ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νίκη με Χαριστέα

Νικηφόρο με 1-0 ήταν το φιλικό του Παναιτωλικού με αντίπαλο τη Καλλονή στο Αγρίνιο. Η αγωνιστική εικόνα των κυανοκίτρινων είχε θετικά και αρνητικά στοιχεία, απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε πως έχει δυνατότητες για καλή πορεία στη Football League.

Νίκη με Χαριστέα

Τα συμπεράσματα, φυσικά, είναι για τους προπονητές, όμως με βάση την απόδοση υπήρξαν οφθαλμοφανή στοιχεία των δύο ομάδων. Ο Παναιτωλικός μέχρι το 38΄ που σημείωσε το μοναδικό γκολ, δεν είχε απειλήσει την ομάδα της Λέσβου.

Ήταν φανερό πως χωρίς Θεοδωρίδη και Ρότσα η ανάπτυξη με μικρές πάσες και κυκλοφορία της μπάλας δεν έμοιαζε εφικτή. Έλειψε η φαντασία στο παιχνίδι των κυανοκίτρινων και οι γρήγορες συνεργασίες, ενώ γίνονταν πολλές λάθος πάσες μακριά από την αντίπαλη περιοχή. Το βάρος έπεσε στις ατομικές προσπάθειες και στο 38΄σε σέντρα του Μπουμάλ, ο διαιτητής θεώρησε εκούσιο το χέρι του Τραορέ καταλογίζοντας πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Χαριστέας. Στην αμυντική συμπεριφορά η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ έδειξε βελτιωμένη σε σχέση με ματς του πρωταθλήματος, και η παρουσία του Μητρόπουλου έχει παίξει σημαντικό ρόλο. Ωστόσο, είχε μπροστά του δύο επίσης αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές (Σιόντης, Μουμίν) και ταυτόχρονα οι επιθετική τακτική της Καλλονής προφανώς δεν διαθέτει τους παίκτες και την ποιότητα ομάδων της Super League. Οι ομάδα του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα είχε αποφασιστικότητα στις μονομαχίες και καλές συνεργασίες, αλλά συνήθως σταματούσαν εύκολα έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού.

Πάντως στο 2ο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έδειξαν περισσότερο τη διαφορά της Κατηγορίας από τους αντιπάλους τους, χωρίς και πάλι να έχουν τις ευκαιρίες που έψαχναν. Ο Ντολεζάι στην δεύτερη εμφάνισή του σε φιλικό έδειξε ξανά πως εγκλιματίστηκε και μπορεί να προσφέρει άμεσα. Δεν ήταν το ίδιο ενθαρρυντικά τα μηνύματα από Μεζάκ και Μπαμόνγκο, αφού πέρα από μια φλύαρη τεχνική δεν έδειξαν να μπορούν να προσφέρουν -τουλάχιστον όχι σ’ αυτή τη φάση.

Παρά το σωστό ποδόσφαιρο που παίχθηκε εκατέρωθεν στο μεγαλύτερο διάστημα, λίγες σχετικά οι καλές στιγμές του ματς. Ο Παναιτωλικός απείλησε την αντίπαλη εστία με τους Μπουμάλ (33΄, 83΄), Χαριστέα (43΄), Άντι (44΄), Καραμαλίκη (62΄), ενώ η Καλλονή με τους Τραορέ (45΄), Σκάγκλια (48΄, 84΄), Μαρσέλο (91΄). Στο 89’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σκάγκλια για σκληρό μαρκάρισμα στον Γκόλια.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπλάζιτς (46’ Τσενάμο), Παλαιολόγος (46’ Κουτρομάνος), Άντι (46’ Γκόλιας), Ετζενγκέλε (58’ Αναστασιάδης), Ντολεζάι, Σιόντης (46’ Μεζάκ), Μουμίν (46’ Κούσας), Μπουμάλ (46’ Μπαμόγκο), Χαριστέας (78’ Μπουμάλ), Μητρόπουλος (58’ Μπελεβώνης), Πασάς (46’ Καραμαλίκης, 69’ Δέντσας).

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ: Σουλογάννης, Γάλας, Μπρούνο (72’ Θυμιόπουλος), Τραορέ, Καρακώστας, Κριπιντήρης (56’ Ντος Σάντος), Μαρσέλο, Σκάγκλια, Τριανταφύλλου (56’ Ταραχούλσκι), Λεοζίνιο (82’ Βλαστέλης), Μανούσος (69’ Μανουσάκης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