Η νέα Ρεάλ θα αγοράσει Πογκμπά, Αζάρ, Έρικσεν μόνο με 170.000.000 ευρώ

Πολ Πογκμπά, Εντέν Αζάρ, Κρίστιαν Έρικσεν, Λούκα Γιόβιτς και πολλοί ακόμα. Πώς θα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης του 2020, η νέα ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν; Ποιοι θα εκδιωχθούν εκτός του Μπέιλ; Όλο το πλάνο.

Η νέα Ρεάλ θα αγοράσει Πογκμπά, Αζάρ, Έρικσεν μόνο με 170.000.000 ευρώ
AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρότζεκτ της νέας σεζόν, αυτό που όλοι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο ανυπομονούν να δουν. Ο κύκλος της 'αυτοκρατορίας' της Ρεάλ Μαδρίτης έκλεισε με 4 Champions League και ένα πρωτάθλημα και πρωταγωνιστές τους Ζινεντίν Ζιντάν και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Το 2018-2019 ήταν μία χρονιά που (ουσιαστικά) αμφότεροι απουσίαζαν και συμπαρέσυραν προς τα κάτω όλη τη σπουδαία ομάδα των Λούκα Μόντριτς, Καρίμ Μπενζεμά, Τόνι Κρόος, Σέρχιο Ράμος, Τιμπό Κουρτουά, Ντάνι Καρβαχάλ, Ίσκο, Μάρκο Ασένσιο, Γκάρεθ Μπέιλ, Καζεμίρο, Ραφαέλ Βαράν κλπ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν πρόεδρος της ομάδας είναι ο Φλορεντίνο Πέρεθ, το χέρι μπαίνει βαθιά στην τσέπη για την εφαρμογή του πλάνου ανακατασκευής. Όχι του 'Σαντιάγο Μπερναμπέου', που θα κοστίσει 796.000.000 ευρώ και θα είναι το καλύτερο γήπεδο ποδοσφαίρου στην ιστορία (μέχρι το επόμενο), αλλά του ρόστερ που αναμένεται να περάσει σε νέα εποχή.

Ο διωγμός του Μπέιλ

Ο 'πυλώνας', προφανώς, θα είναι ο Ζιντάν. Ο Γάλλος τεχνικός επέστρεψε στον πάγκο των 'μερένγκες' τον Μάρτιο, χωρίς κανείς να περιμένει κάτι από αυτόν για την τρέχουσα σεζόν.

Αντιθέτως, τα 'θέλω' του 'Ζιζού' αφορούσαν το μέλλον και ανάγκασαν τον Πέρεθ να τον παρακαλέσει για δεύτερο ραντεβού, ώστε να του πει "ναι" σε ό,τι ζήτησε. Αφού συνέβη αυτό, τότε οριστικοποιήθηκαν ορισμένες καταστάσεις, όπως οι παίκτες που θα αποχωρήσουν το καλοκαίρι, με επικεφαλής της λίστας τον Μπέιλ.

Η νέα Ρεάλ θα αγοράσει Πογκμπά, Αζάρ, Έρικσεν μόνο με 170.000.000 ευρώ
AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Ο Ουαλός εξτρέμ ήταν αυτός που χάρηκε περισσότερο απ' όλους όταν έφυγε ο Ζιντάν, αλλά 12 μήνες αργότερα, έχοντας αποδοκιμαστεί περισσότερο στο 'Μπερναμπέου' από όσο στα γήπεδα των αντιπάλων, θα ήθελε να ήταν εκείνος που είχε φύγει, όπως είχε ζητήσει άλλωστε τις προηγούμενες σεζόν.

Ο ατζέντης του προσπαθεί να κρατήσει ψηλά τις μετοχές του, κάνοντας τον... ανήξερο για τα σενάρια που εμπλέκουν τον πελάτη του με Τότεναμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο όλα τα ρεπορτάζ την εποχή της επιστροφής Ζιντάν συμφωνούσαν ότι ένα από τα 'θέλω' του Γάλλου ήταν αυτό που δεν ικανοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2018, μετά από το 'ψαλίδι' του Ουαλού στον τελικό Champions League: η πώλησή του.

