Νέες αλλαγές από τη FIFA

Νέες αλλαγές από τη FIFA
Με δύο καινοτομίες θα αρχίσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων στο Περού. Η FIFA αποφάσισε να προχωρήσει στη δοκιμαστική εισαγωγή του συνθετικού χλοοτάπητα στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ παράλληλα η μπάλα θα είναι εφοδιασμένη με μικροτσιπ.

Το τελευταίο στοιχείο είναι το αποτέλεσμα της συζήτησης που είχε προκύψει σχετικά με τις "έξυπνες" μπάλες, οι οποίες θα λειτουργούσαν βοηθητικά για τον διαιτητή των αγώνων, αφού μέσω αισθητήρων θα γίνεται γνωστό εάν η μπάλα περνάει τη γραμμή της εστίας σε περιπτώσεις που υπάρχει η ανάγκη.

"Δεν περνάει ούτε μέρα χωρίς να σημειώνεται τεχνολογική πρόοδος. Εχουμε την υποχρέωση τουλάχιστον να δοκιμάσουμε τη νέα τεχνολογία στο ποδόσφαιρο", ήταν τα λόγια του πρόεδρου της διεθνούς ομοσπονδίας, Γιόζεπ Μπλάτερ.

Αρχίζει η "μάχη"

Στο αμιγώς αγωνιστικό μέρος, δεκαέξι ομάδες με ποδοσφαιριστές κάτω των 17 ετών συγκεντρώθηκαν στο Περού για να διεκδικήσουν τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Ανάμεσα στις ομάδες υπάρχει η κάτοχος του τροπαίου το 2003 στη Φινλανδία, Βραζιλία, ενώ την Ευρώπη εκπροσωπούν οι Ιταλία, η Ολλανδία και η Τουρκία.

Αναλυτικά οι όμιλοι:

Α' Γκρουπ
Περού, Γκάνα, Κίνα, Κόστα Ρίκα
Β' Γκρουπ
Ουρουγουάη, Μεξικό, Τουρκία, Αυστραλία
Γ' Γκρουπ
Ακτή Ελεφαντοστού, Ιταλία, Κορέα, ΗΠΑ
Δ' Γκρουπ
Ολλανδία, Κατάρ, Βραζιλία, Γκάμπια






News 24/7

24MEDIA NETWORK