεται για την αμυντική διάταξη της ομάδας του, που σε ένα τέτοιο παιχνίδι είναι και το πλέον σημαντικό στοιχείο. Ο αριθμός των κεντρικών αμυντικών που θα χρησιμοποιήσει είναι το ζήτημα του Νορβηγού, ο οποίος περίμενε να δει τους καθαρούς κυνηγούς της Ρεάλ. Από τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι οι Καστιγιάνοι θα κινηθούν με δύο φορ, ο Σόλιντ επιλέγει τη λύση των Καψή, Κωστούλα, Ανατολάκη. Ο Καφές παίρνει τα θέση του Μαυρογενίδη στα δεξιά, ενώ μπροστά θα βρεθεί ο Κωνσταντίνου, ο οποίος στην τελευταία προπόνηση δεν ένιωσε καμία ενόχληση.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Ελγκέρα, Ράμος, Ρομπέρτο Κάρλος, Γκαρσία, Γκούτι, Μπέκαμ, Ραούλ, Ρομπίνιο, Μπαπτίστα
Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Καψής, Κωστούλας, Ανατολάκης, Καφές, Γεωργάτος, Στολτίδης, Τουρέ, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Κωνσταντίνου

Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γερμανία).


*** Εφόσον σκοράρει ο Ραούλ, τότε θα σημειώσει το 50ό του γκολ στο θεσμό και θα ανέβει στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας, ξεπερνώντας τον "θρυλικό" Αλφρέντο ντι Στέφανο που έχει 49.

*** Αήττητη στα τελευταία εννέα παιχνίδια εντός έδρας είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία σε αυτό το σερί σημείωσε μόλις μία ισοπαλία (1-1 με Λεβερκούζεν πέρυσι).

*** Τις 50 συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ (μαζί με τέσσερις προκριματικούς αγώνες) θα φτάσει ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με την αποψινή του εμφάνιση.

*** Εφόσον ο Ολυμπιακός σημειώσει δύο γκολ, τότε θα φτάσει τα 100 στο κύπελλο Πρωταθλητριών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK