NHL: Η πορεία των Kαναδικών ομάδων προς τα Πλέι-Οφ

NHL: Η πορεία των Kαναδικών ομάδων προς τα Πλέι-Οφ
Αισίως έχουμε μπεί στην ολοκληρωτική ευθεία πρός τα πλέι-όφς του, the coolest game on the earth. Συγκεκριμμένα σε 3 μήνες απο τώρα, ξεκινάει ο πρώτος γύρος.

Η καταπληκτική σεζόν φέτος όλο και οδεύει πρός το τέλος της και όλα τα μάτια του φίλαθλου κοινού είναι στραμμένα σε δύο σημαδιακές ημερομηνίες. Η πρώτη είναι η τελευταία μεταγραφική περιόδος, που έχει οριστεί για τις 9 Μαρτίου και δεύτερον η τελευταία μέρα της αγωνιστικής σεζόν 2003-04, η οποία είναι η 4η Απριλίου.

Δύο γεμάτους μήνες αγωνίας και ενδιαφέροντος, που θα σας κρατήσουν με αμείωτο ενδιαφέρον. Το Contra.gr, πρωτοπόρο σε τέτοιου είδους νεοφερμένα αθλήματα στην Ελλάδα, θα σας παρέχει την πλήρη κάλυψη πόσο μάλλον για τους τελευταίους δύο μήνες της σεζόν, αλλά εξίζου την καθημερινή ανταπόκριση των πλεί-όφς.Θα αναφερθούμε και θα αναλύσουμε τις πιθανότητες και των 6 απο τους δύο ομίλους(Ανατολικός –Δυτικός ).

---Στόν Ανατολικό όμιλο, εκεί όπου βρίσκονται και οι περισσότερες πιθανότητες των Καναδών για κάτι καλό την φετινή περιόδο, κυριαρχούν οι Toronto Maple Leafs,Ottawa Senators και Montreal Canadiens.Οι θρυλικοί Montreal Canadiens, που κουβαλούν στο σακούλι τους 24 πρωταθλήματα στο χόκει επι πάγου, ενώ απο την άλλη τα τελευταία 6 χρόνια είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Αυτή την χρονική στιγμή, καταλαμβάνουν την 7η θέση στον Ανατολικό Ομιλο, 10 βαθμούς μπροστά απο τους 9ους Buffalo Sabres. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να γυρίσει ο κόσμος ανάποδα, δηλαδή οι μέν Bruins να πράξουν το ακατόρθωτο νικώντας όλα τα παιχνίδια της σεζόν και οι δέ Canadiens να χύσουν το γάλα στο τέλος, μένοντας έξω απο τον χορό.

Το Μοντρεάλ υπολείπεται μόλις 3 βαθμούς απο τους 6ους περυσινούς πρωταθλητές του χόκει, New Jersey Devils και μόλις 5 απο την περυσινή έκπληξη,Ottawa Senators. Εάν καταφέρουν και μειώσουν η προσπεράσουν μία απο τις δύο ομάδες,συγχρόνως καπαρώνοντας μια απο τις 8 πρώτες θέσεις, αυτομάτως τους δίνει το δικαιώμα να χαμογελούν την πρόκριση στα πλεί-όφς.Σημαντικό στοιχείο που θα πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα απο τον προπονητή των Canadiens, Claude Julien, είναι ότι οι Canadiens μέχρι τον Φεβρουάριο θα αναμετρηθούν δύο φορές με τους Senators, αρχής γενομένης το Σάββατο στο Corel Center της Οττάβας και στις 24 Φεβρουαρίου στο Bell-Center του Μόντρεαλ, δύο παιχνίδια που μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση άρδην όσον αφορά την διαφορά των δύο ομάδων στην βαθμολογία.

Επίσης αναμετρώνται για τελευταία φορά τέλος Μαρτίου στο Μόντρεαλ. Κρίσιμα παιχνίδια που θα πρέπει να προσεχτοπύν ιδιαίτερα είναι οι τρείς contres με τους πρωταθλητές, New Jersey Devils τον επόμενο μήνα, αλλά το σίγουρο είναι ότι μέχρι τις 20 Μαρτίου θα έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση των ομάδων.Οι 8οι New York Islanders που κυνηγούν τους Canadiens στην βαθμολογία, αφού υπολείπονται 4 βαθμούς , θα contraριστούν με τους Habs στις 31 Μαρτίου.

