Νίκη "ανάσα" για Παναχαϊκή

Τρεις πολύτιμους βαθμούς πήρε η Παναχαϊκή επικρατώντας της Κέρκυρας στην Πάτρα με 2-0. Η ομάδα της Αχαϊας υποχρέωσε τους «Φαίακες» στην πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, οι οποίοι όμως συνεχίζουν να είναι μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας της Β΄ Εθνικής.

Νίκη "ανάσα" για Παναχαϊκή
Τρεις πολύτιμους βαθμούς πήρε η Παναχαϊκή επικρατώντας της Κέρκυρας στην Πάτρα με 2-0. Η ομάδα της Αχαϊας υποχρέωσε τους «Φαίακες» στην πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, οι οποίοι όμως συνεχίζουν να είναι μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας της Β΄ Εθνικής.

Οι δύο ομάδες έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους. Και οι 22 ποδοσφαιριστές είχαν συνεχή κίνηση στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να ανοίξουν χώρους για να πετύχουν το γκολ. Αυτή που ευτύχησε ήταν η Παναχαϊκή. Στο 17ο λεπτό ο Πελεγκρίνο έκανε την προσπάθεια από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή έκανε την πάσα στον Άιλτον. Ο Βραζιλιάνος άσος της Παναχαϊκής επιχείρησε το δυνατό σουτ με το οποίο νίκησε τον Βεζυρίδη, κάνοντας το 1-0.

Η δεύτερη καλή ευκαιρία ανήκει και πάλι στην Παναχαϊκή. Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ήταν ο Λουμπαρδέας ο οποίος στο 32΄βγήκε στην αντεπίθεση και δίνοντας την πάσα στον Αργυρόπουλο, που έπιασε το σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει στο κεφάλι ενός αμυντικού της Κέρκυρας και να καταλήγει κόρνερ. Ο Μπάμπης Τεννές προβληματίστηκε από την υπεροχή της Παναχαϊκής και αναγκάστηκε να κάνει τις πρώτες του δύο αλλαγές πολύ νωρίς. Στο 36΄λεπτό απέσυρε τους Νταμπρόφσκι και Σίνιτσεκ, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μακρή και Ιωάννου. Μια κίνηση που έφερε αποτελέσματα στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς η Κέρκυρα πήρε τα ηνία του παιχνιδιού.

Στο 50΄ο Μακρής επιχείρησε το σουτ, με τον Ιωάννου να παρεμβάλλεται στην πορεία της μπάλας και να την στέλνει στα δίχτυα του Παναγιώτου. Ένα γκολ που ακυρώθηκε, καθώς ο Έλληνας επιθετικός ήταν σε θέση οφ σάιντ. Από εκείνο το σημείο και μετά η Κέρκυρα προσπάθησε να κλείσει την Παναχαϊκή στα καρέ της, και στο 64΄από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρόζη ο Ιωάννου από το ύψος του πέναλτι έπιασε την κεφαλιά που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Παναγιώτου.

Ότι δεν κατάφερε σε αυτές τις φάσεις η Κέρκυρα το πέτυχε στο 85΄η Παναχαϊκή. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν το πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Ένκβιστ, που νίκησε τον Βεζυρίδη, «κλειδώνοντας» παράλληλα την νίκη για την ομάδα του.

Παναχαϊκή: Παναγιώτου, Φούφουλας, Αργυρόπουλος, Γραβάνης (51΄Γκότσης), Κόλτσης, Τάτσης, Άιλτον, Πελεγκρίνο, Τζουλιάνο (68΄Ένκβιστ), Λουμπαρδέας, Σφακιανάκης

Κέρκυρα: Βεζυρίδης, Σαρακατσάνος, Τόσκας, Γκαρόζης (71΄Ντα Σίλβα), Ντε Καρβάλιο, Μοσχογιάννης, Γήτας, Φονφόκα, Νταμπρόφσκι (36΄Μακρής), Κουτσουρές, Σίνιτσεκ (36΄Ιωάννου).

Νωρίτερα ο Εργοτέλης επικράτησε με 2-0 στη Κρήτη του Χαϊδαρίου. Η ομάδα του Μανώλη Πατεμτζή ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με εννιά βαθμούς, όσους έχει και ο Ηλυσιακός. Το θετικό για τους Κρητικούς είναι ότι πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης μετά από δύο αγωνιστικές, όπου είχαν δύο συνεχόμενα άτυχα αποτελέσματα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK