Νέες αλλαγές στο Champions League: Μόνο με... αίτηση η Ελλάδα

Ένα εφιαλτικό σενάριο για το ελληνικό ποδόσφαιρο φέρνει στο "φως" της δημοσιότητας η ιταλική Gazzetta dello Sport.

Νέες αλλαγές στο Champions League: Μόνο με... αίτηση η Ελλάδα

Δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport έρχεται να ανατρέψει τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το Champions League, καθώς όπως αποκαλύπτεται από το 2018 και μετά ενδέχεται να υπάρξουν συνταρακτικές αλλαγές σχετικά με την είσοδο των ομάδων στους ομίλους της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως η UEFA, θέλοντας να ικανοποιήσει τις εμπορικότερες ομάδες της Ευρώπης που προγραμμάτιζαν να δημιουργήσουν τη δική τους λίγκα, σκέφτεται να προσαρμόσει τη διοργάνωση στα μέτρα των ισχυρών.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΤΑΣ

Το σχέδιο που αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα, προβλέπει να δίνονται από 4 εισιτήρια για κάθε ένα από τα 4 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το αγγλικό, το ισπανικό, το γερμανικό και το ιταλικό. Μάλιστα και οι τέσσερις ομάδες από τα πρωταθλήματα αυτά θα παίρνουν απ' ευθείας την πρόκριση στους ομίλους. Οι 3 ομάδες από κάθε χώρα θα προκύπτουν βάσει βαθμολογίας, ενώ θα δίνεται και από ένα εισιτήριο σε ομάδες βάσει ιστορικότητας. Το τελευταίο μέτρο θα ισχύσει προκειμένου να εξυπηρετούνται ομάδες όπως η Μίλαν, η Ίντερ, η Λίβερπουλ, η Γιουνάιτεντ κ.α. που δεν καταφέρνουν να βρίσκονται κάθε χρόνο στη διοργάνωση.

Σε πρωταθλήματα μεγάλης δυναμικότητας, όπως το γαλλικό, το πορτογαλικό και το ρωσικό θα δίνονται από δύο εισιτήρια που θα οδηγούν στους ομίλους, ενώ ακόμη 4-5 εισιτήρια για τους ομίλους θα δίνονται στις χώρες που βρίσκονται πιο ψηλά στην κατάταξη της UEFA, όπως ισχύει τώρα για την Ουκρανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Τουρκία. Οι υπόλοιπες 5-6 θέσεις που θα μένουν κενές για τη συμπλήρωση των 32 ομάδων που θα συμμετέχουν συνολικά στη φάση των ομίλων, θα προκύπτουν μετά από τη διεξαγωγή πλέι οφ, στα οποία θα μετέχουν 50 ομάδες.

ΜΟΝΟ ΜΕ... ΑΙΤΗΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, πλέον θα είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα από την Ελλάδα να φτάσει στους ομίλους, δεδομένης και της χαμηλής κατάταξης της χώρας μας στη βαθμολογία της UEFA.

Συγκεντρωτικά, βάσει των παραπάνω προκύπτει ότι 16 θέσεις στους ομίλους θα προκύπτουν από τα 4 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ακόμη 6 από τα πρωταθλήματα που ακολουθούν σε ισχύ, ενώ οι τελευταίες 10 θέσεις θα καλύπτονται με τους πρωταθλητές των πρωταθλημάτων των χωρών που έχουν την καλύτερη βαθμολογία και μέσω πλέι οφ.