Να ξεμπερδεύει νωρίς

Να ξεμπερδεύει νωρίς
Να καθαρίσει από το πρώτο παιχνίδι την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος θέλει ο Ολυμπιακός, πού το βράδυ της Τετάρτης στις 20.00 υποδέχεται στην Ριζούπολη τον Πανιώνιο. Οι πρωταθλητές είναι αλήθεια πως δυσκολεύτηκαν αρκετά για να καταβάλουν στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος την αντίσταση της Ξάνθης και αυτό ακριβώς είναι που θα προσπαθήσουν να αποφύγουν στο αυριανό παιχνίδι.

Τα προβλήματα του Ολεγκ Προτάσοφ είναι λίγο πολύ γνωστά, αφού στη διάθεση του Ουκρανού δεν θα βρίσκονται οι Βενετίδης, Τζόρτζεβιτς, Καρεμπέ και Πατσατζόγλου. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού ζήτησε από τους παίκτες του να δείξουν την απαιτούμενη σοβαρότητα ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα απέναντι στους «κυανέρυθρους». Ο θεσμός του Κυπέλλου ενδιαφέρει πολύ τους «ερυθρόλευκους», μιας και δεν τον έχουν κατακτήσει από τη χρονιά του νταμπλ το 1999.

Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης χωρίς προβλήματα και στη συνέχεια ο κ. Προτάσοφ ανακοίνωσε την αποστολή στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι εξής 19 ποδοσφαιριστές: Γιάννου, Μπούτσεκ, Ανατολάκης, Βάλλας, Γεωργάτος, Κουλουχέρης, Κωστούλας, Μαυρογενίδης, Πάντος, Γεωργιάδης, Γκώνιας, Καστίγιο, Καφές, Ταραλίδης, Νινιάδης, Στολτίδης, Κούζμπα, Τάτσης,Τζιοβάνι


Στην προπόνηση της Τρίτης οι Καρεμπέ και Τζόρτζεβιτς, ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα σε έντονους ρυθμούς, κάτι που σημαίνει πως οι δυο ποδοσφαιριστές αρχίζουν να ξεπερνούν τον τραυματισμό τους. Μάλιστα ο Κριστιάν Καρεμπέ θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα προλάβει να δώσει το παρών στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ. Αντίθετα για να δούμε τι θα γίνει με τον Τζόλε θα πρέπει να περιμένουμε μερικές ακόμα μέρες.

Οι Βενετίδης, Ελευθερόπουλος και Μπούτσεκ, έκαναν θεραπεία, ο Πατσατζόγλου, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Κατεργιαννάκης απουσίασε για προσωπικό του θέμα, έχοντας βέβαια εξασφαλίσει πρώτα την απαιτούμενη άδεια. Ο κ. Προτάσοφ επέλεξε οι ποδοσφαιριστές του να μην κάνουν οικογενειακό διπλό, προκειμένου να φρεσκάρει όσο περισσότερο μπορεί την ομάδα που επιβαρύνθηκε απέναντι στην Ξάνθη.

Στα της ενδεκάδας να αναφέρουμε πως δεν αναμένονται αλλαγές σε σχέση με το σχήμα που παρατάχθηκε απέναντι στην ακριτική ομάδα, πλην της χρησιμοποίησης από την αρχή του αγώνα του Μάρτσιν Κούζμπα. Ο Πολωνός επιθετικός ακόμα δεν έχει καταφέρει να φορμαριστεί, οπότε ο Ολεγκ Προτάσοφ επιθυμεί να του δώσει παραπάνω χρόνο συμμετοχής προκειμένου να δείξει την αξία του.

Στην περίπτωση του Κούζμπα πρέπει να πούμε πως αν και δείχνει να έχει πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων οι κινήσεις που κάνει για να ελευθερωθεί μέσα στην περιοχή και να έρθει σε θέση βολής είναι εξαιρετικές, οπότε αναπόφευκτα κάποια στιγμή πρέπει να έρθουν και τα τέρματα.

Αυτό σημαίνει πως εκτός αρχικού σχήματος μένει ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο, που το τελευταίο διάστημα δείχνει να διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Μάλιστα ο Ολεγκ Προτάσοφ την Τρίτη σε ιδιαίτερη συνομιλία που είχε με τον νεαρό ποδοσφαιριστή του τόνισε πως ασφαλώς και τον υπολογίζειπάρα πολύ όμως θα πρέπει και αυτός να πάρει μερικές "ανάσες" μιας και αγωνίζεται αδιάλλειπτα και να ξαναβρεί την χαμένη του φόρμα. Πάντως είναι αλήθειαπως ο Νέρι δεν βρίσκεται και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση,κυρίως λόγω των εμφανίσεων του.

Συνεπώς κατά πάσα πιθανότητα οι έντεκα που θα δούμε το απόγευμα της Τετάρτης στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού θα είναι οι: Γιάννου, Βάλλας, Κωστούλας, Πάντος, Μαυρογενίδης, Στολτίδης, Καφές,Γεωργάτος, Γεωργιάδης, Ζιοβάνι και Κούζμπα.

Εν τω μεταξύ ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα γίνει αύριο με το θέμα του χλοοτάπητα της Ριζούπολης, μιας και ο αγωνιστικός χώρος βρίσκεται, χωρίς υπερβολή, σε μαύρα χάλια. Αυτό που απεύχονται όλοι στον Ολυμπιακό είναι η πιθανότητα βροχής, αφού αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα μιλάμε για αγώνα ποδοσφαίρου αλλά για λασπομαχία, κάτι που σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα ευνοεί την λιγότερο τεχνική ομάδα δηλαδή τον Πανιώνιο.



Ο Ολυμπιακός όπως είναι γνωστό σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, θα προχωρήσει μέσα στο Φεβρουάριο στη διενέργεια αιμοδοσίας, που θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη των 21 νεκρών της θύρας 7. Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί σε όλη την Ελλάδα από 14 έως 22 Φεβρουαρίου και θα καθιερωθεί σε ετήσια βάση. Το μεσημέρι της Τρίτης ο Ολυμπιακός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΠΑΕ, κοινοποιώντας όλες τις λεπτομέρειες αυτής της αν μη τι άλλο ευγενούς και σπάνιας κίνησης.



















News 24/7

24MEDIA NETWORK