Νίκη με τον συνήθη... Μάντζιο

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ένα γκολ του Βαγγέλη Μάντζιου στο 14ο λεπτό ήταν αρκετό για να χαρίσει τη νίκη στους «πράσινους». Αργησε ένα ημίχρονο να αντιδράσει ο δικέφαλος, επαναπαύτηκαν στο γρήγορο γκολ οι γηπεδούχοι.

Νίκη με τον συνήθη... Μάντζιο

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ένα γκολ του Βαγγέλη Μάντζιου στο 14ο λεπτό ήταν αρκετό για να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στους "πράσινους". Αργησε ένα ημίχρονο να αντιδράσει ο δικέφαλος, επαναπαύτηκαν στο γρήγορο γκολ οι γηπεδούχοι.

Για μία ακόμη φορά ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι έδειξε πως είναι λάτρης των εκπλήξεων. Ο Ιταλός τεχνικός παρέταξε την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού με δύο πρόσωπα τα οποία δεν περιμέναμε να δούμε βάσει των όσων έδειχνε όλη την περασμένη εβδομάδα. Ο λόγος για τους Φλάβιο Κονσεϊσάο και Βαγγέλη Μάντζιο. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε κανονικά, αν και αναμέναμε να μείνει στον πάγκο για ξεκούραση, ενώ ο Μάντζιος προτιμήθηκε αντί του Ολισαντέμπε από τη στιγμή που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού.

Στην αντίπερα όχθη, ο Γιώργος Κωστίκος δεν επεφύλαξε κάποια έκπληξη. Το μοναδικό ερωτηματικό ήταν η συμμετοχή ή όχι του Μπαλάφα. Τελικά, ο νεαρός έμεινε εκτός ενδεκάδας και στην θέση του αγωνίστηκε ο Χρήστος Μαλαδένης.

Στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι διαπιστώσαμε λίγο-πολύ αυτό που περιμέναμε να δούμε. Ο Παναθηναϊκός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και μέσω των κάθετων μπαλιών έψαχνε το γκολ, ενώ ο ΠΑΟΚ έπαιζε κυρίως στην κόντρα –όπως έκανε και απέναντι στον Ολυμπιακό- με αιχμές τους Κωνσταντινίδη και Σαλπιγγίδη.

Ωστόσο η άμυνα του Παναθηναϊκού έδειχνε «διαβασμένη» παίζοντας ψηλά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι προωθημένοι του ΠΑΟΚ να βγαίνουν αρκετές φορές σε θέση οφσάιντ.

Οι δύο πρώτες αξιόλογες φάσεις έγιναν στο 4ο και 13ο λεπτό. Στην πρώτη ο Παπαδόπουλος απείλησε τον Φερνάντεζ με κοντινή κεφαλιά και στη δεύτερη ήταν η σειρά του Μαλαδένη να φτάσει κοντά στο γκολ εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Γκαλίνοβιτς.

Στην επόμενη φάση είχαμε και το γκολ. Στο 14ο λεπτό ο Γκονζάλες βρήκε με υπέροχη πάσα τον Μάντζιο σε θέση βολής και ο νεαρός επιθετικός δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων και να ανοίξει το σκορ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το γρήγορο γκολ δεν άλλαξε την εικόνα του ματς. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ψάχνει τους κενούς διαδρόμους για να φτάσει και σε ένα δεύτερο τέρμα, ενώ ο δικέφαλος του Βορρά επέμενε στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων, αλλά κάθε επίθεση σταματούσε ως οφσάιντ.

Η επόμενη αξιοσημείωτη φάση μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους έγινε στο 32ο λεπτό για τον ΠΑΟΚ. Ο Φουτσίνι έκανε τη σέντρα από τα αριστερά στην καρδιά της άμυνα του Παναθηναϊκού, ο Χαραλάμπους άπλωσε το πόδι για να προλάβει την έξοδο του Γκαλίνοβιτς, αλλά η μπάλα πέρασε με σαδιστικό τρόπο δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Παναθηναϊκού.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε δίχως περαιτέρω εξελίξεις με τον Παναθηναϊκό να διώχνει το άγχος μετά το γρήγορο γκολ του Μάντζιου και τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αλλαγές. Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι πέρασε τον Εμάνουελ Ολισαντέμπε στη θέση του Μάντζιου και ο Γιώργος Κωστίκος ενίσχυσε την επιθετική γραμμή βάζοντας τον νεαρό Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο αντί του Ηλιάδη.

Τα πρώτα λεπτά της επανάληψης κύλισαν σχεδόν «αναίμακτα» αφού οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε παιχνίδι στον χώρο του κέντρου. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει μια ελαφρά υπεροχή, χωρίς ωστόσο να φτάνει με ευκολία στα καρέ των φιλοξενούμενων.

Η πρώτη πολύ καλή φάση του δεύτερου μέρους έγινε στο 56ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Χασιώτης δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ έπιασε κεφαλιά μέσα στην περιοχή των «πράσινων» μετά από κόρνερ του Φουτσίνι, αλλά ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε τηνν μπάλα, ενώ στην επαναφορά και πάλι ο Χασιώτης δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Κροάτη με γυριστό σουτ.

Το παιχνίδι αποκτούσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη στιγμή που το «εύθραυστο» 1-0 άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Ο Παναθηναϊκός αναζητούσε το δεύτερο τέρμα με το οποίο θα «καθάριζε» το παιχνίδι, ενώ ο δικέφαλος «ανέβαζε στροφές» ρισκάροντας για το 1-1.

Στο 62ο λεπτό οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο 2-0 με τον Ολισαντέμπε, αλλά ο επιθετικός του Παναθηναϊκού παραπάτησε στη καίρια στιγμή που ήταν μόνος απέναντι από τον Φερναντέζ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στο ντέρμπι. Η φάση προήλθε από σουτ του Φουτσίνι το οποίο κόντραρε στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού και στο «ριμπάουντ» ο Σαλπιγγίδης δεν μπόρεσε να νικήσει από απόσταση βολής τον Γκαλίνοβιτς, με τον Κροάτη να κρατά ανέπαφη την εστία του.

Στο 73ο λεπτό ο ΠΑΟΚ πλησίασε και πάλι στο γκολ, αλλά ο Μόρις σαν από μηχανής Θεός γλίτωσε την ομάδα του. Συγκεκριμένα, ο Σαλπιγγίδης έφυγε ταχύτητα μπροστά προς την εστία του Γκαλίνοβιτς, αλλά ο Νοτιοαφρικανός έκοψε τον επιθετικό των φιλοξενούμενων την ώρα που ετοιμαζόταν να πλασάρει.

Τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης αναλώθηκαν στις τελευταίες προσπάθειες του ΠΑΟΚ να φτάσει στον βαθμό της ισοπαλίας. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν, αφού πλέον ο Παναθηναϊκός πρόσεχε κυρίως την άμυνα και έπαιζε με αντεπιθέσεις, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.


Διαιτητής: Τεροβίτσας (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες κάρτες: Σαλπιγγίδης, Ζαγοράκης - Τζιόλης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Κώτσιος, Μόρις, Σέριτς, Βύντρα, Δάρλας, Κονσεϊσάο, Γκονζάλες (90' Γκέκας), Νίλσον, Παπαδόπουλος (80' Τζιόλης), Μάντζιος (46' Ολισαντέμπε).

ΠΑΟΚ: Φερναντέζ, Φατίχ Ακιέλ (80' Εγκωμίτης), Χασιώτης, Ουντέζε, Μαλαδένης, Ζαγοράκης, Φουτσίνι (68' Σικαμπάλα), Ηλιάδης (50' Χριστοδουλόπουλος), Κωνσταντινίδης, Χαραλάμπους, Σαλπιγγίδης.

Εισιτήρια: 21.538
Εισπράξεις: 365.343


News 24/7

24MEDIA NETWORK