Εκτός δέ απο τους Devils-Senators-Islanders, οι αιώνιοι Toronto Maple Leafs παρουσιάζονται ανίκητοι όταν αναμετρώνται με τους ιστορικούς Canadiens, εντός αλλά και εκτός έδρας. Τα δύο παιχνίδια τους , στις 21 Φεβρουαρίου και 13 Μαρτίου κατα πολύ θα κρίνει το μέλλον των Montreal Canadiens.

---Η ομάδα που έκανε όλον τον φίλαθλο κόσμο του Καναδά και της Αμερικής να υποκλιθεί στα περυσινά πλέι-όφς(έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, αποκλείστηκε στον 7ο αγώνα απο τους New Jersey Devils), η νεανική ομάδα των Ottawa Senators, θεωρείται όχι αδίκως μία απο τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του Stanley Cup.Αυτό που βασανίζει τους οπαδούς της ομάδας,είναι εάν ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας θα προχωρήσει σε αναζήτηση τερματοφύλακα η αμυντικών παικτών , στην μεταγραφική περιόδο του Μαρτίου. Ο ασταθής φέτος πορτιέρο της ομάδας , Patrick Lalime, δέν βρίσκεται και στην καλύτερη του κατάσταση, καθώς έχει δεχθεί 4 τέρματα σε τέσσερεις αγώνες απο τους συνολικά 6 που έχει βρεθεί να υπερασπίσει τα δίχτυα των Senators. Oι Senators έχουν απωλέσει την νίκη σε τέσσερα απο τα πέντε τελευταία παιχνίδια.

Αυτό που επιθυμούν, ο coach Martin και οι παίκτες του, είναι να πιάσουν τους Toronto Maple Leafs στην πρώτη θέση,αλλά συγχρόνως να προσέχουν τα νώτα τους αφού οι New Jersey Devils –Montreal Canadiens παραμονεύουν.Οι New Jersey Devils υπολείπονται μόλις 2 βαθμούς των Sens, ενώ οι 4οι Boston Bruins που έχουν το αβαντάζ των μόλις δύο βαθμών απο τους Senators, εώς το τέλος της σεζόν θα αναμετρηθούν 2 φορές.

Τέλος, η γρίπη που είχε καθηλώσει όλην την ομάδα, την περασμένη εβδομάδα λίγο πρίν το All Star Game, πρέπει να θεωρείται παρελθόν και μια μεγάλη ικανοποίηση για το προπονητικό τίμ της ομάδας, που ξαναβλέπει τους παίκτες να επιστρέφουν στην καθημερινότητα.

---Πόσοι απο εσάς νομίζατε ότι οι Toronto Maple Leafs θα υπολείπονταν έναν βαθμό απο τους πρώτους Philadelphia Flyers πρίν το All Star Game; Ισως κανείς. Ελα,όμως που οι δύο απανωτές ήττες απο τους Ottawa Senators έβγαλε την ομάδα του Quinn, εκτός πρωτιάς. Μπορεί οι αιώνιοι Leafs να μην ξεκίνησαν με το δεξί τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, με τη ήττα-συντριβή απο τους Montreal Canadiens με 4-0, απο εκείνο το χρονικό σημείο εώς τώρα συγκαταλέγονται μια απο τις καλύτερες ομάδες στο πρωτάθλημα. Η ομιλία του αρχηγού, Mats Sundin στα μέσα του Νοεμβρίου πρός τους συμπαίκτες του, τόνωσε το ιθικό της ομάδας και του καθένα ξεχωριστά.

Τα 16 απο τα 26 εναπομείναντα παιχνίδια της σεζόν, οι Leafs θα τα δώσουν στο γήπεδο τους, το Air Canada Center, όπου θα χρειαστούν να μαζέψουν ακόμα 30 βαθμούς για να σπάσουν το ρεκόρ του πρωταθλήματος.Ρίχνωντας μια ματιά στο πρόγραμμα των Leafs ,παρατηρεί κανείς ότι το έργο του Sundin και τις παρέας του είναι βατό. Οσον αφορά στους τραμαυτισμούς , ο Joe Nieuwendyk είναι να επιστρέψει πίσω απο μέρα σε μέρα, ενώ ο Alexander Mogilny θα συμπεριληφθεί στο ρόστερ της ομάδας σε λιγότερο απο μια εβδομάδα.

---Στον Δυτικό Ομιλο, τις περισσότερες πιθανότητες για κάτι καλό στα πλεί-όφς έχουν οι Vancouver Canucks των Naslund-Beruzzi-Jovanoski.Παιχνίδια φωτιά θα λέγαμε, είναι οι τρείς αναμετρήσεις με τους Colorado Avs, στις 16 Φεβρουαρίου, 3 Μαρτίου και 9 Μαρτίου. Και γιατί το λέμε αυτό;Διότι, όποιος καταλάβει την 4η θέση στη γενική βαθμολογίοα του Δυτικού ομίλου, θα αναμετρηθεί με τους Dallas Stars στον πρώτο γύρο.Μπορούμε να πούμε με άμεση βεβαιότητα ότι ο Mike Modano και οι Dallas Stars, πρίν το Σαββατοκύριακο χαρακτηρίζονται ώς η δυνατότερη ομάδα του ομίλου.

Δέν δίνω σημασία στη βαθμολογία αρχή της αγωνιστικής περιόδου, αλλά τώρα ενδιαφέρει τον κάθε σύλλογο που θα πλασαριστεί στο τέλος, δηλώνει αποκλειστικά στο Contra.gr ο αρχηγός των Avalanche ,Joe Sakic.

Επιπλέον κίνητρο για μια καλή πορεία στα πλέι-όφς θα παίξει και η αγωνιστική ταυτότητα του μεγάλου, M Naslund , ο οποίος έχει συμπληρώσει 67 βαθμούς. Τον ακολουθεί με 64 ο Robert Lang των Washington Capitals.

---Οι Θρυλικοί, Edmonton Oilers που μεσουρανούσαν τα παλιότερα χρόνια με τον W Gretsky, έχουν απουσιάσει απο τα πλεί-όφς μόλις 1 χρονιά απο το 1999. Αυτή η χρονιά ήταν το 2002,όταν είχαν τελειώσει 10η στην βαθμολογία του Δυτικού Ομίλου.

Τα πράγματα δεν δείχνουν και τόσο καλά για τους Oilers, αφού υπολείπονται 10 ολόκληρους βαθμούς για να φτάσουν τους 8ους Nashville Predators.Το Edmonton υπολείπεται 27 παιχνίδια για το τέλος της σεζόν, τα 8 απο αυτά θα είναι μεταξύ των St Louis Blues, Calgary, Nashville, Los Angeles, Minnesota, όπου θα πρέπει να σταθούν όρθιοι και στα 5 απο αυτά.Εργο δύσκολο μέν, αλλά όχι ακατόρθωτο δέ.

---Απο την άλλη, η 6η Καναδική ομάδα που θα δώσει για πρώτη φορά το παρών στα πλεί-όφς απο το 1996, Calgary Flames, βλέπουν τα όνειρα τους να γίνονται πραγματικότητα.

Οι Flames θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις δύο αναμετρήσεις τους με τους Dallas Stars τον άλλον μήνα. Τα 10 από τα συνολικά 28 παιχνίδια των Flames είναι με δυνατούς αντιπάλους. Οταν όμως έχεις να προκριθείς για 8 χρόνια στα πλεί-όφς, όλα τα παιχνίδια κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και θεωρούνται άκρως επικύνδινα.
Η ομάδα του Κάλγκαρι, περιμένει απο μέρα σε μέρα την επιστροφή του τερματοφύλακα Miikka Kiprusoff, ο οποίος απουσίασε για μεγάλο χρονικό περιθώριο λόγω τραυματισμού στο δεξί γόνατο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK