Νίκη για τη Μαρσέιγ επί της Παρί

Η Μαρσέιγ επικράτησε της Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0 και αναρριχήθηκε στην βαθμολογία του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πανηγυρίσουν στο "Βελοντρόμ" επί των Παριζιάνων μετά από τρία χρόνια.

Νίκη για τη Μαρσέιγ επί της Παρί

Η Μαρσέιγ επικράτησε της Παρί Σεν Ζερμέν με 1-0 και αναρριχήθηκε στην βαθμολογία του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πανηγυρίσουν στο "Βελοντρόμ" επί των Παριζιάνων μετά από τρία χρόνια. Τα νέα της νίκης των "Μαρσεγέ" ήχησαν ευχάριστα και στα αυτιά των παικτών της Λιόν, οι οποίοι βλέπουν τον ανταγωνισμό να βρίσκεται τουλάχιστον επτά βαθμούς πίσω.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τα βλέμματα ήταν στραμμένα κατά κύριο λόγο στον πορτιέρο της Μαρσέιγ, Φαμπιάν Μπαρτέζ, ο οποίος επέστρεψε μετά από τιμωρία έξι μηνών. Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι Νιάνγκ και Καλού είχαν από μία καλή στιγμή για τις ομάδες τους αλλά δεν κατάφεραν να τις μετουσιώσουν σε γκολ.

Η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους ήρθε στο 28ο λεπτό, όταν ο Σέμακ βρέθηκε σε επίκαιρη θέση αλλά ο άλλοτε τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θύμισε το ότι ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο. Ο Σαμπρί Λαμουσί των γηπεδούχων είχε την τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου, αλλά το σουτ του στο 44’ δεν ήταν ανάλογο των προσδοκιών.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τις ισορροπίες να είναι λεπτές αλλά τη Μαρσέιγ να περνάει στο προσκήνιο μετά το συμπλήρωμα μίας ώρας αγώνα. Ο Νιάνγκ στο 64’ και ο Ριμπερί στην επόμενη φάση απείλησαν με το 1-0 αλλά αυτό ήρθε δώδεκα λεπτά πριν το τέλος από τον Λόρικ Τσάνα. Ο Αλβανός μέσος εκμεταλλεύτηκε το καλά εκτελεσμένο κόρνερ του Νάσρι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αλονζό. Με εξαίρεση μία ενέργεια του Γέπες πέντε λεπτά πριν το τέλος, οι πρωτευουσιάνοι δεν κατάφεραν να προβάλλουν αντίσταση.

Οι συνθέσεις
Μαρσέιγ: Μπαρτέζ, Νιάνγκ (88’ Μπεγέ), Αντρέ Λουίς, Σέζαρ, Φερέιρα, Ταΐβο, Χιμένεθ (71’ Νάσρι), Τσάνα, Λαμουσί, Ορούμα, Ριμπερί.
Παρί: Αλονζό, Αρμάν, Μεντί, Ρόζεναλ, Γέπες, Σέμακ (65’ Χαντάντ), Εμ Μπαμί, Ροτέν, Λαντρέν (49’ Πανκράτ), Καλού.


** Δεν έλειψαν τα απρόοπτα από το ντέρμπι. Πριν την έναρξη, φανατικοί της Μαρσέιγ έριξαν αμμωνία στα αποδυτήρια των Παριζιάνων, με συνέπεια ο προπονητής τους, Λοράν Φουρνιέ, να βγει έξω από αυτά βήχοντας και να δηλώνει πως τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες. Αναμένεται η έρευνα της πειθαρχικής επιτροπής της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK