Νιγηρία - Βοσνία 1-0 (VIDEO)

Η Νιγηρία δεν αποδέχτηκε τον ρόλο του αουτσάιντερ και υποχρέωσε τη Βοσνία σε ακόμη μία ήττα στο τουρνουά επικρατώντας με 1-0, αποτέλεσμα που στέλνει τους Βόσνιους στο σπίτι τους. Διαμαρτύρεται δίκαια για ακυρωθέν (οφσάιντ) γκολ του Τζέκο η Βοσνία.

Νιγηρία - Βοσνία 1-0 (VIDEO)

Το live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες του αγώνα:

Νιγηρία - Βοσνία 1-0 (VIDEO)

Εικόνα του αγώνα:

Η Νιγηρία δεν έδινε την εντύπωση πριν από τη σέντρα του αγώνα ότι μπορεί να φτάσει στη νίκη κόντρα στους Βόσνιους, ωστόσο μέσα στο γήπεδο τα δεδομένα ήταν διαφορετικά.

Οι Βόσνιοι αφού είδαν πρώτα να τους ακυρώνεται -κακώς- ένα γκολ του Τζέκο στο 21' ως οφσάιντ, σε ένα διάστημα που είχαν την υπεροχή, στη συνέχεια κατέβασαν ταχύτητα και έδωσαν την ευκαιρία στην Νιγηρία να πάρει τον έλεγχο και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα γκολ.

Οι Αφρικανοί κατάφεραν να προηγηθούν με γκολ του Οντεμβίγκι στο μετά από ασίστ του Εμενίκε στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης.

Οι Βόσνιοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου στην ισοφάριση, όμως δεν τα κατάφεραν.

Στο δεύτερο μέρος η Νιγηρία με κύριο εκφραστή των επιθετικών της πρωτοβουλιών τον Εμενίκε, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο αποφασισμένη να διατηρήσει μέχρι τέλους το προβάδισμα και ει δυνατόν να φτάσει σε ένα ακόμη τέρμα.

Οι παίκτες του Σουσιτς από την άλλη πλευρά κατέβαλαν την ύστατη προσπάθεια να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης που θα τους κρατούσε στο κόλπο της πρόκρισης, όμως ο Ενιεάμα είχε διαφορετική άποψη, "καθαρίζοντας" κάθε επικίνδυνη φάση που δημιούργησαν οι Βόσνιοι στην εστία του.

Τα λεπτά κύλησαν χωρίς αλλαγή στο σκορ με τον Τζέκο να έχει μια τελευταία ευκαιρία στις καθυστερήσεις να σώσει την παρτίδα, το σουτ που επιχείρησε όμως έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι Ενιεάμα, αφού πρώτα ο Νιγηριανός τερματοφύλακας την είχε βρει με τα ακροδάχτυλα.

Το τελικό σφύριγμα του Πίτερ Ο' Λίρι βρήκε τους Αφρικανούς να πανηγυρίζουν μια πολύ σημαντική νίκη που τους φέρνει με το ένα πόδι στην επόμενη φάση, ενώ οι Βόσνιοι σκέφτονται ήδη το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα τους.

MVP

Ο Οντεμβίγκι ψηφίστηκε στην ιστοσελίδα της FIFA ως ο κορυφαίος της αναμέτρησης, ο Εμενίκε ωστόσο είχε πολύ πιο ενεργό ρόλο στο ματς, αποτελώντας μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία της Βοσνίας.

Αδύναμος κρίκος:

Η διαιτητική τριάδα δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ο Πίτερ Ο'Λίρι επηρεάστηκε από τον βοηθό του στη φάση του ακυρωθέντος τέρματος του Τζέκο, ενώ ο ίδιος ο Νεοζηλανδός διαιτητής επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των Βόσνιων δίχως να τους μοιράσει κίτρινες κάρτες.

Σχόλιο

Η Βοσνία πήγε με υψηλές προσδοκίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στην πρεμιέρα της κόντρα στην Αργεντινή κέρδισε το χειροκρότημα για την εμφάνισή της και όλοι περίμεναν στο παιχνίδι με τη Νιγηρία να πάρει ότι στερήθηκε κόντρα στην παρέα του Μέσι. Απέναντι στους Αφρικανούς όμως η ομάδα του Σούσιτς δεν κατάφερε να βγάλει την ποιότητά της στον αγωνιστικό χώρο ενώ τα μεγάλα αστέρια της ομάδας δεν έδωσαν όσα θα περίμενε κανείς από αυτούς. Η Νιγηρία από την πλευράς της μόχθησε για τη νίκη και στο τέλος κατάφερε να πανηγυρίσει, βλέποντας μάλιστα ότι η πρόκριση στη φάση των "16" είναι στόχος απόλυτα εφικτός.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

Νιγηρία: Ενιεάμα, Άμπροουζ, Γιόμπο, Ομέρουο, Οσανίουα, Ονάζι, Όμπι Μίκελ, Μούσα (65' Σόλα Αμεόμπι), Μπαμπατούντε (75' Αζοένι), Οντεμβίγκι, Εμενίκε.

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Μούτζα, Σούνιτς, Σπάχιτς, Μεντούνιανιν (64' Σούσιτς), Μπέσιτς, Πιάνιτς, Χαΐροβιτς (57' Ιμπίσεβιτς), Λούλιτς (58' Σαλίχοβιτς), Μισίμοβιτς, Τζέκο.

Το γράφημα του αγώνα:

Ο Εμενίκε έκανε ότι ήθελε από τη δεξιά πλευρά, προκαλώντας ουκ ολίγα ρήγματα στην άμυνα της Βοσνίας. Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να δείτε τις επιτυχημένες ντρίμπλες του Νιγηριανού φορ.

Νιγηρία - Βοσνία 1-0 (VIDEO)

Το vine του αγώνα:

Στο 21ο λεπτό του αγώνα και πριν η Νιγηρία πάρει το προβάδισμα, ο Τζέκο είχε βρει δίχτυα μετά από κάθετη μπαλιά του Μισίμοβιτς, γκολ που ακυρώθηκε ωστόσο -λανθασμένα- ως οφσάιντ.

Το γκολ του αγώνα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK