NHL:Χαρακίρι οι Canadiens-αυτογκόλ ο Theodore

NHL:Χαρακίρι οι Canadiens-αυτογκόλ ο Theodore
Μια ήττα που θα μείνει για πολύ καιρό αποτυπωμένη στους παίκτες των Montreal Canadiens απο τους Atlanta Thrashers με 1-4 στο Bell-Center ήταν η χθεσινή.

Ισως το πιο σημαντικό παιχνίδι για την αρμάδα του Claude Julien, οι παίκτες του έδειξαν να ναυαγούν κατρακυλώντας στα πρόθυρα της εξόδου απο την εξασφάλιση της 8ης τελευταίας προνομιούχας θέσης που οδηγεί στα πλέι-όφς.

Η δημοφιλής ομάδα του Μόντρεαλ, προερχόμενη απο 3 συνεχόμενες ήττες, αρχής γενομένης την περασμένη Τρίτη απο τους Florida Panthers, την Πέμπτη απο τους Tampa Bay Lighting και το Σάββατο απο τους Ottawa Senators στο Corel-Center κατρακύλησε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, μόλις 4 βαθμούς διαφορά απο τους Buffalo Sabres.

Η διατύπωση που έκανε προχθές, στα ΜΜΕ, ο προπονητής των Canadiens, Claude Julien ότι πρέπει να αλλάξουμε σελίδα μετά το 0-3 εκτός έδρας, αρχής γενομένης με το παιχνίδι εναντίων των Thrashers, γύρισε σε μπούμερανγκ για την ομάδα του Μόντρεαλ. Οι Habs, όχι μόνο γύρισαν σελίδα,αλλά την χειρότερη της φετινής σεζόν. Αν αναλογιστούμε και το βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί, οι πιθανότητες των Tricolore για πρόκριση στα πλεί-όφς για δεύτερη φορά τα τελευταία 6 χρόνια είναι μηδαμινές.

Σίγουρα, η απουσία του ΜΕΓΑΛΟΥ Sheldon Souray λόγω τραυματισμού, του αμυντικού της ομάδας,όπου ήταν κυριολεκτικά η ψυχή της ομάδας έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό και δυσφορία στην ομάδα. Αυτό που λείπει και ιδιαίτερα έγινε αισθητό χθές, είναι το δυνατό σούτ του Sheldon. Τραγικότατα ποσοστά ε΄χιαν χθές οι γηπεδούχοι στο power-play, με παίκτη παραπάνω(0-4), ενώ για τους φιλοξενούμενους (2-4).Εκτός των άλλων, η ψυχική κούραση σε πρωτοκλασσάτους παίκτες της ομάδας έχει κάνει την εμφανισή της,όπως του R Zednik, J Bulis, M Ryder, M Ribeiro.

Αυτό που φοβόντουσαν οι οπαδοί των Canadiens και ιδίως ο τζένεραλ μάνατζερ κ Bob Gainey, για την κοιλιά που κάνει ο σύλλογος στην πιο κρίσημη καμπή της αγωνιστικής περιόδου έχει επιφέρει έντονότατο προβήματισμό και όλοι αναρωτιούνται άν θα βρεθεί το φάρμακο για την καταπολέμηση της.Το σιγουρο είναι, ότι άν και ακόμα υπάρχει χρόνος μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος για αναστροφή του κλίματος, το πρόγραμμα –φωτιά του Μαρτίου που έχουν οι Canadiens θα κρίνει την πορεία της ομάδας.

Το γρήγορο προβάδισμα έφερε........ την καταστροφή

Οι Canadiens μπήκαν δυνατά στον χθεσινό αγώνα, στα πρώτα 8 λεπτά της πρώτης περιόδου εναντίων των Atlanta Thrashers στο Bell-Center όταν δημιούργησαν αλλεπάληλες ευκαιρίες και εν συνεχεία το πρώτο γκόλ, ανοίγωντας το σκόρ. Μόλις κάν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, το σούτ του Bulis έφυγε λίγα εκατοστά έξω απο την εστία του Φιλανδού Pasi Nurminen. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ryder σε μια κλασσική ευκαιρία μπροστά απο την εστία των φιλοξενούμενων αστοχεί εξ’ επαφής. Εως ότου φτάσουμε στο 7ο, όπου ήρθε η λύτρωση για τους γηπεδούχους με τον Bulis να δέχεται την έξοχη ασίστ του Koivuκαι να νικά με άνεση τον Nurminen, ανοίγωντας το σκόρ, 1-0.Το άνοιγμα του σκόρ απο την ομάδα των Canadiens, έκανε τους παίκτες του Julien να ελλλατώσουν ταχύτητα, επαναπαυόμενοι στο ένα γκόλ μόνο.Απο την άλλη, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές, επιχείρησαν να εισέλθουν πρός την εστία του Theodore και να δημιουργήσουν μια καλή ευκαιρία, αυτή δεν άργησε να έρθει, αφού στο 9ο λεπτό με 2 παίκτες παραπάνω οι Thrashers στο power-play, εκμεταλλεύονται την ταχύτητα και το δυνατό σούτ του Ilya Kovalchuk ισοφαρίζοντας σε 1-1, απο το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Με το σκόρ αγκιλομένο στο 1-1, οι Canadiens πλήρωσαν πολύ ακριβά την τύχη του διπλού power-play(οι αντίπαλοι είχαν μόλις 3 παίκτες στον πάγο) και σε διάστημα 5 λεπτών, δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε ενα σούτ πρός τον Pasi Nurminen.Αν είχαν ευστοχήσει εκεί οι γηπεδούχοι κάνοντας το 2-1, τότε ίσως τα πράγματα να ήσαν εντελώς διαφορετικά στο υπόλοιπο του αγώνα.

Αισίως μπήκαμε στην δεύτερη περιόδο, όπου οι Thrashers μπαίνοντας με χίλια και εκμεταλευόμενοι την ανυπάρκια των αμυντικών των γηπεδούχων, πήραν την προτωπορία στο σκόρ πρίν κάν συμπληρωθεί το πρώτο δίλεπτο με τον Kovalchuk να πασάρει στον ξεμαρκάριστο Kaberle και εκείνος να νικά εύκολα τον ανήμπορο να αντιδράση Theodore, αφού ο τελευταίος βρισκόταν εκτός τόπου και χρόνου, εκτός αγώνα απο την αρχή του αγώνα. Ο έλληνας πορτιέρο το πλήρωσε ακριβά αυτό,όταν έβαλε κυριολεκτικά αυτογκόλ στο 13ο λεπτό. Σε μια φάση εύκολη υπόθεση για τον Theo, πήγε να διώξει τον δίσκο απο πίσω απο την εστία του, αλλά φαίνεται είχε την φαεινή ιδέα να δώσει ασίστ πάσα σερβιρισμένη στο πιάτο για τον Patrick Stefan, όπου σε κενή εστία, έγραψε το 1-3, πανηγυρίζοντας τρελά την επίτευξη του προσωπικού του τέρματος.

Η τρίτη περιόδος δεν επεφύλλασε ιδιαίτερες συγκινήσεις ,αφού η γηπεδούχος ομάδα δεν κατάφερε να ξυπνήσει απο τον λήθαργο που είχε πέσει απο την αρχή του αγώνα, λίγο μετά το πρώτο γκόλ, έτσι στα μισά της περιόδου, στο 8ο λεπτό ο επαναμφανιζόμενος Dany Heatley κερδίζοντας το ριμπάουντ απο το σού του Ribitaille στην αντεπίθεση της ομάδα του, νικά τον Theodore,δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην ομάδα του με 1-4.

O Pasi Nurminen είχε 29 αποκρούσεις στα 30 σούτ, ενώ ο Jose Theodore μόλις 21 στα 25. Στο power-play, με παίκτη παραπάνω, οι μέν φιλοξενούμενοι είχαν 2-5, οι δέ γηπεδούχοι το απογοητευτικό 0-4.Πολύ καλή η διαιτησία των Stephane Auger- Brad Meier, και των δύο linesman ,Steve Barton-M Cormier.

Οι Συνθέσεις :

Montreal Canadiens: Jose Theodore, S Koivu, R Zednik, J Bulis, P Brisebois, F Bouillon

Atlanta Thrashers: Pasi Nurminen, G Exelby, F Kaberle, D Heatley, S Mceachern, P Stefan. Μικρά-Μικρά

-Κατάμεστο ήταν το Bell-Center απο την αρχή του αγώνα, λόγω της κρισιμότητας που παρουσίαζε η χθεσινή αναμέτρηση.

-Εξονυχιστικός ήταν ο έλεγχος στου οπαδούς των γηπεδούχων απο τους ανθρώπους των σεκιούριτι.

- Οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν στο 60ο παιχνίδι της σεζόν, το 30ο εντός έδρας .

- Στον τομέα του power-play, οι Canadiens έπεσαν εντός έδρας, απο 4η ομάδα στο πρωτάθλημα που ήταν πρίν απο 2 εβδομάδες ,τώρα βρίσκονται στην 13η θέση.

Υπόλοιπα Αποτελέσματα

Ottawa – Washington: 1-1
Philadelphia –Tampa Bay: 2-5
Boston –Toronto: 5-2
Minnesota –New Jersey: 4-4


News 24/7

24MEDIA NETWORK