Οι νεαροί... εχθροί του Ζιντάν

Ο Μπέιλ δεν είναι ο μόνος που έχει πρόβλημα με τον Ζιντάν. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές μικρότερου βεληνεκούς που δεν ανήκαν στο ρόστερ της ομάδας τα προηγούμενα χρόνια, ακριβώς εξαιτίας του προπονητή τους. Ο 25χρονος επιθετικός Μαριάνο Ντίαθ είχε δοθεί δανεικός στη Λιόν το 2017-2018, πέτυχε 18 γκολ (5 ασίστ) σε 34 αγώνες στη Ligue 1, επαναγοράστηκε για αλλαγή του Καρίμ Μπενζεμά με ποσό 21.500.000 ευρώ, αλλά μετράει μόλις 348 λεπτά σε 12 αγώνες πρωταθλήματος φέτος.

Η νέα Ρεάλ θα αγοράσει Πογκμπά, Αζάρ, Έρικσεν μόνο με 170.000.000 ευρώ
AP PHOTO/PAUL WHITE

Ο 24χρονος αμυντικός μέσος Μάρκος Γιορέντε αποτελεί μία παρόμοια περίπτωση με τον επιθετικό από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Υπήρξε παίκτης του Ζιντάν στη Ρεάλ Καστίγια, αλλά ο Γάλλος δεν τον εμπιστεύτηκε ποτέ στο υψηλότερο επίπεδο. Το 2016-2017 έπαιξε δανεικός στην Αλαβές, επέστρεψε μετά από καλές εμφανίσεις, αλλά δεν άλλαξαν πολλά πράγματα.

Ο ακόμα πιο νεαρός κεντρικός μέσος Ντάνι Θεμπάγιος είχε κάνει δηλώσεις... αισιοδοξίας με τη φυγή του Ζιντάν, με συνέπεια όταν επέστρεψε, ο Γάλλος να μιλήσει δημόσια για να μην τρομοκρατηθεί ο παίκτης και να τονίσει ότι δεν έχει κάποιο θέμα με τον 22χρονο μέσο και τον υπολογίζει όπως όλους τους άλλους ποδοσφαιριστές. Κάτι τέτοιο φυσικά και δεν συνέβη και ο αρκετά ταλαντούχος αλλά και αλαζόνας Ανδαλουσιάνος βρίσκεται κι αυτός στη 'μαύρη λίστα'.

Το δίλημμα των τερματοφυλάκων

Η επιστροφή του Ζιντάν περιέπλεξε την κατάσταση στη θέση του τερματοφύλακα. Μετά από μία σεζόν μοιρασιάς μεταξύ Κουρτουά και Κέιλορ Νάβας, όλα έδειχναν ότι ο Κοσταρικανός θα έφευγε, 'πληρώνοντας' το προχωρημένο της ηλικίας του και το καλύτερο στάτους του Βέλγου τερματοφύλακα.

Με τον Ζιντάν στον πάγκο και τον Νάβας στην εστία, όμως, η Ρεάλ κατέκτησε 3 διαδοχικά Champions League και οι όχι και τόσο καλές φετινές εμφανίσεις του Κουρτουά, έδιναν πλεονέκτημα στον... παλιό του ρόστερ.

Παρ' όλα αυτά, ο Ζιντάν δεν επιλέγει με βάση το συναίσθημα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Οι άνθρωποι της Ρεάλ έχουν ενημερώσει ήδη τον Κουρτουά ότι θα αγωνίζεται στη Ρεάλ τη νέα σεζόν και άφησαν την επιλογή στον Νάβας για το τι θα κάνει ο ίδιος.

Η νέα Ρεάλ θα αγοράσει Πογκμπά, Αζάρ, Έρικσεν μόνο με 170.000.000 ευρώ
AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Μοιάζει αδύνατο να επιλέξει να καθίσει στον πάγκο για σερί χρονιά μόλις στα 32 του κι ενώ συγκαταλέγεται στους σπουδαίους τερματοφύλακες του διεθνούς ποδοσφαίρου και κατά πάσα πιθανότητα θα διεκδικήσει μεταγραφή σε άλλον σύλλογο.

Εξάλλου, η Ρεάλ έχει αποκτήσει ήδη αναπληρωματικό τερματοφύλακα από πέρυσι για 8.500.000 ευρώ, τον 20χρονο Ουκρανό Αντρέι Λούνιν, τον οποίο παραχώρησε δανεικό στη Λεγανές φέτος, αλλά όχι με τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ στο ρόστερ υπάρχει και ο γιος του... προπονητή, Λικά Ζιντάν, έστω κι αν λογίζεται 3η (η και χαμηλότερη) επιλογή.

Το μεγάλο παιχνίδι του κέντρου

Η μεγαλύτερη κινητικότητα όσον αφορά στις αποχωρήσεις από το ρόστερ θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα στη μεσαία γραμμή. Πλην των Γιορέντε και Θεμπάγιος, υπάρχουν και πολύ πιο σημαντικά ονόματα στο ρόστερ που πιθανόν να διαβούν την πόρτα της εξόδου.

Το σημαντικότερο εξ αυτών ο Τόνι Κρόος, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια παρουσιάστηκε αγνώριστος. Κι αν το 2017-2018 είχε δίπλα του έναν Μόντριτς επιπέδου Χρυσής Μπάλας να καλύπτει τα πάντα, φέτος η κατάσταση ήταν διαφορετική.

Ακόμα κι όταν ξανάσμιξε με τον Ζιντάν, τίποτα δεν άλλαξε για τον Γερμανό. Δίνοντάς του μόνο δύο 90λεπτα (Θέλτα, Ράγιο Βαγεκάνο) έχει δείξει ότι δεν στηρίζεται πια στον 29χρονο διεθνή, που έχει αρχίσει να βγάζει και τραυματισμούς.

Germany's Toni Kroos celebrates after he scored his side's second goal during the group F match between Germany and Sweden at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Saturday, June 23, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Germany's Toni Kroos celebrates after he scored his side's second goal during the group F match between Germany and Sweden at the 2018 soccer World Cup in the Fisht Stadium in Sochi, Russia, Saturday, June 23, 2018. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Κι αν η απόφαση της Ρεάλ να πουλήσει κάποιον από τους 3 'πύργους' του κέντρου της για να βρει πόρους ώστε να τον αντικαταστήσει με κάποιο από τα μεγάλα ονόματα που ακούγονται χρίζει αναγκαστικά τον Κρόος ως το μεγάλο... θύμα της υπόθεσης, ίσως να μην είναι ο μόνος.

Οι 'μερένγκες' έδωσαν μάχη πριν από έναν χρόνο για να κρατήσουν στη Μαδρίτη τον Μόντριτς, την ώρα που η Ίντερ του προσέφερε πολυδάπανο 6ετές συμβόλαιο. Ο Κροάτης μέσος δεν είχε πρόβλημα να φύγει και να βρει αρκετούς συμπατριώτες του στο 'Τζιουζέπε Μεάτσα', ωστόσο η Ρεάλ κατάφερε να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ένα καλοκαίρι μετά, η απόδοση του 33χρονου μέσου δεν δικαιώνει το σίριαλ εκείνης της εποχής κι αν η Ίντερ προσεγγίσει ξανά τους Ισπανούς, η κατάληξη ενδέχεται να είναι διαφορετική.

Ο Πογκμπά και οι 'τρελές' απαιτήσεις

Αν φύγουν αυτοί οι δύο παίκτες πρέπει να αντικατασταθούν με ίδιου βεληνεκούς μέσους, τόσο σε αξία, όσο και σε στάτους. Υπάρχουν ελάχιστοι παίκτες που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, ωστόσο έχουν εντοπιστεί και ήδη έχουν κάποιου είδους επαφή με τον σύλλογο.

Η περίπτωση του Πολ Πογκμπά δεν είναι καινούργια για τη Ρεάλ. Μετά από μία σεζόν που ίσως κρατήσει ξανά τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή μακριά από το Champions League, πιθανότατα να αποτελέσει παρελθόν από το 'Όλντ Τράφορντ'.

Ήδη τα αγγλικά ΜΜΕ... βουίζουν, κάνοντας λόγο για επιθυμία φυγής του παίκτη που αποτυπώνεται και στην εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο τα ποσά δεν είναι αρκετά για να ενώσουν τις τελείες.

Η νέα Ρεάλ θα αγοράσει Πογκμπά, Αζάρ, Έρικσεν μόνο με 170.000.000 ευρώ
AP PHOTO/LALO R. VILLAR

Η Ρεάλ προσφέρει μέχρι 150.000.000 ευρώ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και συγκριτικά χαμηλό μισθό στον Πογκμπά, που στην Αγγλία εισπράττει 18.000.000 ευρώ τον χρόνο και αξιώνει περίπου 30.000.000 ευρώ από τους 'κόκκινους διαβόλους' για να ανανεώσει το συμβόλαιό του (λήγει το καλοκαίρι του 2021).

Η Ρεάλ δεν θα του δώσει αυτό το ποσό, ωστόσο μπορεί να τον πείσει να ταξιδέψει στη Μαδρίτη, παρέχοντάς του άλλα κίνητρα. Πρόβλημα, πάντως, υπάρχει και με την πλευρά της Γιουνάιτεντ, που ζητάει 200.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τη 'Marca', για τον 26χρονο διεθνή.

Αν δεν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, πάντως, υπάρχει εναλλακτική κόστους μόλις 60.000.000 ευρώ, που ακούει στο όνομα Ντόνι φαν ντε Μπέεκ, ο οποίος φέτος έχει... τρελάνει κόσμο με τις εμφανίσεις του στο κέντρο του Άγιαξ και οι 'μερένγκες' τον γνώρισαν πολύ καλά, όταν τους απέκλεισε στη φάση των 16 του Champions League.

Η περίπτωση του Έρικσεν

Ο Κρίστιαν Έρικσεν έχει πιάσει 'ταβάνι' με την Τότεναμ. Η 3η θέση στο πρωτάθλημα και τα ημιτελικά του Champions League μοιάζουν ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει στο Λονδίνο ο Δανός μέσος. Στη Ρεάλ, όμως, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

Οι δύο πλευρές φέρονται να έχουν ήδη επαφές, αφού η Τότεναμ πάντοτε τροφοδοτούσε με μελλοντικούς αστέρες τη Ρεάλ. Τα παραδείγματα των Μπέιλ και Μόντριτς είναι μόνο μερικά χαρακτηριστικά και γι' αυτό ο ιδιοκτήτης των 'πετεινών', Ντάνι Λίβι, είναι ανοιχτός σε προτάσεις.

Croatia's Luka Modric, right, and Denmark's Christian Eriksen challenge for the ball during the round of 16 match between Croatia and Denmark at the 2018 soccer World Cup in the Nizhny Novgorod Stadium, in Nizhny Novgorod , Russia, Sunday, July 1, 2018. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Croatia's Luka Modric, right, and Denmark's Christian Eriksen challenge for the ball during the round of 16 match between Croatia and Denmark at the 2018 soccer World Cup in the Nizhny Novgorod Stadium, in Nizhny Novgorod , Russia, Sunday, July 1, 2018. (AP Photo/Efrem Lukatsky) AP PHOTO/EFREM LUKATSKY

Τα δημοσιεύματα τον θέλουν να κοστολογεί τον 27χρονο μέσο της Τότεναμ στα 90.000.000 ευρώ, ποσό που μπορεί να δαπανήσει με μεγάλη άνεση η Ρεά, αν αποφασίσει να τον εντάξει στο δυναμικό της. Εξάλλου, φέρεται να υπάρχει ανεπίσημη προφορική συμφωνία Έρικσεν - Ρεάλ.

Ουσιαστικά, το μοναδικό πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση είναι αν μπορεί να του εξασφαλίσει θέση βασικού, ήτοι αν καταφέρει να πουλήσει τον Κρόος (ή τον Μόντριτς).

Το colpo grosso με Αζάρ

Ο Εντέν Αζάρ είχε κάνει δηλώσεις αποχαιρετισμού τέτοια εποχή το 2018, όμως υπολόγιζε χωρίς τη διελκυστίνδα μεταξύ Ζιντάν και Πέρεθ. Ο Γάλλος ήθελε τον Βέλγο στην ομάδα και τον Μπέιλ εκτός, ο Ισπανός ήταν ανένδοτος και τελικά ο 'Ζιζού' παραιτήθηκε και ο Αζάρ παρέμεινε στην Τσέλσι.

Είναι κοινό μυστικό ότι ο ηγέτης των 'μπλε' θέλει να πάει στη Ρεάλ και να συνεργαστεί με το παιδικό ίνδαλμά του. Το συμβόλαιό του δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα, η UEFA μπορεί...

Η νέα Ρεάλ θα αγοράσει Πογκμπά, Αζάρ, Έρικσεν μόνο με 170.000.000 ευρώ
AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η Τσέλσι είναι τιμωρημένη από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία για παρατυπίες σε υποθέσεις μεταγραφών ανηλίκων (όπως συνέβη στο παρελθόν και με τη Ρεάλ), με συνέπεια να μην επιτρέπεται να εκδώσει δελτία παικτών στις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους.

Ως εκ τούτου, αν πουλήσει τον Αζάρ στη Ρεάλ, δεν θα μπορεί να τον αντικαταστήσει, εκτός αν καταφέρει να μεταθέσει κατά ένα μεταγραφικό 'παράθυρο' την τιμωρία (όπως επίσης συνέβη στο παρελθόν και με τη Ρεάλ).

Σύμμαχος της Ρεάλ σε αυτήν την υπόθεση είναι το συμβόλαιο του Βέλγου, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2020 κι αν η Τσέλσι δεν τον πουλήσει, κινδυνεύει να τον χάσει ακόμα και ως ελεύθερο, σε περίπτωση που ο Αζάρ αρνηθεί να ανανεώσει.

Γι' αυτόν τον λόγο, εξάλλου, αν πουληθεί στη Ρεάλ, το ποσό δεν θα είναι ανάλογο της αξίας και της φετινής σεζόν του, αλλά υπολογίζεται μόλις στα 110.000.000 ευρώ.

Ο Γιόβιτς κι ο Εντομπελέ

Πέρυσι η Ρεάλ προσπάθησε να ποντάρει στα νιάτα, αλλά στα ισπανικά νιάτα, επιλέγοντας και τον Τζούλεν Λοπετέγκι για προπονητή. Φέτος κάνει ένα βήμα πίσω και δεν διστάζει να απευθυνθεί και σε ταλαντούχους παίκτες από το εξωτερικό.

Η επιστροφή του Ζιντάν αναμένεται να συνδυαστεί με παραμονή του Μπενζεμά (αν και παλιότερα δεν ήταν αυτονόητο κάτι τέτοιο) και ως εκ τούτου, η Ρεάλ δεν χρειάζεται μια πρωτοκλασάτη επιλογή για την επίθεση.

Γι' αυτόν τον λόγο δείχνει να ποντάρει 60.000.000 ευρώ στο 'στοίχημα' του Λούκα Γιόβιτς, του 22χρονου Σέρβου επιθετικού που αποτελεί το πιο hot όνομα του φετινού καλοκαιριού και που τον ήθελε (αλλά τον απέρριψε εν τέλει) η Μπαρτσελόνα.

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Άιντραχτ Φρανκφούρτης είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα και μπορεί οι Γερμανοί να αρνούνται ότι έχει υπάρξει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τη Ρεάλ, τα ΜΜΕ μοιάζουν σίγουρα ότι το deal έχει κλείσει ήδη, από τις πολλές επισκέψεις στο Βαλντεμπέμπας του ατζέντη του, Φάλι Ραμαντάνι (δικαιούται τα 9.000.000 ευρώ από το ποσό μεταγραφής και η Μπενφίκα ακόμη 9.000.000 ευρώ).

Η νέα Ρεάλ θα αγοράσει Πογκμπά, Αζάρ, Έρικσεν μόνο με 170.000.000 ευρώ
AP PHOTO/MICHAEL PROBST

Στα στόπερ, ο Σέρχιο Ράμος παραμένει στην ομάδα, παρά τον πρόσφατο τσακωμό του με τον Πέρεθ στα αποδυτήρια. Η παρουσία του Ζιντάν στον πάγκο έπαιξε μεγάλο ρόλο, ενώ ο 'Ζιζού' ζήτησε και από τον υπαρχηγό Μαρσέλο να παραμείνει, ο οποίος ήταν ακόμα πιο... φευγάτος από τον αρχηγό.

Ένας ακόμα αμυντικός που θα μπορούσε να αποχωρήσει από την ομάδα μετά από τη φετινή κακή σεζόν του είναι ο Βαράν. Ο 26χρονος Γάλλος, πρωταθλητής κόσμου με εξαιρετικές ατομικές εμφανίσεις στα γήπεδα της Ρωσίας, εμφανιζόταν κορεσμένος τη φετινή χρονιά στη Ρεάλ, την 8η παρότι είναι τόσο μικρός σε ηλικία.

Αν και δεν ζήτησε μεταγραφή, δεν αποκλείεται να το έκανε, αν δεν επέστρεφε ο Ζιντάν. Ο συμπατριώτης του ίσως να βελτίωσε την ψυχολογία του, ωστόσο ακόμα κι αν δεν το πέτυχε, υπάρχει plan b που ακούει στο όνομα Ταγκί Εντομπελέ. Ο 22χρονος στόπερ της Λιόν βρίσκεται στη λίστα της Ρεάλ και για 80.000.000 ευρώ θα μπορούσε να γίνει ο νέος Βαράν.

Πώς βγαίνει ο ισολογισμός

Με τον 21χρονο Βραζιλιάνο στόπερ Έντερ Μιλιτάο να έχει ανακοινωθεί ήδη ενόψει της νέας σεζόν για 50.000.000 ευρώ που κατέληξαν στην Πόρτο και τις άνωθεν μεταγραφές να αγγίζουν τα 490.000.000 ευρώ, η 'AS' υποστηρίζει ότι ο Πέρεθ είναι διατεθειμένος να δαπανήσει 540.000.000 ευρώ για τη μεταγραφική ενίσχυση της Ρεάλ το καλοκαίρι.

Πρόκειται για την ίδια εφημερίδα που προ μηνών υποστήριζε ότι ο Πέρεθ δεν θα κάνει δαπανηρές μεταγραφές το καλοκαίρι, επειδή θα χρειαστεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή του 'Μπερναμπέου'.

Ίσως και τα δύο ρεπορτάζ να είναι σωστά, αφού ίσως όντως η νέα ομάδα που 'πλανάρει' ο Ζιντάν να μην χρειαστεί μισό δισεκατομμύριο για να σχηματιστεί!

Οι πωλήσεις (ή οι διωγμοί) αναμένεται να φέρουν αρκετά έσοδα στα ταμεία της ομάδας. Το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ θα είναι μεγάλο και θα έχει αποτέλεσμα. Ο Μπέιλ θα πουληθεί για περίπου 70.000.000 ευρώ, ο Κρόος για 10.000.000 ευρώ παραπάνω αν φύγει, ο Νάβας για τουλάχιστον 12.000.000 ευρώ, ο Γιορέντε για 15.000.000 ευρώ, ο Θεμπάγιος και ο Ντίας για 20.000.000 ευρώ έκαστος.

Σε αυτούς προστίθεται και ο Χάμες Ροντρίγκες, ακόμα ένας παίκτης που δεν υπολογίζει ο Ζιντάν, με την Μπάγερν να έχει περιθώριο μέχρι τις 15 Ιουνίου να ανακοινώσει αν ενεργοποιεί τη ρήτρα των 42.000.000 ευρώ, ειδάλλως ο Κολομβιανός βγαίνει στο 'σφυρί' για 65.000.000 ευρώ.

Η νέα Ρεάλ θα αγοράσει Πογκμπά, Αζάρ, Έρικσεν μόνο με 170.000.000 ευρώ
AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Ο Ματέο Κόβατσιτς επίσης μπορεί κάλλιστα να πουληθεί και μάλιστα να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό ατού για την αγορά Αζάρ, με τον Κροάτη μέσο που παίζει δανεικός στην Τσέλσι να κοστολογείται στα 35.000.000 ευρώ.

Σε αυτά τα ποσά δεν αποκλείεται να προστεθεί και κάποια πώληση έκπληξη. Η Ρεάλ απέρριψε ήδη προτάσεις από Γιουβέντους και Ίντερ για τον Ασένσιο, ωστόσο δεν είναι απίθανο να εξετάσει προτάσεις για τον Ίσκο. Ο 27χρονος διεθνής Ισπανός κοστολογείται στα 60.000.000 ευρώ και όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει ότι προσελκύει ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων.

Από τα 490.000.000 ευρώ που χρειάζονται (ή και λιγότερα αν δεν κυνηγήσει όλους τους παίκτες), η Ρεάλ μπορεί να βρει πάνω από 300.000.000 ευρώ μόνο από πωλήσεις παικτών. Κοινώς, να φτιάξει μία νέα ομάδα με ελάχιστα χρήματα σε σχέση με όσα θα περίμενε κανείς, στο άκουσμα των παικτών που πιθανότατα θα κυνηγήσει.

Το αν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια δεν μπορεί να απαντηθεί ακόμα. Το βέβαιο είναι ότι σε περίπτωση που όλα εξελιχθούν βάσει σχεδίου, η Ρεάλ θα μπορεί να στοχεύει σε ακόμα 3 σερί Champions League με τον Ζιντάν στο 'τιμόνι' και αυτό το ρόστερ.

Για περισσότερο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, το Pod-όσφαιρο #16 περιμένει να το ακούσετε. Έχει κατακτήσει η μισητή εχθρός της Ρεάλ Μαδρίτης ΗΔΗ το Champions League;

Photo credits: AP Photo/Lalo R. Villar, Efrem Lukatsky, Frank Augstein, Michael Probst, Paul White, Darko Vojinovic, Pavel Golovkin, Francisco Seco, Petr David Josek

News 24/7

24MEDIA NETWORK