NFL: Day After

NFL: Day After
Ο ΧΧΧVIII τελικός του Αμερικάνικου ποδοσφαίρου πέρασε στην ιστορία και οι Patriots κατάφεραν να γράψουν το όνομα τους με χρυσά γράμματα στις αναμνήσεις και την συνείδηση σχεδόν ενός δισεκατομμυρίων τηλεθεατών, καθώς αυτός ήταν ο αριθμός που καθηλώθηκε το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου και παρακολούθησε έναν από τους πιο θεαματικούς τελικούς στην ιστορία του θεσμού.

Κανείς δεν περίμενε πως αυτός ο αγώνας θα είχε τέτοια εξέλιξη, για την ακρίβεια η δυσπιστία ξεκίνησε πολύ νωρίτερα όταν κανείς δεν πίστεψε πως αυτό θα ήταν το ζευγάρι του τελικού, όταν όμως αυτό έγινε γνωστό όλοι έτρεξαν να ξεγράψουν την ομάδα του John Fox, τους Carolina Panthers, κανείς όμως δεν έλαβε υπόψη του πως οι Panthers πριν πατήσουν το πόδι τους στο Reliant Stadium έδωσαν τρεις πραγματικούς τελικούς και τους κέρδισαν και τους τρεις.
Όταν οι Cowboys έμαθαν πως οι Panthers θα είναι ο πρώτος αντίπαλος τους στα play offs, χαμογέλασαν και ξεκίνησαν τα πλάνα τους για την επόμενη φάση. Το ίδιο έκαναν στην συνέχεια οι Rams και οι Eagles. Και οι τρεις βρέθηκαν στην άκρη του δρόμου να γλείφουν τις πληγές τους σαν τραυματισμένα σκυλιά.


Οι Panthers έχουν ήδη κλέψει τις εντυπώσεις του Super Bowl XXXVIII, μπορεί η ιστορία να έγραψε Patriots, η ιστορία όμως δεν μπορεί να αποτυπώσει την συνείδηση ενός τηλεθεατή στο χαρτί, σίγουρα όλοι θαυμάσαμε την ικανότητα του Tom Brady να ρίχνει σωστές πάσες, την ικανότητα των Antowain Smith και David Givens να τελειώνουν τις φάσεις και να καταπίνουν τις γυάρδες, την δύναμη των Ted Washington και Rodney Harrison που ήταν ικανοί να πιάσουν σε μια αγκαλία την επίθεση των Panthers και να τους πάνε βόλτα έξω από το γήπεδο, την ψυχραιμία του νέου γκουρού του NFL Bill Belichik που καθοδήγησε το παιχνίδι της ομάδας του σοφά σε όλη την εξέλιξη του, στο μυαλό όλων μας όμως έχει μείνει η υπερπροσπάθεια του Jake Dellhome, οι κραυγές ικανοποίησης που έβγαζε σε κάθε εύστοχη πάσα και η αντίθεση της απογοήτευσης σε κάθε αποτυχημένη πάσα. Την απόγνωση του John Fox να κάνει το σωστό, να επιλέξει το σωστό σύστημα, να μην αδικηθεί από τους διαιτητές και να σταθεί ισάξιος απέναντι στον Belichik.



Ολα αυτά συνθέτουν την ευκαιρία που δίνει σε όλους το Αμερικάνικο ποδόσφαιρο να ζήσουν το όνειρο, το όνειρο που έζησαν ομάδες outsider στο παρελθόν όπως οι Ravens, οι Buccaneers, οι Saints και πολλοί άλλοι. Ίσως κανείς να μην θυμάται του χρόνου το τρομακτικό παιχνίδι του Dellhome, αυτός όμως και όλη η ομάδα του θα ξέρουν πως έζησαν αυτή την τεράστια εμπειρία και σίγουρα θα την διηγούνται στα παιδιά τους.

Αυτό που θα μείνει στην ελληνική πραγματικότητα είναι πως ζήσαμε μια άγνωστη εμπειρία, αρκετοί παρακολούθησαν έναν αγώνα από τον οποίο δεν ήξεραν καν τους κανονισμούς κι όμως όπως δείχνουν οι αριθμοί οι ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, υποσυνείδητα οι τηλεθεατές κατανόησαν το μεγαλείο ενός τέτοιου υπερθεάματος και αυτό φαίνεται πως τα μέσα ασχολήθηκαν με αυτόν τον τελικό. Το Super Bowl «πούλησε» στην Ελλάδα και μπορεί να πουλήσει ακόμα περισσότερο, το NFL μπορεί να αγαπηθεί από τους Ελληνες όπως αγαπήθηκε το NBA.

Όλοι μαζί προπαθήσαμε για να μεταδοθεί αυτός ο τελικός στη χώρα μας και αν συνεχιστεί αυτή η προπάθεια θα είμαστε σε θέση να παρακολουθήσουμε μια ολόκληρη σεζόν.
Το contra προτοπώρο σε αυτή την προσπάθεια θα συνεχίσει να ενημερώνει και μεταφέρει αυτή την άγρια ομορφιά στην χώρα μας μέχρι να καθιερωθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK