Νιγηρία - Ισπανία 0-3

Η Ισπανία ολοκλήρωσε χωρίς απώλεια τις υποχρεώσεις της στο 2ο όμιλο του Confederations Cup, καθώς επικράτησε 3-0 της Νιγηρίας χάρη στα γκολ των Ζόρδι Άλμπα και Φερνάντο Τόρες. Αντίπαλός της στον ημιτελικό της 27ης Ιουνίου θα είναι η Ιταλία, σε μία επανάληψη του τελικού του Euro 2012.

Νιγηρία - Ισπανία 0-3

Η Ισπανία είχε την κατοχή (54%) στο πρώτο ημίχρονο και τις πιο "καθαρές" ευκαιρίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Νιγηρία δεν βγήκε με αξιώσεις στην επίθεση. Οι πρωταθλητές Κόσμου και Ευρώπης, πάντως, προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό με μία εκπληκτική ενέργεια του Ζόρδι Άλμπα, ο οποίος κατέβηκε σαν trailer από τα αριστερά. Από εκεί και πέρα ο Σεσκ Φάμπρεγας είχε δοκάρι στο 40ό λεπτό, ενώ ο Ρομπέρτο Σολδάδο απλώς δοκίμασε την ετοιμότητα του Βίνσεντ Ενιεάμα σε δύο περιπτώσεις.

Λίγα λεπτά μετά τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου ο Φάμπρεγας τραυματίστηκε ελαφριά, αλλά ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε δεν θέλησε να το ρισκάρει (τον αντικατέστησε με τον Νταβίδ Σίλβα). Στο 62', εξάλλου, ο Ισπανός τεχνικός έβαλε στον αγωνιστικό χώρο τον Φερνάντο Τόρες και δύο λεπτά αργότερα τον δικαίωσε, αφού σκόραρε με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Πέδρο. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε σαν σε προπόνηση ο MVP της αναμέτρησης Άλμπα στο 88ο λεπτό.

Οι συνθέσεις

Νιγηρία: Ενιεάμα, Ομποαμπόνα, Ετσιετζίλε, Αμπρόουζ, Μούσα, Ιντέγιε, Ακπάλα (71' Γκάμπο), Μίκελ, Ογκούντε, Μπα (63' Όγκου), Ομερούο (11' Εγκουέκουε).

Ισπανία: Βαλδές, Πικέ, Ινιέστα. Τσάβι, Φάμπρεγας (54' Σίλβα), Πέδρο (75' Βίγια), Σολδάδο (62' Τόρες), Ράμος, Μπουσκέτς, Αρμπελόα, Άλμπα.

Σε ρυθμούς twitter

# Η Ισπανία έφτασε τα 28 επίσημα παιχνίδια χωρίς ήττα καταρρίπτοντας το σχετικό ρεκόρ.

# Η Ισπανία έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Confederations Cup που χρησιμοποιεί 3 διαφορετικούς τερματοφύλακες μετά τις Γερμανία και Τυνησία το 2005.

News 24/7

24MEDIA NETWORK