Νεϊμάρ και Φιρμίνο έβαλαν γκολ και στους... Γερμανούς!

Τα γκολ των Νεϊμάρ και Φιρμίνο δεν χάρισαν απλά στην Βραζιλία την πρόκριση στους "8" του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά της επέτρεψαν να απολαμβάνει πλέον μία παγκόσμια πρωτιά. Διαβάστε το story.

Brazil's Roberto Firmino, left, celebrates with Brazil's Neymar, right, after scoring his side's second goal during the round of 16 match between Brazil and Mexico at the 2018 soccer World Cup in the Samara Arena, in Samara, Russia, Monday, July 2, 2018. (AP Photo/Andre Penner)
Brazil's Roberto Firmino, left, celebrates with Brazil's Neymar, right, after scoring his side's second goal during the round of 16 match between Brazil and Mexico at the 2018 soccer World Cup in the Samara Arena, in Samara, Russia, Monday, July 2, 2018. (AP Photo/Andre Penner) AP PHOTO/ANDRE PENNER

Το Μεξικό ήταν άκρως ανταγωνιστικό στο πρώτο 45λεπτο όμως αυτό δεν τρόμαξε την Βραζιλία και στο δεύτερο μέρος "ξέσπασε": πέτυχε πολύ όμορφα γκολ που ήταν αμφότερα προϊόντα συνεργασίας, κράτησε ανέπαφη την εστία της και μετράει μόνο 1 γκολ παθητικό (αυτό στην πρεμιέρα από την Ελβετία) σε 4 ματς, και περιμένει πλέον στους "8" είτε το Βέλγιο είτε την Ιαπωνία.

Τα γκολ πάντως των Νεϊμάρ και Φιρμίνο στο 51' και στο 88' αντίστοιχα ήταν ιστορικά. Πλέον, η Βραζιλία δεν είναι μόνο η εθνική ομάδα με τους περισσότερα τρόπαια σε Μουντιάλ, 5 τον αριθμό (από 4 η Γερμανία και η Ιταλία) αλλά και εκείνη με τα περισσότερα γκολ!

Έφτασε τα 228 και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής έχοντας δύο περισσότερα από την Γερμανία (226) που δεν μπορεί να την πλησιάσει σε αυτό του τουρνουά (αποκλείστηκε στους ομιλους), με την 3η Αργεντινή να απέχει πολύ από τις δύο πρώτες έχοντας 137 γκολ, και την 4η Ιταλία να έχει πετύχει 128 γκολ.

Θα φτάσει η Βραζιλιά στην κατάκτηση του έκτου της τροπαίου σε τελική φάση Μουντιάλ;

News 24/7

24MEDIA NETWORK