"Ναι στις μακροχόνιες μισθώσεις"

Για την τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή με αφορμή την αρνητική απόφαση για την έκταση της Θέρμης, μίλησε ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

"Ναι στις μακροχόνιες μισθώσεις"

"Ενα χρόνο και πλέον σε συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης αγωνιζόμαστε γι' αυτό το ζήτημα. Χάσαμε δύο μάχες, η πρώτη απόφαση έπασχε νομικά η δεύτερη απόφαση ακυρώθηκε εξαιτίας του ότι η πλειοψηφία της Επιτροπής 152 εκτίμησε ότι υπάρχει ασάφεια στον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Θέλουμε και οποιοσδήποτε άλλος Δήμος να μπορεί να προχωρήσει σε μακροχρόνια μίσθωση των εκτάσεών του. Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής 152 ρωτούσαν γιατί δεν αποφάσισε ο Δήμος Θέρμης να βγάλει σε πώληση τα στρέμματα και θέλει να τα εκμισθώσει. Εμείς δεν δεχόμαστε το ξεπούλημα, επιλέγουμε την 100% συμφέρουσα μακροχρόνια μίσθωση. Ο νόμος έχει μία ασάφεια, σταθήκαν στο γράμμα του νόμου και όχι στο πνεύμα", είπε αρχικά ο Σίμος Δανιηλίδης στο "Αθλητικό Metropolis" και πρόσθεσε:

"Με έγκριτους νομικούς καταθέτουμε σήμερα στις 15.30 μια τεκμηριωμένη τροπολογία. Θα περάσουμε την απόφαση αυτή και θα απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση να κάνει αποδεκτή αυτή την τροπολογία. Εμείς αυτό το οποίο θα ψηφίσουμε το έχουμε στείλει ήδη ως δοκίμιο, προετοιμάζοντας το έδαφος. Σήμερα στη συνάντηση των Δημάρχων της Μακεδονίας θα ψηφιστεί τυπικά και ομόφωνα η τροπολογία. Το θέμα αφορά τους Δήμους όλης της Ελλάδας, όταν πρόκειται για δημοτικές εκτάσεις είτε στο βουνό είτε στην θάλασσα να μπορεί ο κάθε Δήμος να επιλέγει την μακροχρόνια μίσθωση. Με αυτό το άρθρο θέλουμε να θωρακιστεί νομικά η υπόθεση της μακροχρόνιας μίσθωσης".

Κατέληξε τονίζοντας: "Είναι δύσκολο έως αδύνατο να ψηφιστεί σήμερα από την Βουλή, αφήνω ένα ελάχιστο μικρό περιθώριο, αν και βλέπω ότι υπάρχουν αντιδράσεις".

Παπαδόπουλος: "Κανένας Δήμος πλέον δεν μπορεί να εκμισθώσει έκταση"

Ο Δήμαρχος Θέρμης, Θόδωρος Παπαδόπουλος, από την πλευρά του είπε: "Εμείς πρέπει να πούμε τι θα κάνουμε. Θα φανεί στην Βουλή τι θα γίνει, εδώ το ζήτημα είναι η αξιοποίηση των χώρων. Αφού δημιουργήθηκε τώρα αυτό το πρόβλημα κανένας Δήμος πλέον δεν μπορεί να εκμισθώσει έκταση για να γίνει επένδυση. Εμείς αυτό πρέπει να το λύσουμε για όλους Δήμους".

News 24/7

24MEDIA NETWORK