Νιγηρία - Αργεντινή 2-3

Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα τέσσερα γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο και η Αργεντινή επικράτησε 3-2 της Νιγηρίας στο Πόρτο Αλέγκρε, ολοκληρώνοντας με τρεις νίκες τον 6ο όμιλο. Πέρασε ως δεύτερη η ομάδα από την Αφρική.

Νιγηρία - Αργεντινή 2-3

Το live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες των δύο ομάδων

Νιγηρία - Αργεντινή 2-3

Η εικόνα του αγώνα

Το πρώτο γκολ του Μέσι μετά το διπλό του Ντι Μαρία στο 3' ακυρώθηκε αυτόματα από το εξαιρετικό τελείωμα του Μούσα επίθεση που εκδήλωσαν οι Νιγηριανοί μετά τη σέντρα και η Αργεντινή χρειάστηκε ν' αρχίσει από το μηδέν την προσπάθειά να κάνει το απόλυτο στην πρώτη φάση.

Ο Μέσι, κινούμενος πίσω από τους Αγουέρο-Ιγκουαΐν, δεν πήρε πολλές φορές την μπάλα για ν' απλώσει το παιχνίδι, αλλά οι Αργεντινοί πατούσαν με ευκολία την αντίπαλη περιοχή. Η Νιγηρία δεν ήταν μια ομάδα που θα αμυνθεί με αποτελεσματικότητα και η "σελέστε" έβρισκε διόδους για ν' απειλήσει. Αναπτυσσόμενη κυρίως από αριστερά, πίεζε διαρκώς, αλλά ο Ενιεάμα ήταν το κινητό εμπόδιο που δεν μπορούσε να υπερβεί. Τουλάχιστον μέχρι τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου όταν ο Μέσι με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ έδωσε ξανά προβάδισμα στην Αργεντινή (2-1). Προηγουμένως ο Νιγηριανός γκολκίπερ είχε επέμβει για να διώξει εντυπωσιακά το σουτ του Ντι Μαρία στο 30' και αυτό του Μέσι στο 44'.

Οι "υπεραετοί" δεν άργησαν ν' απαντήσουν (Μούσα στο 47'), έστω κι αν μεσολάβησε η ανάπαυλα, παίζοντας ωστόσο ανοικτά ήταν αδύνατο ν' ανταπεξέλθουν στην ταχύτατη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση που κατάφερναν οι Αργεντινοί. Ο Ενιεάμα κράτησε στο σουτ του Ντι Μαρία, αλλά ο Ρόχο ήταν αμαρκάριστος στο κόρνερ του 50' και... έσπασε τη μονοτονία με τον Μέσι στη λίστα των σκόρερ.

Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα σ' ένα παιχνίδι που έκτοτε κύλησε χωρίς το ενδιαφέρον των προηγούμενων 50 λεπτών. Η Νιγηρία μετέφερε το παιχνίδι στο τρίτο κομμάτι του γηπέδου και επεδίωξε την ισοφάριση, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε τη νωθρότητα των Αργεντινών που μετά την αποχώρηση του Μέσι κατέβασαν ταχύτητα και δεν κυνήγησαν κάτι περισσότερο από το εν λόγω ματς. Ο Γκαράι και ο Ντι Μαρία είχαν δύο ευκαιρίες στο τελευταίο 10λεπτο, αλλά η ιστορία είχε ήδη γραφεί.

ΜVP

Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε ξανά, αλλά έναν καλό λόγο οφείλουμε στον ακούραστο Άγχελ Ντι Μαρία. Αδιάκοπο τρέξιμο από τον Αργεντινό πλάγιο, από αυτόν άρχιζαν και από αυτόν τελείωναν οι περισσότερες επιθέσεις της "σελέστε". Συνεργάστηκε με Μαστσεράνο και Ρόχο, είχε 5 τελικές στο τέρμα και έφτιαξε 3 ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, όντας ένας "κρυφός" επιτελικός στο σχήμα του Σαμπέγια.

Αδύναμος κρίκος

Ο Πίτερ Οντεμβίκι δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει όσο στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Βοσνία. Έχασε τις περισσότερες μονομαχίες που διεκδίκησε, είτε ψηλά είτε χαμηλά, ενώ δεν απείλησε την αντίπαλη εστία.

Σχόλιο

Η Αργεντινή δεν χρειάστηκε γκολ στο 90'+, αλλά δεν έπεισε ούτε τώρα με την εμφάνισή της. Σ' ένα Παγκόσμιο Κύπελλο πάντως μετρούν οι νίκες και η "σελέστε" έφτασε τις τρεις, όλες μ' ένα γκολ διαφορά. Τώρα θ' αρχίσει να φαίνεται πόσο μακριά μπορεί να πάει.

Το vine του αγώνα

Η εκτέλεση του Λιονέλ Μέσι άφησε άγαλμα τον κατά τ' άλλα εξαιρετικό Ενιεάμα.

Το γράφημα του αγώνα

Το παιχνίδι ήταν ελεύθερο και υπήρχαν χώροι για πολλές ντρίμπλες. Συνολικά το παιχνίδι είχε 38 (20 η Νιγηρία, 18 η Αργεντινή), άλλες πετυχημένες κι άλλες όχι.

Νιγηρία - Αργεντινή 2-3

Οι συνθέσεις

Νιγηρία: Ενιεάμα, Αμπρόουζ, Γιόμπο, Οσανίουα, Ομέρουο, Ονάζι, Όμπι Μίκελ, Μπαμπατούντε (66' Ουτσέμπο), Μούσα, Οντεμβίγκι (80' Νουαφόρ), Εμενίκε

Αργεντινή: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Φερνάντες, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Γκάγκο, Ντι Μαρία, Μέσι (63' Άλβαρες), Αγουέρο (38' Λαβέτσι), Ιγκουαΐν (91' Μπίλια)

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK