Νίκη για τον "χλωμό" ΠΑΟΚ

Εμφανώς κουρασμένος από τον αγώνα της Πέμπτης και με αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, ο ΠΑΟΚ "ίδρωσε" μέχρι να φτάσει στη τελική νίκη επί του Ακράτητου με 2-0. Χριστοδουλόπουλος και Σικαμπάλα διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Νίκη για τον "χλωμό" ΠΑΟΚ

Εμφανώς κουρασμένος από τον αγώνα της Πέμπτης και με αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα, ο ΠΑΟΚ "ίδρωσε" μέχρι να φτάσει στη τελική νίκη επί του Ακράτητου με 2-0. Χριστοδουλόπουλος και Σικαμπάλα διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

Με τον ΠΑΟΚ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τους παίκτες να ψάχνουν τρόπο να διασπάσουν την άμυνα του Ακράτητου, αναλώθηκε το πρώτο ημίχρονο στην αναμέτρηση της Τούμπας.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος των γηπεδούχων, αφού οι του Ακράτητου είχαν οπισθοχωρήσει και προσπαθούσαν μέσω των αντεπιθέσεων να απειλήσουν την εστία του Φερναντέζ.

Ο δικέφαλος του Βορρά έκανε την πρώτη του φάση μόλις στο 5ο λεπτό με πρωταγωνιστή τον Μίετσελ. Η μπάλα έφτασε στον Πολωνό μετά από ωραίο συνδυασμό των Κωνσταντινίδη-Σαλπιγγίδη, αλλά το πλασέ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε εύκολα ο Στελέα.

Στο 25ο λεπτό ο Χαραλάμπους προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Ακράτητου με μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε έξω, ενώ την ίδια τύχη είχε σουτ του Βαγγελή λίγα λεπτά αργότερα.

Το 0-0 δεν άλλαξε στα πρώτα σαρανταπέντε λεπτά, παρά την ανωτερότητα των γηπεδούχων. Με σωστή άμυνα και πολλά μαν του μαν, ο Ακράτητος έβγαλε εις πέρας το ημίχρονο χωρίς να δεχθεί τέρμα, μένοντας «όρθιος» στην πίεση του ΠΑΟΚ.

Στην επανάληψη, ο Ακράτητος μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να αιφνιδιάσει τον δικέφαλο. Παρά την αρχική πίεση, οι παίκτες του ΠΑΟΚ επέβαλλαν στη συνέχεια τον ρυθμό τους και έκλεισαν στα καρέ τους τον αντίπαλο.

Στο 62ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πλησίασε για μία ακόμη φορά στο γκολ, αλλά το σουτ του Εγκωμίτη –μέσα από την περιοχή και με εξουδετερωμένο τον Στελέα- πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 73ο λεπτό. Το χρονικό σημείο στο οποίο ο Χριστοδουλόπουλος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο νεαρός έγινε αποδέκτης της σέντρας του Χαραλάμπους και με κοντινό πλασέ λύτρωσε την ομάδα του, στέλνοντας στο καναβάτσο τον Ακράτητο.

Το «κερασάκι» στην τούρτα ήρθε να βάλει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σικαμπάλα, ο οποίος με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Στελέα, διαμορφώνοντας το τελικό και αγχολυτικό 2-0.


Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες: Ουντέζε, Χαραλάμπους - Βούγιοβιτς

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Φουτσίνι, Χασιώτης, Ουντέζε, Χαραλάμπους, Χριστοδουλόπουλος, Ηλιάδης, Βαγγελής (80΄ Μέγκαχεντ), Κωνσταντινίδης (59΄ Σικαμπάλα), Σαλπιγγίδης, Μίετσελ (57΄ Εγκωμίτης)

ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ: Στελέα, Ομπράντοβιτς, Παγκανίν, Σκούφαλης (80΄ Λοντό), Πιπίνης, Ζουέλα, Μαρινέσκου, Μερίνο (80΄ Ντε Φραντσέσκο), Γκουστάβο, Μακέ, Βούγιοβιτς (46΄ Σάλες)


News 24/7

24MEDIA NETWORK